Leerlingen, mededocenten of ouders/verzorgers e-mailen

Deze pagina is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Vanuit Classroom kun je met je Classroom-account e-mails sturen naar leerlingen, mededocenten en ouders/verzorgers.

Voordat je begint

• Als je leerlingen wilt e-mailen, moet je beheerder Gmail inschakelen voor jou en je leerlingen.
  • Als je wilt dat je leerlingen e-mails kunnen sturen in Classroom, moeten de services Gmail en Directory zijn ingeschakeld voor leerlingen. Neem voor hulp contact op met je Google Workspace-beheerder.
  • Je kunt maximaal 100 ontvangers tegelijk e-mailen. Als een lesgroep meer dan honderd leerlingen bevat, moet je de e-mail eerst naar een deel van de leerlingen sturen en dan naar de rest.
  • Je kunt slechts één lesgroep tegelijk e-mailen. Als je een bericht naar meerdere lesgroepen tegelijk wilt sturen, moet je een mededeling posten in meerdere lesgroepen.
  • Ouders/verzorgers hebben geen Gmail-account nodig om e-mails te kunnen ontvangen vanuit Classroom.

Een e-mail sturen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand then Mensen.
  3. Kies een optie:

Eén leerling e-mailen Klik naast de naam van de leerling op Meer and thenLeerling e-mailen.
    Meerdere leerlingen e-mailen
    1. Vink het vakje aan naast de naam van elke leerling.
    2. Klik bovenaan op Actiesand thenE-mail.
    De hele lesgroep e-mailen
    1. Vink het vakje aan naast Acties.
    2. Klik op Actiesand thenE-mail.
    Een mededocent e-mailen Klik onder Docenten, naast de naam van een docent, op Meer and thenE-mail.
    Ouders/verzorgers e-mailen
    • Als je een e-mail naar één ouder/verzorger wilt sturen, klik je op Meer and thenOuders/verzorgers e-mailen.
    • Als je alle ouders/verzorgers in een lesgroep wilt e-mailen, klik je op Alle ouders/verzorgers e-mailen.

Opmerking: Als je meerdere ontvangers een e-mail stuurt, worden de adressen standaard toegevoegd in het veld Bcc. Je kunt adressen verplaatsen naar het veld Aan of Cc.

4. Voer een onderwerp in voor het bericht.

5. (Optioneel) Zie Bijlagen sturen bij je Gmail-bericht om bestanden, foto's of links aan een bericht toe te voegen.

6. Typ je bericht en klik op Verzenden.

Een e-mail bekijken

Je kunt geen e-mails bekijken of ontvangen in Classroom. Als je verstuurde of ontvangen e-mails wilt bekijken, log je in met je Classroom-account en open je Gmail.

1.

Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bovenaan op de App Launcher and then Gmail .