Ilmoitusten määrittäminen

Opettajille ja oppilaille. Jos olet huoltaja, siirry Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista ‑artikkeliin.

Voit valita, mitä sähköposti- ja mobiili-ilmoituksia Classroom sinulle lähettää. Voit myös valita, mistä ryhmistä haluat saada ilmoituksia. Oletuksena kaikkien ryhmien kaikki ilmoitukset ovat käytössä.

Tietoja ilmoituksista

Opettajien ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Oppilas lähettää sinulle yksityisen kommentin Tehtäviä koskevat yksityiset kommentit
Oppilas lähettää tehtävän palautuspäivän jälkeen Oppilaiden myöhässä palauttamat tehtävät
Oppilas palauttaa tehtävän uudelleen Oppilaiden uudelleen palauttamat tehtävät
Opettaja kutsuu sinut kurssin apuopettajaksi Apuopettajakutsut
Ajoitetun viestin julkaisu onnistuu tai epäonnistuu Ajoitetun viestin julkaisu onnistui tai epäonnistui

Oppilaiden ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Opettaja lähettää sinulle yksityisen kommentin Tehtäviä koskevat yksityiset kommentit
Opettaja luo uuden tehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen Tehtävät ja muut viestit opettajilta
Opettaja arvostelee tai palauttaa tehtävän Palautetut tehtävät ja arvosanat opettajiltasi
Opettaja kutsuu sinut uuteen ryhmään Kutsut liittyä ryhmiin oppilaana
Sinulla on lähettämätön tehtävä, joka täytyy palauttaa vuorokauden sisällä Tehtävien palautuspäivämuistutukset
Ilmoitusten muokkaaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Valitse Asetukset. (Sinun on ehkä vieritettävä alaspäin.)

Klikkaa Asetukset

4. Ota mikä tahansa ilmoitus käyttöön tai poista se käytöstä klikkaamalla sitä.

Yksityiskohtaiset ilmoitukset

5. (Valinnainen) Voit poistaa kaikki ilmoitukset käytöstä klikkaamalla Sähköposti-ilmoitukset käytössä ‑kohdasta Poista käytöstä Poista käytöstä.
Ilmoitusten katseleminen

Jos ilmoitukset ovat käytössä, voit katsella saamiasi ilmoituksia sähköpostissa. Jos haluat katsella niitä Classroom-sovelluksessa, valitse yltä Android tai iOS.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sähköpostin suodatussääntöjen luominen