Ilmoitusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille ja oppilaille. Jos olet huoltaja, siirry Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista ‑artikkeliin.

Oletuksena saat sähköposti-ilmoituksia joistakin asioista, kuten siitä, että joku kommentoi viestiäsi tai opettaja palauttaa tehtävän. Oppilaat ja opettajat voivat muuttaa ilmoitusasetuksiaan milloin tahansa. Jos käytät Classroomia mobiililaitteella, sinun on päivitettävä asetukset myös laitteellasi.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Sähköposti-ilmoitusten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit valita, haluatko sähköposti-ilmoitukset ryhmiesi päivityksistä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko "".

Valitse Valikko

3. Selaa alaspäin ja valitse Asetukset.

Klikkaa Asetukset

4. Klikkaa Sähköposti-ilmoitukset käytössä ‑kohdan valitsin Pois käytöstä ‑asentoon "" tai Käytössä-asentoon "".
Ilmoitusten muokkaaminen

Voit valita, mitkä ilmoitukset haluat saada kaikista ryhmistäsi. Voit esimerkiksi poistaa kaikkien ryhmien kutsuilmoitukset käytöstä mutta pitää tehtäviin liittyvät ilmoitukset käytössä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko "".

Valitse Valikko

3. Selaa alaspäin ja valitse Asetukset.

Klikkaa Asetukset

4. Klikkaa Sähköposti-ilmoitukset käytössä ‑kohdan valitsin Käytössä-asentoon "".
  5. Klikkaa kaikkien haluamiesi ilmoitustyyppien valitsimet Käytössä-asentoon "".
    Näet kunkin ilmoituksen kuvauksen alla olevista taulukoista.

Opettajien ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Oppilas lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Oppilas lähettää tehtävän palautuspäivän jälkeen Oppilaiden myöhässä palauttamat tehtävät
Oppilas palauttaa tehtävän uudelleen Oppilaiden uudelleen palauttamat tehtävät
Opettaja kutsuu sinut kurssin apuopettajaksi Apuopettajakutsut
Ajoitetun viestin julkaisu onnistuu tai epäonnistuu Ajoitetun viestin julkaisu onnistui tai epäonnistui

Oppilaiden ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Opettaja lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Opettaja luo uuden tehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen Tehtävät ja muut viestit opettajilta
Opettaja arvostelee tai palauttaa tehtävän Palautetut työt ja arvosanat opettajiltasi
Opettaja kutsuu sinut uuteen ryhmään Kutsut liittyä kursseille oppilaana
Sinulla on lähettämätön tehtävä, joka täytyy palauttaa vuorokauden sisällä Tehtävien palautuspäivämuistutukset
Tietyn ryhmän kaikkien ilmoitusten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit valita, haluatko saada tiettyyn ryhmään liittyviä ilmoituksia. Jos et esimerkiksi halua saada Matematiikka-ryhmääsi liittyviä ilmoituksia, voit poistaa ne käytöstä. Saat silti muita ryhmiä koskevat ilmoitukset.

Huom. Jos poistat tietyn ryhmän ilmoitukset käytöstä, kaikki kyseisen ryhmän ilmoitukset poistetaan käytöstä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko "".

Valitse Valikko

3. Selaa alaspäin ja valitse Asetukset.

Klikkaa Asetukset

4. Klikkaa Sähköposti-ilmoitukset käytössä ‑kohdan valitsin Käytössä-asentoon "".
  5. Klikkaa Ryhmän ilmoitukset ‑kohdassa olevaa alanuolta "".
  6. Klikkaa ryhmän nimen vieressä oleva valitsin Käytössä-asentoon "" tai Pois käytöstä ‑asentoon "".
Ilmoitusten lukeminen
Voit lukea ilmoitukset sähköpostiohjelmassasi.

Samaan aihepiiriin liittyvät artikkelit