Je profielnaam, profielfoto of wachtwoord wijzigen

In Classroom kun je je profielfoto of wachtwoord wijzigen. Je Google Workspace-beheerder kan je profielnaam wijzigen die wordt gebruikt in alle Google-services.

Je profielnaam wijzigen

Je Google Workspace kan je voor- en achternaam wijzigen die worden weergegeven in alle Google-services. Nadat de beheerder je profielnaam heeft gewijzigd, wordt de nieuwe naam weergegeven in berichten, gedeelde documenten, agenda-uitnodigingen en de doorzoekbare directory van je school. Je e-mailadres en de naam waarmee je inlogt op je account, blijven echter hetzelfde.

Als je je profielnaam wilt wijzigen, neem je contact op met je Google Workspace-beheerder.

Je profielfoto wijzigen

Je kunt naast je naam in Classroom een profielfoto laten weergeven. Als je lesgeeft op een school, is je profielfoto voor Google Workspace for Education je profielfoto in Classroom. Als je eenmaal een profielfoto hebt toegevoegd, kun je die niet meer verwijderen. Je kunt hem alleen vervangen door een andere foto.

De foto mag een jpg-, jpeg- of png-bestand van maximaal 5 MB zijn. Foto's worden automatisch geschaald. Het maakt dus niet uit hoe hoog of breed deze zijn.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik bovenaan op Menu and thenInstellingenand thenFoto updaten.
  3. Tik op Persoonlijke informatieand thenje fotoand thenProfielfoto instellen.
  4. Kies een optie onder Profielfoto instellen:
    • Tik op Foto nemen. Neem de fotoand thentik op Gereed and thenAccepteren.
    • Tik op Foto kiezen en selecteer een foto. Tik op Accepteren.

Je wachtwoord wijzigen

Deze functie is alleen beschikbaar in de computerversie van Classroom. Klik op Computer om de instructies te bekijken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten