Opprett spørsmål

Denne artikkelen er for lærere.

Som Classroom-lærer kan du legge ut kortsvarspørsmål og flervalgsspørsmål. Etter at du har lagt ut et spørsmål, kan du spore antallet elever som har svart. Du kan også lage utkast til spørsmål du vil legge ut senere, og du kan legge ut spørsmål til enkeltelever.

Opprett spørsmål
I klasser som er opprettet etter 17. april 2019, vises innlegg på Kursarbeid-siden øverst.
Når du oppretter spørsmål, kan du

Opprett spørsmål

1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid.
  3. Trykk på Legg til og deretter Spørsmål.
  4. Skriv inn spørsmålet og eventuelle instruksjoner.
  5. For kortsvarspørsmål kan elevene endre svarene sine og svare hverandre. Du kan slå disse alternativene på eller av.
    • Elevene kan endre svarene sine: Hvis du vil tillate at elevene endrer svarene sine etter levering, slår du denne bryteren på . Elevene kan bare endre svarene før du har begynt å rette dem.
    • Elevene kan svare hverandre: Hvis du vil tillate at elevene ser og kommenterer klassekameratenes svar, slår du denne bryteren på .
      Hvis du vil hindre at elevene ser hverandres svar, slår du bryteren av .
Tips: Det finnes ingen tegngrense for kortsvarspørsmål.

Legg ut i ett eller flere kurs

1. Trykk på Neste ved siden av kursnavnet.
  2. Trykk på eventuelle andre kurs og deretter Ferdig.
Tips: Du kan ikke legge ut oppgaver til enkeltelever i flere kurs. Innlegg som legges ut i flere kurs, deles med alle elevene på kursene.

Tilordne til én eller flere elever

Som standard blir spørsmål lagt ut til alle elevene på kurset. Du kan legge ut spørsmål til enkeltelever. Men du kan ikke legge ut spørsmål til enkeltelever hvis mer enn ett kurs er inkludert. Og det er ikke mulig å legge ut innlegg til mer enn 100 enkeltelever om gangen.
  1. Øverst til høyre sjekker du at «Alle elever» ikke er valgt.
    • Hvis du har valgt «Alle elever», trykker du på Alle elever for å velge det bort.
  2. Trykk på navnene til elevene du vil legge ut spørsmål til.
  3. Trykk på Ferdig.
Tips: Du ser hvor mange elever som har fått spørsmålet, i kursstrømmen. For å se elevenes navn, trykk på antall elever på spørsmålet.

Legg til karakterkategorier

For å få best mulig oversikt kan du legge til karakterkategorier for spørsmål. Med karakterkategorier kan du og elevene dine se kategorien et spørsmål tilhører, for eksempel lekser eller stiler. Lærere kan også se kategoriene på Karakterer-siden.
Du kan tilordne kategorier via en mobilenhet, men for å opprette nye kategorier må du bruke en datamaskin.
  1. Gå til Karakterkategori og trykk på Ingen kategori.
  2. Velg en kategori.
Gå til Legg til karakterkategorier for innlegg for å finne ut mer.

Endre poengverdien

Du kan endre poengverdier for spørsmål eller angi at et spørsmål ikke skal ha karakter. Standardverdien for spørsmål er 100 poeng.
  1. Trykk på en verdi ved siden av Totalt antall poeng .
  2. Skriv inn en ny poengverdi, eller trykk på Ingen karakter.
    • For arbeid uten karakterer trykker elevene på Levér. Hvis elevene ikke leverer innen fristen, vises jobbstatusen «Mangler» eller «Levert etter fristen».
  3. Trykk på Lagre.

Opprett flervalgsspørsmål

1. Trykk på Kortsvarspørsmål og deretter Flervalgsspørsmål og deretter Legg til svar.
  2. Trykk på Alternativ 1 og skriv inn det første svaralternativet.
  3. Trykk på Legg til et alternativ for hvert ekstra svaralternativ du vil legge til.
  4. Valgfritt: For å slette et alternativ, trykk på Fjern ved siden av det.
  5. Som standard ser elevene et sammendrag av svarene for hele kurset når de svarer på et spørsmål. For å slå av denne funksjonen, gå til Elevene kan se kurssammendraget, og slå bryteren av .

Legg til leveringsdato eller -klokkeslett

Som standard har ikke spørsmål noen leveringsfrist. Slik endrer du dette:
  1. Trykk på Frist .
  2. Velg en dato.
  3. Trykk på OK.
  4. Valgfritt: For å angi et tidspunkt for fristen, trykk på Tidspunkt, angi et klokkeslett, og trykk på OK.
Tips: Arbeid merkes med «Mangler» eller «Levert etter fristen» når leveringsdatoen eller -klokkeslettet inntreffer.

Legg til emner

1. Trykk på Emne .
  2. Velg et alternativ:
    • For å opprette et nytt emne, trykk på Nytt emne og skriv inn et emnenavn.
    • Trykk på et emne i listen for å velge det.
  3. Trykk på Lagre.
Finn ut mer om hvordan du organiserer kursstrømmen din.

Legg til vedlegg

Du kan legge til Disk-filer, linker, bilder eller YouTube-videoer i spørsmålene dine. På enheter med Android 7.0 Nougat eller nyere kan du dra materiell fra en annen app til Classroom når begge appene er åpne i modus for delt skjerm.
Trykk på Legg ved og velg et alternativ:
Tips:
  • Hvis du ser en melding om at du ikke har tillatelse til å legge ved en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom tar en kopi som kan legges ved spørsmålet, og lagrer den i Disk-mappen for kurset.
  • Til:
    • For å legge ved et Disk-element, trykk på Disk Ser du ikke Disk-ikonet? og deretter elementet du vil legge ved og deretter Velg.
    • For å legge ved en link, trykk på Link , skriv inn nettadressen, og trykk på Legg til.
    • For å legge ved en fil fra enheten din, trykk på Fil og deretter filen du vil legge ved og deretter Velg.
    • For å legge ved en YouTube-video, trykk på YouTube og velg et alternativ:
      • For å søke etter en video du vil legge ved, gå til søkefeltet, skriv inn søkeord, og trykk på Søk og deretter videoen du vil legge ved og deretter Sett inn.
      • For å legge ved videolinker, skriv inn en nettadresse, og trykk på en video og deretter Sett inn.
    • For å ta et bilde, trykk på Ta et bilde , ta et bilde, og trykk på Ferdig .
    • For å spille inn en video, trykk på Spill inn video , spill inn en video, og trykk på Ferdig .
    • For å legge til en ny PDF, trykk på Ny PDF . Du kan skrive eller tegne på PDF-filen. Når du er ferdig, trykker du på Mer og deretter Lagre.
    • For å slette et vedlegg, trykk på Fjern ved siden av det.

Om Disk-filer med tidligere versjoner av Android

Prosessen for å legge ved filer fra Disk på Android-enheter avhenger av hvilken Android-versjon du har. Gå til Se hvilken Android-versjon du har for å sjekke hvilken versjon av Android enheten din har.
Hvis du bruker Android 4.4 KitKat, ser du ikke Disk-ikonet , men du kan likevel legge ved Disk-filer:
  • Trykk på Fil og deretter velg en fil du vil legge ved.
Hvis du bruker Android 4.3 Jelly Bean, blir du bedt om å oppdatere enheten når du klikker på Disk-ikonet . Du finner en veiledning til dette i Sjekk og oppdater Android-versjonen din. Oppdateringen fungerer kanskje ikke på enkelte eldre enheter, men du kan velge et annet alternativ:
  • Kopiér fillinken fra mobilnettleseren og deretter trykk på Legg til link for å legge den ved.
  • Bruk en datamaskin i stedet for en mobilenhet.
Legg ut, planlegg eller lagre spørsmålsutkast
Viktig: Hvis du ser en melding om at du ikke har tillatelse til å legge ved en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom tar en kopi som kan legges ved spørsmålet, og lagrer den i Disk-mappen for kurset.
  • For å legge ut spørsmålet med en gang, trykk på Tildel .
  • Slik planlegger du at spørsmålet skal legges ut senere:
    1. Trykk på Mer og deretter Planlegg.
    2. Trykk på datoen ved Planlegg utlegging dato, og velg en dato og et klokkeslett.
    3. Trykk på Planlegg. Spørsmålet blir automatisk lagt ut på planlagt dato og klokkeslett.
  • For å lagre spørsmålet som utkast, trykk på Mer og deretter Lagre utkast.
  • For å se spørsmålsutkast og spørsmål du har planlagt, trykk på Kursarbeid.
Endre spørsmål
Viktig: Når et spørsmål er lagt ut i flere kurs og du endrer det i ett av kursene, blir det ikke endret i noen av de andre kursene.
  1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid.
  3. Trykk på Mer og deretter Endre ved siden av spørsmålet
  4. Velg et alternativ:
    • For spørsmål som er lagt ut: Utfør endringeneog deretter trykk på Lagre.
    • For spørsmål som er planlagt: Utfør endringene og deretter trykk på Planlegg.
    • For spørsmålsutkast: Utfør endringene og deretter trykk på Mer og deretter Lagre utkast.
Legg til kurskommentarer i spørsmål
  1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid og deretter spørsmålet.
  3. Trykk på Spørsmål øverst.
  4. Nederst trykker du på Legg til en kurskommentar, skriver inn en kommentar og deretter og trykker på Legg ut .
Gjenbruk spørsmål
Se Gjenbruk innlegg for å finne ut hvordan du kan gjenbruke spørsmål.
Slett spørsmål
Hvis du sletter et spørsmål, slettes alle karakterene og kommentarene som er knyttet til spørsmålet. Eventuelle vedlegg eller filer du eller elevene har opprettet, er imidlertid fortsatt tilgjengelige i Google Disk.
Advarsel! Når et spørsmål først er slettet, finnes det ikke noen måte å angre slettingen på.
  1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid.
  3. Trykk på Mer og deretter Slett ved siden av spørsmålet.
  4. Bekreft ved å trykke på Slett én gang til.

La elevene se på eller legge til kommentarer i spørsmål

Når du oppretter et spørsmål, kan du be elevene om å skrive kurskommentarer. I både flervalgsspørsmål og kortsvarspørsmål kan elevene lese og svare på kurskommentarer. Elevene kan også kommentere privat til lærerne.
Hvis du vil vite hvordan du administrerer kommentarer fra elever, kan du gå til Angi innleggs- og delingstillatelser for elever.

Beslektede artikler