Ryhmien asetusten määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Jotta oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä toisen verkkotunnuksen ryhmiin tai muiden verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä oman verkkotunnuksesi ryhmiin, sinun on muutettava ryhmien jäsenyysasetuksia Google-hallintakonsolissa.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Ryhmän jäsenyyden määrittäminen

Voivatko verkkotunnukseni käyttäjät liittyä muilla käyttäjätilityypeillä luotuihin ryhmiin?
Jos organisaatiosi järjestelmänvalvoja sen sallii ja tilityyppi on sopiva, pystyt ehkä liittymään sellaisten käyttäjien luomiin ryhmiin, joiden tilityyppi on erilainen kuin sinun.
Käyttäjän käyttämä tili Ensisijaisen opettajan käyttämä tili Voiko käyttäjä liittyä ryhmään?
  • Google Workspace for Education
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
  • Google Workspace for Education
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
  • Google Workspace for Education
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Henkilökohtainen Google-tili
Ei
  • Workspace Basic
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace for Education
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
  • Henkilökohtainen Google-tili

Ei

Henkilökohtainen Google-tili
  • Google Workspace for Education
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Kyllä, jos Google Workspace ‑organisaatio sallii sen
Henkilökohtainen Google-tili Henkilökohtainen Google-tili Kyllä

Lue lisää Classroomin käyttöoikeuksien hallinta ‑artikkelista.

Ryhmien liittymisoikeuksien määrittäminen

Jos sallit verkkotunnuksesi ulkopuolisten käyttäjien liittymisen ryhmiisi, verkkotunnukseesi voidaan jakaa tiedostoja.

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. In the Admin console, go to Menu ja sitten Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • Google Workspace for Education tai Workspace järjestöille: Klikkaa Google Workspaceja sittenClassroom.
    • Workspace Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus: Klikkaa Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Valitse Ryhmän asetuksetja sittenTietoja ryhmän jäsenyydestä.
  5. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista Kuka voi liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ‑kohdasta:
    • Vain verkkotunnuksen käyttäjät: Vain oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
    • Sallittujen verkkotunnusten käyttäjät: Sallittujen verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin. Kyseisten verkkotunnusten Google Workspace ‑järjestelmänvalvojien on lisättävä verkkotunnuksesi omaan sallittujen luetteloonsa.
    • Kaikki Google Workspace ‑käyttäjät: Kaikki Google Workspacen käyttäjät, joilla on Classroomin käyttöoikeudet, voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
    • Kaikki käyttäjät: Kaikki Google Workspacen käyttäjät, joilla on Classroomin käyttöoikeudet, sekä kaikki henkilökohtaisen Google-tilin käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
  6. Klikkaa Tallenna.
Verkkotunnuksen käyttäjien liityttävissä olevien ryhmien valinta
Jos sallit verkkotunnuksesi käyttäjien liittymisen verkkotunnuksen ulkopuolisiin ryhmiin, verkkotunnuksestasi voidaan jakaa tiedostoja muualle.
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. In the Admin console, go to Menu ja sitten Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • Google Workspace for Education tai Workspace järjestöille: Klikkaa Google Workspaceja sittenClassroom.
    • Workspace Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus: Klikkaa Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Valitse Ryhmän asetuksetja sittenTietoja ryhmän jäsenyydestä.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto Mihin ryhmiin verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä ‑kohdasta:
    • Vain oman verkkotunnuksesi ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä vain oman verkkotunnuksensa ryhmiin.
    • Sallittujen verkkotunnusten ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä sallittujen verkkotunnusten ryhmiin.
    • Kaikki Google Workspace ‑ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä minkä tahansa Google Workspace ‑verkkotunnuksen ryhmiin.
  6. Klikkaa Tallenna.

Luotettujen verkkotunnusten sallittujen luettelon käyttäminen

Kun lisäät verkkotunnuksen sallittujen luetteloon, verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä kyseisen verkkotunnuksen ryhmiin ja kyseisen verkkotunnuksen käyttäjät voivat liittyä oman verkkotunnuksesi ryhmiin. Aliverkkotunnuksia ja verkkotunnusten aliaksia ei lasketa mukaan, kun verkkotunnus lisätään sallittujen luetteloon. Sallittujen luetteloon voi lisätä vain Google Workspace ‑verkkotunnuksia.

Jotta verkkotunnusten salliminen toimii oikein Classroomissa, molempien verkkotunnusten Google Workspace ‑järjestelmänvalvojien on tehtävä muutoksia Google-hallintakonsolissa. Sen jälkeen heidän on sallittava tiedostonjako verkkotunnusten välillä Google Driven asetuksista. Lue lisää verkkotunnusten lisäämisestä sallittuihin.

Verkkotunnuksen lisääminen sallittuihin
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. In the Admin console, go to Menu ja sitten Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • Google Workspace for Education tai Workspace järjestöille: Klikkaa Google Workspaceja sittenClassroom.
    • Workspace Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus: Klikkaa Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  5. Klikkaa Näytä määritetyt sallitut verkkotunnukset ‑kohdan vierestä Muokkaaja sittenLisää uusi.
  6. Lisää verkkotunnuksen täydellinen osoite ja klikkaa Lisää verkkotunnus sallittuihin.
    Huom. Muutokset tulevat voimaan 24 tunnin kuluessa.
Verkkotunnuksen poistaminen sallituista
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. In the Admin console, go to Menu ja sitten Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • Google Workspace for Education tai Workspace järjestöille: Klikkaa Google Workspaceja sittenClassroom.
    • Workspace Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus: Klikkaa Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  5. Klikkaa Näytä määritetyt sallitut verkkotunnukset ‑kohdasta Muokkaa.
  6. Klikkaa verkkotunnuksen nimen vierestä Poistaja sittenPoista sallituista.

Tiedostonjako-oikeuden antaminen sallituille verkkotunnuksille

Jotta verkkotunnuksesi ulkopuoliset käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ja palauttaa kotitehtäviä, sinun on sallittava Drive-asetuksissa tiedostojen jakaminen organisaatiosi ulkopuolelle. Jos sallit verkkotunnuksesi käyttäjien liittymisen toisten verkkotunnusten ryhmiin, verkkotunnukseesi voidaan jakaa tiedostoja.

Jos muutat Driven asetuksia sen jälkeen, kun käyttäjät ovat liittyneet ryhmiin, saatat estää heitä suorittamasta tehtäviä. On esimerkiksi mahdollista, että oppilas ei saa palautettua tehtävää opettajalle tai että opettaja ei saa palautettua tarkastettua työtä oppilaalle.

Jakamisoikeuksien määrittäminen:

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse hallintakonsolin etusivulta Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenDrive ja Docs.
  3. Valitse Jakamisasetuksetja sittenJakamisvalinnat.
  4. Jos haluat ottaa asetuksen käyttöön kaikille, jätä ylin organisaatioyksikkö valituksi. Valitse muussa tapauksessa alatason organisaatioyksikkö tai määritysryhmä.
  5. Valitse Jakaminen organisaation ulkopuolelle ‑kohdasta Sallitut verkkotunnukset.
    Huom. Tämä on jakamisen vähimmäistaso. Voit myös valita laajemmat oikeudet. Lue lisää tiedostonjakolupien määrittämisestä.
  6. (Valinnainen) Merkitse Näytä varoitus, kun organisaation käyttäjien omistamia tiedostoja jaetaan sallittujen verkkotunnusten käyttäjien kanssa ‑ruutu valituksi.
  7. (Valinnainen) Merkitse Salli organisaation käyttäjien vastaanottaa tiedostoja sallittujen verkkotunnusten ulkopuolella olevilta käyttäjiltä ‑ruutu valituksi.
  8. Valitse Tallenna.