Konfigurer kursinnstillinger

Denne artikkelen er for Google Workspace-administratorer

Hvis du vil tillate at brukerne dine blir med på kurs på andre domener, eller at brukere fra andre domener blir med på kursene dine, må du endre innstillingene for kursmedlemskap i Google Administrasjonskonsoll.

Åpne alle  |  Lukk alle

Konfigurer kursmedlemskap

Kan brukerne mine bli med på kurs som er opprettet med andre typer brukerkontoer?
Hvis organisasjonens administrator og kontotype tillater det, kan du kanskje bli med på kurs som er opprettet av brukere med andre kontotyper.
Brukeren bruker Classroom med Hovedlæreren bruker Classroom med Kan brukeren bli med på kurset?
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
Ja, hvis kursinnstillingene i begge organisasjonene tillater det.
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, hvis kursinnstillingene i begge organisasjonene tillater det.
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • En personlig Google-konto
Nei
  • Workspace Basic
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • En personlig Google-konto

Nei

Personlig Google-konto
  • Google Workspace for Education
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, hvis Google Workspace-organisasjonen tillater det.
Personlig Google-konto Personlig Google-konto Ja

Finn ut mer ved å gå til Styr brukernes tilgang til Classroom

Bestem hvem som kan bli med på kursene dine

Når du tillater at brukere fra andre domener blir med på kurs, blir fildeling til domenet ditt tillatt.

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. In the Admin console, go to Menu og deretter Apps.
  3. Velg et alternativ. Hvis du har en konto av typen
    • Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits, klikker du på Google Workspaceog deretterClassroom
    • Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, klikker du på Tilleggstjenester fra Googleog deretterClassroom
  4. Klikk på Kursinnstillingerog deretterOm kursmedlemskap.
  5. Velg et alternativ under Hvem kan delta på kurs på domenet ditt?:
    • Kun brukere på domenet ditt: Bare brukere på domenet ditt kan bli med på kurs på domenet ditt.
    • Brukere på godkjente domener: Brukere fra domener på godkjenningslisten din kan bli med på kurs på domenet ditt. Google Workspace-administratorer fra disse domenene må legge til domenet ditt i godkjenningslistene sine.
    • Alle Google Workspace-brukere: Alle Google Workspace-brukere som har tilgang til Classroom, kan bli med på kurs på domenet ditt.
    • Alle brukere: Alle Google Workspace-brukere som har tilgang til Classroom, eller brukere med personlige Google-kontoer, kan bli med på kurs på domenet ditt.
  6. Klikk på Lagre.
Bestem hvilke kurs brukerne på domenet ditt kan bli med på
Hvis du tillater at brukerne dine kan bli med på kurs på andre domener, blir fildeling utenfor domenet ditt tillatt.
  1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. In the Admin console, go to Menu og deretter Apps.
  3. Velg et alternativ. Hvis du har en konto av typen
    • Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits, klikker du på Google Workspaceog deretterClassroom
    • Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, klikker du på Tilleggstjenester fra Googleog deretterClassroom
  4. Klikk på Kursinnstillingerog deretterOm kursmedlemskap.
  5. Velg et alternativ under Hvilke kurs kan brukerne på domenet ditt delta på?:
    • Kun kurs på domenet ditt: Brukerne på domenet ditt kan bare delta på kurs på domenet ditt.
    • Kurs på godkjente domener: Brukerne på domenet ditt kan bli med på kurs på domener som står på godkjenningslisten din.
    • Alle Google Workspace-kurs: Brukerne på domenet ditt kan bli med på kurs på alle Google Workspace-domener.
  6. Klikk på Lagre.

Bruk en godkjenningsliste for domener du stoler på

Når du legger til et domene i en godkjenningsliste, kan brukerne dine bli med på kurs på det domenet – og brukerne på det domenet kan bli med på kursene dine. Underdomener og domenealiaser tas ikke med når du legger til domener i godkjenningslisten. Du kan kun legge til Google Workspace-domener i godkjenningslisten.

For at godkjenningslisten skal fungere ordentlig med Classroom, må Google Workspace-administratorene for begge domenene utføre endringer i Google Administrasjonskonsoll. Deretter må de konfigurere Google Disk-innstillingene for å tillate fildeling mellom domenene. Finn ut mer om hvordan du legger til domener i godkjenningslister.

Legg til domener i godkjenningslisten
  1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. In the Admin console, go to Menu og deretter Apps.
  3. Velg et alternativ. Hvis du har en konto av typen
    • Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits, klikker du på Google Workspaceog deretterClassroom
    • Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, klikker du på Tilleggstjenester fra Googleog deretterClassroom
  4. Klikk på Kursinnstillinger.
  5. Ved siden av Se domenene som er lagt til i godkjenningslisten klikker du på Endreog deretterLegg til ny.
  6. Skriv inn hele adressen til domenet, og klikk på Legg til domenet i godkjenningslisten.
    Merk: Det kan ta opptil 24 timer før endringene trer i kraft.
Fjern domener fra godkjenningslisten
  1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. In the Admin console, go to Menu og deretter Apps.
  3. Velg et alternativ. Hvis du har en konto av typen
    • Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits, klikker du på Google Workspaceog deretterClassroom
    • Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, klikker du på Tilleggstjenester fra Googleog deretterClassroom
  4. Klikk på Kursinnstillinger.
  5. Klikk på Endre ved siden av Se domenene som er lagt til i godkjenningslisten.
  6. Ved siden av navnet på domenet klikker du på Fjernog deretterFjern fra godkjenningslisten.

Gi tilgang til fildeling for domener på godkjenningslisten

For at brukere på eksterne domener skal kunne bli med på kurs på domenet ditt og levere inn oppgaver, må du endre Disk-innstillingene slik at fildeling utenfor organisasjonen din blir tillatt. Hvis du lar brukerne dine bli med på kurs på andre domener, tillater du også deling av filer til domenet ditt.

Hvis du endrer Disk-innstillingene etter at brukere har blitt med på kurs, kan det hende at disse brukerne blir forhindret fra å fullføre oppgaver. Elever kan for eksempel få problemer med å levere inn oppgaver, eller lærere kan få problemer med å returnere arbeid til elever.

Slik angir du delingstillatelser:

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Fra startsiden i administrasjonskonsollen går du til Apperog deretterGoogle Workspaceog deretterDisk og Dokumenter.
  3. Klikk på Delingsinnstillingerog deretterAlternativer for deling.
  4. For å implementere denne innstillingen for alle må du se til at den øverste organisasjonsenheten er avmerket. Ellers kan du velge en underordnet organisasjonsenhet eller en konfigurasjonsgruppe.
  5. Under Deling utenfor organisasjonen velger du Domener på godkjenningslisten.
    Merk: Dette delingsnivået kreves som et minimum. Du kan også velge flere tillatelser. Finn ut mer ved å gå til artikkelen om hvordan du angir tillatelser for fildeling.
  6. (Valgfritt) Merk av i avmerkingsboksen ved For filer som eies av brukere i organisasjonen: Varsle ved deling med brukere på godkjente domener.
  7. (Valgfritt) Merk av i avmerkingsboksen ved Tillat at brukere i organisasjonen mottar filer fra brukere utenfor godkjente domener.
  8. Klikk på Lagre.