Meldingen beheren

Dit artikel is bedoeld voor docenten en leerlingen. Voogden bekijken Over voortgangsmails voor ouders/verzorgers.

Standaard krijg je e-mailmeldingen voor bepaalde activiteiten, bijvoorbeeld als iemand op je post reageert of als je docent werk teruggeeft. Leerlingen en docenten kunnen hun meldingsinstellingen altijd wijzigen. Als je Classroom gebruikt op een mobiel apparaat, moet je de instellingen ook updaten op je mobiele apparaat.

Alles openen | Alles sluiten

E-mailmeldingen aan- of uitzetten

Je kunt bepalen of je e-mailmeldingen wilt krijgen over updates in je lesgroepen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Scroll naar beneden en klik op Instellingen .
  4. Klik naast E-mailmeldingen toestaan op de schakelaar om deze op Uit of Aan te zetten.

Belangrijk: Deze instelling heeft invloed op de meeste, maar niet op alle meldingen. Voorbeelden van meldingen die je blijft krijgen:

• Cursuswijzigingen, zoals eigendomsoverdracht en lesgroepen kopiëren
  • Foutmeldingen bij het overschrijden van Drive-quota
  • Misbruikmeldingen voor klantaccounts
  • Meldingen met betrekking tot voogden

Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Meldingen aanpassen

Je kunt kiezen welke meldingen je krijgt voor al je lesgroepen. Je kunt bijvoorbeeld uitnodigingsmeldingen uitzetten voor alle lesgroepen, maar meldingen voor opdrachten laten aanstaan.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Scroll naar beneden en klik op Instellingen .
  4. Klik naast E-mailmeldingen toestaan op de schakelaar om deze op Aan te zetten.
  5. Klik naast elk type melding dat je wilt krijgen op de schakelaar om deze op Aan te zetten.
    Bekijk de tabellen hieronder voor een beschrijving van elke melding.

Meldingen voor docenten

Als je het volgende wilt weten: Schakel je dit in:
Wanneer iemand reageert op je post Reacties op je posts
Wanneer iemand je vermeldt in een post of reactie Reacties waarin je wordt vermeld
Wanneer een leerling je een privéreactie stuurt Privéreacties op werk
Wanneer een leerling werk inlevert na de uiterste inleverdatum Te laat ingeleverd werk van leerlingen
Wanneer een leerling werk opnieuw inlevert Opnieuw ingeleverd werk van leerlingen
Wanneer een docent je uitnodigt les te geven aan een lesgroep als mededocent Uitnodigingen om mededocent te worden van lesgroepen
Wanneer een geplande post is gepubliceerd of het posten is mislukt Geplande post gepubliceerd of mislukt

Meldingen voor leerlingen

Als je het volgende wilt weten: Schakel je dit in:
Wanneer iemand reageert op je post Reacties op je posts
Wanneer iemand je vermeldt in een post of reactie Reacties waarin je wordt vermeld
Wanneer een docent je een privéreactie stuurt Privéreacties op werk
Wanneer een docent een opdracht, vraag of mededeling maakt Werk en andere berichten van docenten
Wanneer een docent een cijfer heeft gegeven aan je werk of je werk heeft teruggegeven Teruggegeven werk en cijfers van je docenten
Wanneer een docent je uitnodigt voor een nieuwe lesgroep Uitnodigingen om als leerling deel te nemen aan lesgroepen
Wanneer je werk nog niet hebt ingeleverd en het binnen 24 uur af moet zijn Herinneringen aan inleverdatums van je werk
Alle meldingen aan- of uitzetten voor een lesgroep

Je kunt kiezen of je meldingen voor een specifieke lesgroep wilt krijgen. Als je bijvoorbeeld geen meldingen wilt krijgen voor de wiskundelesgroep, kun je die uitzetten. Je krijgt dan nog wel meldingen voor je andere lesgroepen.

Opmerking: Als je meldingen uitzet voor een lesgroep, worden alle meldingen voor die lesgroep uitgezet.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Scroll naar beneden en klik op Instellingen .
  4. Klik naast E-mailmeldingen toestaan op de schakelaar om deze op Aan te zetten.
  5. Klik naast Meldingen voor lesgroep op de pijl-omlaag .
  6. Klik naast de naam van de lesgroep op de schakelaar om deze op Aan of Uit te zetten.

Tip: Als je het menu wilt samenvouwen, klik je linksboven op Menu .

Meldingen lezen
Je kunt meldingen lezen in je e-mailprogramma.

Gerelateerde bronnen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.