Skicka e-post till lärare eller klasskamrater

Den här artikeln riktar sig till elever. Lärare besöker den här sidan.

Om administratören aktiverar Gmail- och katalogtjänsterna för elever på din skola kan du skicka e-post till dina lärare och klasskamrater i Classroom med ditt skolkonto.

Vad gör jag om e-post är inaktiverat?

Om du inte kan använda e-post kan du fortfarande skicka ett meddelande till din lärare och klasskamrater:

• Om läraren tillåter det gör du ett inlägg i klassens flöde och nämner din lärare och dina klasskamrater.
  • Skicka ett privat meddelande till din lärare i en hemuppgift eller fråga.

Skicka e-post till en lärare

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på lärarens klass.
  3. Klicka på Personer.

4. Klicka på E-post bredvid lärarens namn.
    Obs! Om E-post inte visas kanske det inte är tillåtet för dig att använda e-post i Classroom. Eller så kanske du använder Classroom med ett personligt konto.

5. Skriv det nya e-postmeddelandet följt av klicka på Skicka.

Skicka e-post till en annan elev

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på elevens klass.
  3. Klicka på Personer.

4. Klicka på E-post bredvid elevens namn.
    Obs! Om E-post inte visas kanske det inte är tillåtet för dig att använda e-post i Classroom. Eller så kanske du använder ett personligt e-postkonto.
  5. Skriv det nya e-postmeddelandet följt av klicka på Skicka.

Öppna din e-post

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på startprogrammet för appar  i övre högra hörnet följt av Gmail .

Relaterade ämnen