Hantera aviseringar

Den här artikeln riktar sig till lärare och elever. Vårdnadshavare kan läsa om e-postsammanfattningar för vårdnadshavare.

Som standard får du aviseringar via e-post för vissa aktiviteter, till exempel när någon kommenterar på ditt inlägg eller en lärare skickar tillbaka arbeten. Elever och lärare kan ändra sina aviseringsinställningar när som helst. Om du använder Classroom på en mobil enhet måste du även uppdatera inställningarna på enheten.

Öppna alla | Stäng alla

Aktivera eller inaktivera e-postaviseringar

Du kan bestämma om du vill få e-postaviseringar om uppdateringar av dina klasser.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Scrolla ned och klicka på Inställningar .
  4. Bredvid Tillåt e-postaviseringar ställer du reglaget i läge Av eller På .

Viktigt! Den här kontrollen påverkar de flesta men inte alla aviseringar. Exempel på aviseringar som du fortfarande får:

• Kursändringar, som byte av ägare och kopiering av kurs
  • Drive-kvoten har överskridits
  • Varningar om otillåten användning för kundkonton
  • Aviseringar kopplade till vårdnadshavare

Tips: Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på Meny längst upp till vänster.

Anpassa aviseringar

Du kan välja vilket slags aviseringar du vill få om alla klasser. Du kan till exempel stänga av aviseringarna om inbjudningar för alla klasser men fortsätta få aviseringar om uppgifter.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Scrolla ned och klicka på Inställningar .
  4. Ställ reglaget i läge På bredvid Tillåt e-postaviseringar.
  5. Ställ reglaget i läge På bredvid varje typ av avisering du vill få.
    I tabellerna nedan finns beskrivningar av de olika aviseringstyperna.

Aviseringar för lärare

Om du vill veta när … Aktivera:
någon kommenterar dina inlägg Kommentarer på dina inlägg
någon nämner dig i ett inlägg eller en kommentar Kommentarer där du nämns
en elev skickar en privat kommentar till dig Privata kommentarer om uppgift
en elev skickar in ett arbete efter slutdatumet Sena inlämningar av elevarbeten
en elev skickar in en uppgift igen Nya inlämningar av elevarbeten
en lärare bjuder in dig till att undervisa i en klass som hjälplärare Inbjudningar att delta i undervisningen
ett schemalagt inlägg publiceras eller inte gick att publicera Schemalagt inlägg som publicerats eller inte kunnat publiceras

Aviseringar för elever

Om du vill veta när … Aktivera:
någon kommenterar dina inlägg Kommentarer på dina inlägg
någon nämner dig i ett inlägg eller en kommentar Kommentarer där du nämns
en lärare skickar en privat kommentar till dig Privata kommentarer om uppgift
en lärare skapar en hemuppgift, en fråga eller ett meddelande Uppgifter och andra inlägg från lärare
en lärare betygsätter eller skickar tillbaka en uppgift Inlämnade uppgifter och betyg från dina lärare
en lärare bjuder in dig till en ny klass Inbjudningar att gå med i klasser som elev
du har en oinlämnad uppgift som ska in inom 24 timmar. Påminnelser om slutdatum för ditt arbete
Aktivera eller inaktivera alla aviseringar om en klass

Du kan välja om du vill få aviseringar om en viss klass. Om du t.ex. inte vill få några aviseringar om matteklassen kan du inaktivera dem men fortsätta få aviseringar om övriga klasser.

Obs! När du inaktiverar aviseringar om en klass får du inga aviseringar om den klassen.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Scrolla ned och klicka på Inställningar .
  4. Ställ reglaget i läge På bredvid Tillåt e-postaviseringar.
  5. Klicka på nedåtpilen bredvid Klassaviseringar.
  6. Bredvid klassens namn klickar du på reglaget så att det är i läget På eller Av .

Tips: Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på Meny längst upp till vänster.

Läsa aviseringar
Du kan läsa aviseringarna i e-postprogrammet.

Relaterade resurser

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.