Classroomin pääsyoikeuksien hallinta

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Google Workspace ‑järjestelmänvalvojana voit myöntää Classroomin käyttöoikeudet opettajille ja oppilaille Google-hallintakonsolin kautta.

Tietoja käyttäjätileistä

Käyttäjätilien tyypit

Käyttäjät voivat kirjautua Classroomiin seuraavilla käyttäjätilityypeillä:
  • Oppilaitoksen tili eli Google Workspace for Education ‑tili: Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on oppilaan, vanhemman tai huoltajan määrittämä tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään yleensä oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa.
  • Google Workspace ‑tili: Tämä on organisaatiosi Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan määrittämä tili.
Classroomin tuki
Classroomin palvelu‑ ja tukitaso määräytyy Google Workspace ‑versiosi mukaan.
Google Workspace ‑versio Tukityyppi
Google Workspace for Education tai Workspace järjestöille
Workspace Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus Classroom on Googlen lisäpalvelu, jota tuki ja palvelutasosopimus eivät koske. Hae ohjeita tarvittaessa Google Classroomin ohjeyhteisöstä tai Classroomin ohjekeskuksesta.
Verkkotunnusten välinen jäsenyys ryhmissä
Eri organisaatioissa (tai verkkotunnuksissa) olevien ja eri Google Workspace ‑versioita käyttävien käyttäjien välinen yhteydenpito voi olla rajoitettua. Seuraavasta taulukosta näet, mitkä Google Workspace ‑verkkotunnukset toimivat muiden verkkotunnusten kanssa.
Käyttäjän käyttämä tili Ensisijaisen opettajan käyttämä tili Voiko käyttäjä liittyä ryhmään?
  • Google Workspace for Education
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
  • Google Workspace for Education
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
  • Google Workspace for Education
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Henkilökohtainen Google-tili
Ei
  • Workspace Basic
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace for Education
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
  • Henkilökohtainen Google-tili
Ei
Henkilökohtainen Google-tili
  • Google Workspace for Education
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Kyllä, jos Google Workspace ‑organisaatio sallii sen
Henkilökohtainen Google-tili Henkilökohtainen Google-tili Kyllä
Palvelun laittaminen päälle tai pois päältä Google Workspace ‑käyttäjillä Googlen palveluiden pääsyoikeuden määrittäminen iän mukaan

Classroomin pääsyoikeuksien hallinta

Vaihe 1: Lisää käyttäjiä organisaatioyksiköihin

Jotta voit ottaa Classroomin käyttöön tietylle käyttäjäryhmälle tai poistaa sen käytöstä, sinun on lisättävä heidän tilinsä organisaatioyksikköön. Lue lisää organisaatiorakenteesta.

Vaihe 2: Anna käyttäjille Classroomin käyttöoikeudet

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. Valitse vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on Google Workspace for Education tai Workspace järjestöille, klikkaa Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenClassroom.
    • Jos käytössäsi on Workspace Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus, klikkaa Sovelluksetja sittenGooglen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  3. Klikkaa Palvelun tila.
    Vasemmalla näet ylimmän organisaatioyksikön, sekä mahdolliset ylä‑ ja alatason organisaatioyksiköt.

(Valinnainen) Voit ottaa palvelun käyttöön tai poistaa sen käytöstä organisaatioyksikössä seuraavasti:

1. Valitse organisaatioyksikkö vasemmalta.
  2. Valitse Käytössä tai Poistettu käytöstä.
  3. Kun valitset Ohita, asetus ei muutu, jos ylätason organisaatioyksikön palvelu muuttuu.
  4. Jos organisaatioyksikölle on jo valittu Ohita-asetus, valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Peri – käyttää ylätason asetusta.
    • Tallenna – tallentaa uuden asetuksen (vaikka ylätason asetus muuttuisi).

Lue lisää organisaatiorakenteesta.

Huom. Muutosten voimaantulo kaikille käyttäjille voi kestää 24 tuntia.

Vaihe 3: Määritä ryhmän asetukset

Classroomille voidaan määrittää kaksi asetusta:

• Ryhmän jäsenyys: Määritä, ketkä voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ja mihin ryhmiin verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä.

• Sallitut verkkotunnukset: Luottamiesi verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä ryhmiisi ja verkkotunnuksesi ulkopuoliset opettajat ja oppilaat voivat jakaa tietoa.

Lisätietoja on kohdassa Ryhmän asetusten määrittäminen.