Classroomin UKK

Alla on yleisiä kysymyksiä Classroomista.

Avaa kaikki   |   Sulje kaikki

Saatavuus

Kuka voi käyttää Classroomia?
Classroomia voidaan käyttää
Onko vammaiset käyttäjät huomioitu Classroomin saavutettavuudessa?
Kyllä. Pyrimme huomioimaan kaikki käyttäjät, myös vammaiset, parantaessamme Classroomin saavutettavuutta. Lue lisää saavutettavuudesta.
Mitkä selaimet ovat käytettävissä?
Classroom on Google Workspace for Educationin tuote, joka tukee Chromen uusinta versiota sekä Firefox- ja Safari-selainten tämänhetkistä ja edellistä versiota.
Onko puhelimelleni tai tabletilleni saatavilla Classroom-sovellusta?
Kyllä. Classroom-sovellus on saatavilla Android-, Chrome- ja iOS-laitteille. Saat lisätietoja kohdasta Classroom-sovelluksen asentaminen.

Google Workspace for Education

Miten Classroom liittyy Google Workspace for Educationiin?
Classroom kuuluu Google Workspace for Educationiin, joka sisältää esimerkiksi Google Driven, Docsin, Sheetsin ja Slidesin. Classroom toimii yhdessä Google Workspace for Educationin kanssa, jotta opettajat ja oppilaat voivat viestiä helposti ja jotta opettajat voivat luoda ryhmiä, antaa tehtäviä ja pitää asiat järjestyksessä. Lue lisää Classroomista.
Google Workspace for Education ei ole käytössä oppilaitoksessani. Voinko käyttää Classroomia oppilaideni kanssa, jos heillä on henkilökohtaiset Google-tilit?
Et. Jos haluat käyttää Classroomia oppilaitoksessa oppilaiden kanssa, oppilaitokselle on rekisteröitävä Google Workspace for Education Fundamentals ‑tili. Sen jälkeen voidaan valita, mitä Googlen palveluita oppilaitoksen opettajat ja oppilaat voivat käyttää.
Education Fundamentalsin avulla opettajat ja oppilaat saavat myös käyttöönsä kouluympäristössä tarpeelliset tietosuoja‑ ja tietoturvaominaisuudet.
Voinko käyttää Classroomia, vaikka Gmail on poistettu käytöstä Google Workspace for Education ‑verkkotunnuksessani?
Kyllä. Classroomia voi käyttää, vaikka Gmail olisi poistettu käytöstä. Jos järjestelmänvalvoja ei ole ottanut Gmailia käyttöön, opettajat ja oppilaat eivät saa sähköposti-ilmoituksia.
Tärkeää: Jos olet määrittänyt oman sähköpostipalvelimesi ja saat Drive-ilmoituksia, saat ilmoituksia myös Classroomista.
Voinko käyttää Classroomia, vaikka Drive on poistettu käytöstä Google Workspace for Education ‑verkkotunnuksessani?
Et. Classroom toimii yhdessä Driven, Docsin ja muiden Google Workspace for Education ‑palveluiden kanssa, jotta opettajat voivat luoda ja kerätä tehtäviä ja jotta oppilaat voivat palauttaa töitä verkossa. Jos Drive on poistettu käytöstä
  • Docs ja muut palvelut on myös poistettu käytöstä
  • et voi liittää näihin palveluihin liittyviä materiaaleja oppilaille antamiisi kotitehtäviin
  • myöskään oppilaat eivät voi liittää näihin palveluihin liittyviä materiaaleja töihinsä
  • voit käyttää Classroomia, mutta käytettävissä on hyvin rajallisesti ominaisuuksia.
Classroom on pääosin samanlainen kaikille käyttäjille. Koska koulutilien käyttäjillä on Google Workspace for Educationin käyttöoikeudet, he voivat hyödyntää seuraavia lisäominaisuuksia:
  • Sähköpostiyhteenvedot huoltajille oppilaan työskentelystä
  • Mahdollisuus hallinnoida täysin kaikkia käyttäjätilejä

Workspace järjestöille ‐käyttäjät saavat samat ominaisuudet kuin Google Workspace for Education ‐käyttäjätkin.

Miten Google Kotitehtävät eroaa Google Classroomista?
Google Kotitehtävät on tarkoitettu oppilaitoksille, jotka käyttävät opetusalustaa ja haluavat tehostaa kotitehtäviin ja arvosteluihin liittyviä työnkulkuja. Oppilaitoksen järjestelmänvalvoja integroi Kotitehtävät opetusalustaan LTI-työkaluna.
Jos käytät Classroomia, Kotitehtävien parhaat ominaisuudet (esim. alkuperäraportit) ovat jo käytettävissäsi.

Turvallisuus

Sisältääkö Classroom mainoksia?
Ei. Classroom ei sisällä mainoksia, kuten eivät muutkaan Google Workspace for Education ‑palvelut. Sisältöäsi tai dataasi ei koskaan käytetä mainostarkoituksiin. Lue lisätietoja tietosuojasta ja turvallisuudesta.
Omistaako Google oppilaiden, opettajien tai oppilaitosten datan, joka on lisätty Classroomiin?
Ei. Google ei omista mitään Google Workspace ‑ydinpalveluihin, mukaan lukien Google Workspace for Educationiin, lisättyä käyttäjädataa. Jos oppilaitoksessa, koulussa tai yliopistossa päätetään lopettaa Googlen käyttö, niihin kuuluvien käyttäjien on helppo ottaa datansa järjestelmästä.

Palaute ja ohje

Voinko ehdottaa uusia ominaisuuksia?

Jatkamme innovointia ja uusien ominaisuuksien lisäämistä koko kouluvuoden ajan. Voit antaa meille palautetta siitä, mistä pidät ja missä asioissa on parantamisen varaa.

Voit lähettää palautetta seuraavasti:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse vasemmasta alakulmasta Ohje ja sittenIlmoita ongelmasta tai pyydä ominaisuutta.
  3. Kirjoita viestisija sittenklikkaa Lähetä.
Mistä voin saada apua?

Jos sinulla on muuta kysyttävää Classroomista, käy Classroomin ohjekeskuksessa tai Google Classroomin ohjeyhteisössä.

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.