Lesgroepinstellingen configureren

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders.

Als je wilt toestaan dat je gebruikers deelnemen aan lesgroepen in andere domeinen of als je wilt toestaan dat gebruikers uit andere domeinen deelnemen aan lesgroepen in jouw domein, moet je de instellingen voor lidmaatschap van lesgroepen wijzigen in de Google Beheerdersconsole.

Alles openen  |  Alles sluiten

Lidmaatschap van lesgroepen instellen

Kunnen mijn gebruikers deelnemen aan lesgroepen die zijn gemaakt met andere typen gebruikersaccounts?
Als de beheerder en het accounttype van je organisatie dit toestaan, kun je misschien deelnemen aan lesgroepen die zijn gemaakt door gebruikers met andere accounttypen.
Als een gebruiker Classroom gebruikt met: En de primaire docent Classroom gebruikt met: Kan de gebruiker dan deelnemen aan de lesgroep?
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
Ja, als de lesgroepinstellingen in beide organisaties dit toestaan.
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, als de lesgroepinstellingen in beide organisaties dit toestaan.
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Een persoonlijk Google-account
Nee
  • Workspace Basic
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Een persoonlijk Google-account

Nee

Een persoonlijk Google-account
  • Google Workspace for Education
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, als de Google Workspace-organisatie dit toestaat.
Persoonlijk Google-account Persoonlijk Google-account Ja.

Zie Gebruikerstoegang tot Classroom beheren voor meer informatie.

Bepalen wie kan deelnemen aan jouw lesgroepen

Als je gebruikers uit andere lesgroepen toestaat deel te nemen aan lesgroepen in je domein, kunnen bestanden worden overgezet naar je domein.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apps.
  3. Kies een optie, gebaseerd op je account:
    • Google Workspace for Education of Google Workspace for Nonprofits: Klik op Google Workspaceand thenClassroom.
    • Google Workspace Basic, Google Workspace Business of Google Workspace for Education Plus: Klik op Aanvullende Google-servicesand thenClassroom.
  4. Klik op Lesgroepinstellingenand thenOver lidmaatschap van lesgroepen.
  5. Kies een optie onder Wie kan deelnemen aan lesgroepen in je domein:
    • Alleen gebruikers in je domein: Alleen gebruikers in je domein kunnen deelnemen aan lesgroepen in je domein.
    • Gebruikers in domeinen op de toelatingslijst: Gebruikers in domeinen die op de toelatingslijst staan, kunnen deelnemen aan lesgroepen in je domein. Google Workspace-beheerders uit deze domeinen moeten jouw domein ook toevoegen aan hun toelatingslijst.
    • Alle Google Workspace-gebruikers: Alle Google Workspacce-gebruikers met toegang tot Classroom kunnen deelnemen aan lesgroepen in je domein.
    • Alle gebruikers: Alle Google Workspace-gebruikers met toegang tot Classroom en alle gebruikers met een persoonlijk Google-account kunnen deelnemen aan lesgroepen in je domein.
  6. Klik op Opslaan.
Bepalen aan welke lesgroepen gebruikers in je domein kunnen deelnemen
Als je gebruikers toestaat deel te nemen aan lesgroepen in andere domeinen, kunnen bestanden worden gedeeld buiten je domein.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apps.
  3. Kies een optie, gebaseerd op je account:
    • Google Workspace for Education of Google Workspace for Nonprofits: Klik op Google Workspaceand thenClassroom.
    • Google Workspace Basic, Google Workspace Business of Google Workspace for Education Plus: Klik op Aanvullende Google-servicesand thenClassroom.
  4. Klik op Lesgroepinstellingenand thenOver lidmaatschap van lesgroepen.
  5. Kies een optie onder Aan welke lesgroepen kunnen gebruikers in je domein deelnemen:
    • Alleen lesgroepen in je domein: De gebruikers in je domein kunnen alleen deelnemen aan lesgroepen in je domein.
    • Lesgroepen in domeinen op de toelatingslijst: De gebruikers in je domein kunnen deelnemen aan lesgroepen in domeinen die op je toelatingslijst staan.
    • Alle Google Workspace-lesgroepen: De gebruikers in je domein kunnen deelnemen aan lesgroepen in alle Google Workspace-domeinen.
  6. Klik op Opslaan.

Een toelatingslijst gebruiken voor vertrouwde domeinen

Als je een domein op een toelatingslijst zet, kunnen je gebruikers deelnemen aan lesgroepen in dat domein en kunnen gebruikers uit dat domein deelnemen aan lesgroepen in jouw domein. Subdomeinen en domeinaliassen worden niet meegenomen als je een domein op de toelatingslijst zet. Je kunt alleen Google Workspace-domeinen op de toelatingslijst zetten.

De Google Workspace-beheerders van beide domeinen moeten wijzigingen aanbrengen in de Google Beheerdersconsole voordat de toelatingslijst juist werkt met Classroom. Daarna moeten ze de Google Drive-instellingen configureren zodat bestanden kunnen worden gedeeld tussen de domeinen. Meer informatie over hoe je domeinen toevoegt aan de toelatingslijst.

Een domein toevoegen aan de toelatingslijst
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apps.
  3. Kies een optie, gebaseerd op je account:
    • Google Workspace for Education of Google Workspace for Nonprofits: Klik op Google Workspaceand thenClassroom.
    • Google Workspace Basic, Google Workspace Business of Google Workspace for Education Plus: Klik op Aanvullende Google-servicesand thenClassroom.
  4. Klik op Lesgroepinstellingen.
  5. Klik naast Geconfigureerde domeinen op de toelatingslijst weergeven op Bewerkenand thenNieuwe toevoegen.
  6. Vul het volledige domeinadres in en klik op Domein op de toelatingslijst zetten.
    Opmerking: Het kan 24 uur duren voordat de wijzigingen van kracht worden.
Een domein verwijderen van de toelatingslijst
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apps.
  3. Kies een optie, gebaseerd op je account:
    • Google Workspace for Education of Google Workspace for Nonprofits: Klik op Google Workspaceand thenClassroom.
    • Google Workspace Basic, Google Workspace Business of Google Workspace for Education Plus: Klik op Aanvullende Google-servicesand thenClassroom.
  4. Klik op Lesgroepinstellingen.
  5. Klik naast Geconfigureerde domeinen op de toelatingslijst weergeven op Bewerken.
  6. Klik naast de naam van het domein op Verwijderenand thenVerwijderen van toelatingslijst.

Domeinen op de toelatingslijst toestemming geven om bestanden te delen

Als je wilt dat gebruikers in externe domeinen kunnen deelnemen aan lesgroepen in je domein en opdrachten kunnen inleveren, moet je de Drive-instellingen zo wijzigen dat bestanden mogen worden gedeeld buiten je organisatie. Als je gebruikers toestaat deel te nemen aan lesgroepen in andere domeinen, kunnen bestanden worden gedeeld met je domein.

Als je de Drive-instellingen wijzigt nadat gebruikers zijn gaan deelnemen aan lesgroepen, kan dit ertoe leiden dat gebruikers geen taken kunnen voltooien. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld geen opdrachten inleveren of docenten kunnen geen werk teruggeven aan leerlingen.

Ga als volgt te werk om rechten voor delen in te stellen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Instellingen voor delenand thenOpties voor delen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Selecteer onder Delen buiten organisatie de optie Domeinen op de toelatingslijst.
    Opmerking: Dit is het minimaal vereiste niveau voor delen. Je kunt ook meer rechten kiezen. Zie Rechten voor delen instellen voor meer informatie.
  6. (Optioneel) Vink het vakje aan voor Waarschuw bij het delen van bestanden waarvan gebruikers in organisatie de eigenaar zijn met domeinen op de toelatingslijst.
  7. (Optioneel) Vink het vakje aan voor Gebruikers in organisatie-eenheid toestaan bestanden te ontvangen van gebruikers buiten domeinen op de toelatingslijst.
  8. Klik op Opslaan.