Vanlige spørsmål om Classroom

Nedenfor finner du noen vanlige spørsmål om Classroom.

Åpne alle   |   Lukk alle

Tilgjengelighet

Hvem kan bruke Classroom?
Classroom er tilgjengelig for
Er Classroom tilgjengelig for brukere med nedsatt funksjonsevne?
Ja. Vi har som mål å forbedre tilgjengeligheten i Classroom for brukerne våre. Dette omfatter brukere med nedsatt funksjonsevne. Finn ut mer om tilgjengelighet.
Hvilke nettlesere er tilgjengelige?
Classroom er et Google Workspace for Education-produkt som støtter den nyeste versjonen av Chrome og nåværende og tidligere versjoner av Firefox og Safari.
Finnes det en Classroom-app for telefoner eller nettbrett?
Ja. Classroom-appen er tilgjengelig for Android-, Chrome- og iOS-enheter. Se Skaff deg Classroom-appen hvis du vil vite mer.

Google Workspace for Education

Hva er forholdet mellom Classroom og Google Workspace for Education?
Classroom er et produkt i Google Workspace for Education, som også omfatter Google Disk, Dokumenter, Regneark, Presentasjoner med mer. Classroom fungerer med Google Workspace for Education, slik at det er enkelt for lærere og elever å kommunisere, opprette kurs, dele ut arbeid og holde orden. Finn ut mer om Classroom.
Skolen min bruker ikke Google Workspace for Education. Kan jeg bruke Classroom med elever som har personlige kontoer?
Nei. For at Classroom skal kunne brukes med elevene på en skole, må skolen registrere seg for en Google Workspace for Education Fundamentals-konto. Deretter kan skolen bestemme hvilke Google-tjenester lærerne og elevene kan bruke.
Med Education Fundamentals får lærere og elever dessuten tilgang til ekstra funksjoner for personvern og sikkerhet, noe som er viktig i skolesammenheng.
Kan jeg bruke Classroom hvis Gmail er slått av på Google Workspace for Education-domenet mitt?
Ja. Du kan bruke Classroom uten at Gmail er slått på. Det er imidlertid ikke mulig å varsle lærere og elever via e-post hvis ikke administratoren din har slått på Gmail.
Viktig: Hvis du har din egen e-posttjener og får Google Disk-varsler, får du også Classroom-varsler.
Kan jeg bruke Classroom hvis Disk er slått av på Google Workspace for Education-domenet mitt?
Nei. Classroom fungerer med Disk, Dokumenter og andre Google Workspace for Education-tjenester for å hjelpe lærere med å lage og samle inn oppgaver, og elever med å levere inn arbeid på nettet. Hvis Disk er slått av
  • blir Dokumenter og andre tjenester også deaktivert
  • kan du ikke legge ved dette materiellet i arbeid du gir elevene
  • kan ikke elevene legge det ved i sitt arbeid heller
  • kan du fortsatt bruke Classroom, men funksjonssettet er svært begrenset
Classroom oppleves stort sett likt for alle brukere. Fordi brukere med skolekontoer har tilgang til Google Workspace for Education, får de imidlertid enkelte tilleggsfunksjoner, for eksempel
  • sammendrag av elevenes arbeid til foresatte via e-post
  • full administrering av brukerkontoer

Brukere av Workspace for Nonprofits har de samme funksjonene som brukere av Google Workspace for Education.

Hva er forskjellen mellom Google Oppgaver og Google Classroom?
Google Oppgaver er beregnet for institusjoner som bruker læringsplattformer og ønsker å oppnå en best mulig arbeidsflyt knyttet til oppgaver, retting og karaktersetting. Skolens administrator integrerer Oppgaver i læringsplattformen som et LTI-verktøy (Learning Tools Interoperability).
Hvis du bruker Classroom, har du allerede tilgang til det beste fra Oppgaver – inkludert plagiatrapporter.

Sikkerhet

Inneholder Classroom reklame?
Nei. Classroom er helt fritt for reklame, akkurat som alle Google Workspace for Education-tjenestene. Innholdet ditt eller dataene dine blir aldri brukt til reklameformål. Finn ut mer om personvern og sikkerhet.
Eier Google elev-, lærer- eller skoledataene i Classroom?
Nei. Google påberoper seg ikke eierskap til brukerdata i kjernetjenestene i Google Workspace, inkludert Google Workspace for Education. Hvis et institutt, en skole eller et universitet bestemmer seg for å slutte å bruke Google, gjør vi det enkelt for dem å ta med seg dataene sine.
Bruker Google noen av lærernes, elevenes eller skolens data utenfor Classroom?
Innholdet ditt eller dataene dine blir aldri brukt til reklameformål. Finn ut mer om personvern og sikkerhet.

Tilbakemelding og hjelp

Kan jeg foreslå nye funksjoner?

Vi utvikler og legger til nye funksjoner gjennom hele skoleåret. Send oss gjerne tilbakemeldinger om hva du liker og hvilke områder vi bør forbedre.

Slik sender du tilbakemeldinger:

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Nederst til venstre klikker du på Hjelp og deretterRapporter problem eller foreslå funksjon.
  3. Skriv inn meldingen din og deretterklikk på Send.
Hvor kan jeg få hjelp?

Hvis du har andre spørsmål om Classroom, kan du gå til brukerstøtten for Classroom eller brukerforumet for Google Classroom.

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.