Så här loggar du in i Classroom

Beroende på undervisningsform kan du logga in i Classroom med något av följande konton:

• Skolkonto: kallas även Google Workspace for Education-konto. Detta konto konfigureras av en ackrediterad skola. Det ser ut så här: du@dinskola.edu. Om du inte har inloggningsuppgifterna till ett Google Workspace for Education-konto frågar du läraren eller skolans IT-administratör.
  • Personligt Google-konto: detta konto konfigureras av dig eller av din vårdnadshavare. Personliga Google-konton brukar användas utanför skolmiljön, till exempel vid hemundervisning eller för annan verksamhet. Det ser ut så här: du@example.com.
  • Google Workspace-konto – konfigureras av organisationens administratör. Det ser ut så här: du@dinorganisation.se.

Obs! Föräldrar och vårdnadshavare har inte tillgång till Classroom eller elevernas hemuppgifter av juridiska skäl. De kan få e-postsammanfattningar om läraren tillåter det. Mer information finns i Om e-postsammanfattningar för vårdnadshavare.

Är du redo att logga in?

Du kan bara logga in om du är ansluten till internet. Om du redan vet hur du loggar in i Classroom besöker du classroom.google.com. Annars följer du de detaljerade anvisningarna nedan.

Logga in för första gången

Innan du börjar: Installera Classroom-appen på enheten. Mer information finns på Hämta Classroom-appen.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på Kom igång.
  3. Tryck på Lägg till kontoföljt avOK.

4. Ange e-postadressen för ditt Classroom-konto och tryck på Nästa.

5. Ange lösenordet och tryck på Nästa.
  6. Om ett välkomstmeddelande visas läser du det och trycker på Godkänn.

7. Läs användarvillkoren och sekretesspolicyn och tryck på Jag godkänner.
  8. Om du använder ett Education Fundamentals-konto klickar du på Jag är elev eller Jag är lärare.
    Tips! Det här alternativet visas inte för användare med ett privat Google-konto.

Byta till ett annat konto

Gör så här om du är inloggad på flera konton och behöver byta till det konto som du använder med Classroom:

1. Tryck på profilbilden eller initialen högst upp.
  2. Välj eller lägg till kontot.

Om du har problem med att logga in

Felmeddelande Vad det innebär Vad du kan göra
Administratören har inte aktiverat Classroom. Administratören har inte aktiverat Classroom för ditt konto. Kontakta IT-administratören.
Denna tjänst har inaktiverats av administratören. Classroom har inte aktiverats för kontot. Kontakta IT-administratören.
Du kan inte använda Classroom med det här kontot. Du försökte logga in i Classroom med fel konto.
  • Logga ut och logga in igen.
  • I mobilappen blir du ombedd att lägga till ett annat konto. Logga in med det konto du använder med Classroom.
Har administratören aktiverat Classroom? Om du vill använda Classroom ber du skolans IT- eller Google Workspace-administratör för att aktivera Classroom för din skola. Din skola använder inte Google Workspace for Education. Innan du kan använda Classroom måste din skola registrera sig för Google Workspace for Education.

Få åtkomst till andra delar av Classroom

Öppna menyn för att få åtkomst till:

• Startsida : navigera till dina klasser.
  • Kalender : visa slutdatum och få åtkomst till objekt.
  • Att göra : granska uppgifter för dina klasser.
  • Inställningar : ändra profilfoto, lösenord och aviseringar.

Tips: Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på menyn uppe till vänster.

Börja använda Classroom

Om du är lärare kan du skapa en klass. Om du är elev kan du gå med i en klass.

Relaterade ämnen