Profiilikuvan tai salasanan vaihtaminen

Asetukset-sivulta voit päivittää profiilikuvasi, vaihtaa salasanasi ja määrittää muut tilisi asetukset. Jos olet unohtanut salasanasi, saatat tarvita apua järjestelmänvalvojalta, joka hallinnoi oppilaitoksesi Classroomia.

Profiilikuvan vaihtaminen

Voit näyttää profiilikuvan nimesi vieressä Classroomissa. Jos olet oppilaitoksen opettaja, G Suite for Education ‑profiilikuvasi ja Classroom-profiilikuvasi ovat samoja. Kun olet lisännyt profiilikuvan, et voi enää poistaa sitä, vaan ainoastaan korvata sen toisella kuvalla.

Valokuva voi olla enintään 5 Mt:n JPG-, JPEG- tai PNG-tiedosto. Valokuvat skaalataan automaattisesti, joten niiden mitoilla ei ole merkitystä.

• Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

• Klikkaa yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

• Selaa alaspäin ja valitse Asetukset.

Klikkaa Asetukset

• Klikkaa Profiilikuva-kohdassa Vaihda.

Vaihda

• Klikkaa Valitse kuva tietokoneelta tai vedä kuva tietokoneelta.
  • (Valinnainen) Muuta kuvan päällä olevan kentän kokoa.
  • Valitse Aseta profiilikuvaksi.

Salasanan vaihtaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Selaa alaspäin ja valitse Asetukset.

Klikkaa Asetukset

4. Klikkaa Tilin asetukset ‑kohdassa Hallinnoi.
    Klikkaa Hallinnoi
  5. Klikkaa Kirjautuminen ja turvallisuus ‑kohdassa Googleen kirjautuminen.
    Kirjautuminen Google-tilille
  6. Valitse Salasana.
    Salasana
  7. Kirjoita nykyinen salasanasi ja klikkaa Seuraava.
  8. Kirjoita uusi salasana. Suosittelemme, että salasanassa on vähintään kahdeksan merkkiä. Miksi?
  9. Kirjoita uusi salasana uudelleen ja klikkaa Vaihda salasana

Olen unohtanut salasanani

• Jos olet G Suite for Educationia käyttävän oppilaitoksen oppilas: pyydä opettajaa ottamaan yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja vaihtamaan salasanasi.
  • Jos olet G Suite for Educationia käyttävän oppilaitoksen opettaja: pyydä järjestelmänvalvojaa vaihtamaan salasanasi. Kuka on järjestelmänvalvojani?
  • Jos käytät oppilaitoksen ulkopuolista, henkilökohtaista Google-tiliä: katso ohjeet artikkelista Salasanan vaihtaminen tai uuden salasanan pyytäminen.