Classroomin käyttöoikeuksien hallinnointi

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Google Workspace ‑järjestelmänvalvojana voit myöntää Classroomin käyttöoikeudet opettajille ja oppilaille Google-hallintakonsolin kautta.

Tietoja käyttäjätileistä

Käyttäjätilien tyypit

Käyttäjät voivat kirjautua Classroomiin seuraavilla käyttäjätilityypeillä:
  • Oppilaitoksen tili eli Google Workspace for Education ‑tili: Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on oppilaan, vanhemman tai huoltajan määrittämä tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään yleensä oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa.
  • Google Workspace ‑tili: Tämä on organisaatiosi Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan määrittämä tili.
Classroomin tuki
Classroomin palvelu‑ ja tukitaso määräytyy Google Workspace ‑versiosi mukaan.
Google Workspace ‑versio Tukityyppi
Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille
G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus Classroom on Googlen lisäpalvelu, jota tuki ja palvelutasosopimus eivät koske. Hae ohjeita tarvittaessa Google Classroomin ohjeyhteisöstä tai Classroomin ohjekeskuksesta.

Verkkotunnusten välinen jäsenyys ryhmissä

Eri organisaatioissa (tai verkkotunnuksissa) olevien ja eri Google Workspace ‑versioita käyttävien käyttäjien välinen yhteydenpito voi olla rajoitettua. Seuraavassa taulukossa kerrotaan, mitkä Google Workspace ‑verkkotunnukset toimivat muiden verkkotunnusten kanssa.
Oppilaan Classroomissa käyttämä tili: Ensisijaisen opettajan käyttämä tili: Voiko oppilas liittyä ryhmään?
Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille G Suite Basic tai Business, Google Workspace for Education Plus tai henkilökohtainen Google-tili Ei
G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus Google Workspace for Education, G Suite järjestöille tai henkilökohtainen Google-tili Ei
Henkilökohtainen Google-tili Google Workspace for Education, G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus Kyllä, jos Google Workspace ‑organisaatio sallii sen
Henkilökohtainen Google-tili Henkilökohtainen Google-tili Kyllä

Classroomin käyttöoikeuksien hallinnointi

Vaihe 1: Lisää käyttäjiä organisaatioyksiköihin

Jotta voit ottaa Classroomin käyttöön tietylle käyttäjäryhmälle tai poistaa sen käytöstä, sinun on lisättävä heidän tilinsä organisaatioyksikköön. Lue lisää organisaatiorakenteesta.

Vaihe 2: Anna käyttäjille Classroomin käyttöoikeudet

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille, valitse Sovelluksetja sittenGoogle Workspaceja sittenClassroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus, valitse Sovelluksetja sittenGooglen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  3. Klikkaa Palvelun tila.
    Vasemmalla näet ylimmän organisaatioyksikön, sekä mahdolliset ylä‑ ja alatason organisaatioyksiköt.

(Optional) To turn a service on or off for an organizational unit:

1. At the left, select the organizational unit.
  2. Select On or Off.
  3. Click Override to keep your setting if the service for the parent organizational unit is changed.
  4. If Overridden is already set for the organizational unit, choose an option:
    • Inherit—Reverts to the same setting as its parent.
    • Save—Saves your new setting (even if the parent setting changes).

Learn more about organizational structure.

Huom. Muutosten voimaantulo kaikille käyttäjille voi kestää 24 tuntia.

Vaihe 3: Määritä ryhmän asetukset

Classroomille voidaan määrittää kaksi asetusta:

• Kurssijäsenyys: Määritä, ketkä voivat liittyä verkkotunnuksesi kursseille ja mille kursseille verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä.

• Sallitut verkkotunnukset: Luottamiesi verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä ryhmiisi ja verkkotunnuksesi ulkopuoliset opettajat ja oppilaat voivat jakaa tietoa.

Lisätietoja on kohdassa Ryhmän asetusten määrittäminen.