Skaffa Classroom-appen

Lärare och elever kan använda Classroom-appen på mobila enheter med Android och iOS. Classroom-appen är för närvarande inte tillgänglig på mobila Windows-enheter.

Om du använder en Chrome-enhet …

Om du använder en enhet med Chrome OS, till exempel en Chromebook, behöver du inte installera appen. Om du använder en Chrome-app för att få åtkomst till Classroom bör du vara medveten om att stödet för Chrome-appar upphör. Läs mer

Installera Classroom-appen på Android

Android 5.0 Lollipop eller senare krävs på enheten för att installera den senaste versionen av Classroom-appen.

1. Tryck på Play Butik  på enheten.
  2. Leta upp och installera appen Google Classroom.

Installera Classroom-appen på iPhone eller iPad

Enheten måste ha iOS 11 eller senare för att installera den senaste versionen av Classroom-appen.

1. Tryck på App Store på enheten.
  2. Leta upp och installera appen Google Classroom.

Om du använder en enhet som ägs av din skola …

Om du har problem med att installera Classroom-appen på en enhet du fått från skolan kontaktar du administratören.

Behöver jag några andra appar?

Om du ska kunna använda alla funktioner i Classroom-appen behöver du Google Dokument, Kalkylark och Presentationer. Om du vill skapa eller gå med i videomöten för klassen rekommenderar vi att du installerar Google Meet-appen. Om de inte redan finns på enheten kan du ladda ned dem från Google Play Butik (Android) eller Apple App Store (iOS).

Installera Android-appar

Installera iOS-appar

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.