Kysymyksen luominen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Opettajat voivat julkaista Classroomiin lyhyitä kysymyksiä ja monivalintakysymyksiä. Kun olet julkaissut kysymyksen, voit seurata vastanneiden oppilaiden määrää. Voit myös tehdä luonnoksia myöhemmin julkaistavista kysymyksistä tai julkaista kysymyksen yksittäisille oppilaille.

Kysymyksen luominen
Huhtikuun 17. päivän 2019 jälkeen luoduissa ryhmissä Tehtävät-sivun viestit näkyvät yläreunassa.
Kun luot kysymyksen, voit

Kysymyksen luominen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät.
  3. Napauta Lisää ja sitten Kysymys.
  4. Kirjoita kysymys ja mahdolliset ohjeet.
  5. Lyhyissä kysymyksissä oppilaat voivat muokata vastauksiaan ja kommentoida toistensa vastauksia. Voit laittaa nämä toiminnot päälle tai pois päältä.
    • Oppilaat voivat muokata vastausta: Voit sallia oppilaiden muokata vastaustaan lähettämisen jälkeen napauttamalla valitsimen Päällä-asentoon . Oppilaat voivat muokata vastaustaan vain ennen kuin sille on annettu arvosana.
    • Oppilaat voivat kommentoida toistensa vastauksia: Voit sallia oppilaiden katsella ja kommentoida luokkatovereiden vastauksia sen jälkeen, kun he ovat vastanneet kysymykseen, napauttamalla valitsimen Päällä-asentoon .
      Jos haluat estää oppilaita näkemästä toistensa vastauksia, napauta valitsin Pois päältä ‑asentoon .
Vinkki: Lyhyissä kysymyksissä ei ole merkkirajoitusta.

Postaaminen yhdelle tai useammalle ryhmälle

1. Napauta ryhmän nimen vierestä Seuraava .
  2. Napauta muita haluamiasi ryhmiä ja sitten Valmis.
Vinkki: Et voi postata sisältöä eri ryhmiin kuuluville yksittäisille oppilaille. Useisiin ryhmiin tehdyt postaukset jaetaan ryhmien kaikille oppilaille.

Määrittäminen yhdelle tai useammalle oppilaalle

Kysymys postataan oletuksena kaikille ryhmän oppilaille, mutta voit lähettää kysymyksen myös yksittäisille oppilaille. Et kuitenkaan voi lähettää kysymystä yksittäisille oppilaille, elleivät kaikki heistä ole samalla kurssilla. Et voi myöskään postata yli 100 oppilaalle kerrallaan.
  1. Varmista oikeasta yläkulmasta, että "Kaikki oppilaat" ei ole valittuna.
    • Jos "Kaikki oppilaat" on valittuna, poista valinta napauttamalla Kaikki oppilaat.
  2. Napauta niiden oppilaiden nimiä, joille haluat postata kysymyksen.
  3. Napauta Valmis.
Vinkki: Näet kysymyksen saaneiden oppilaiden lukumäärän striimissä. Saat oppilaiden nimet näkyviin napauttamalla kysymyksen kohdalta lukumäärä oppilasta.

Arvosanakategorian lisääminen

Voit pitää kysymykset järjestyksessä lisäämällä niihin arvosanaluokat. Arvosanaluokat osoittavat sinulle ja oppilaillesi, mihin luokkaan kukin kysymys kuuluu. Luokkia voivat olla vaikkapa Kotitehtävät ja Esseet. Opettajat näkevät kategoriat myös Arvosanat-sivulla.
Voit lisätä kysymyksiin arvosanakategorioita mobiililaitteella, mutta uusia kategorioita voi luoda vain tietokoneella.
  1. Valitse Arvosanakategoria-kohdan vierestä Ei kategoriaa.
  2. Valitse kategoria.
Lisätietoja saat artikkelista Arvosanakategorian lisääminen postauksiin.

Pistemäärän muuttaminen

Voit muuttaa kysymyksen pistemäärää tai määrittää, että kysymyksestä ei anneta arvosanaa. Kysymyksen enimmäispistemäärä on oletuksena 100.
  1. Napauta arvoa kohdan Kokonaispistemäärä vierestä.
  2. Kirjoita uusi pistemäärä tai napauta Ei arvostella.
    • Jos työtä ei arvioida, oppilas valitsee Palauta. Jos oppilas ei palauta työtä ennen viimeistä palautuspäivää, tilana näkyy Puuttuu tai Palautettu myöhässä.
  3. Napauta Tallenna.

Monivalintakysymyksen luominen

1. Valitse Lyhyt vastaus ja sitten Monivalinta ja sitten Lisää vastauksia.
  2. Napauta 1. vaihtoehto ja lisää ensimmäinen vastausvaihtoehto.
  3. Voit lisätä niin monta vaihtoehtoa kuin haluat napauttamalla Lisää vaihtoehto.
  4. Valinnainen: Jos haluat poistaa vaihtoehdon, napauta sen vierestä Poista .
  5. Kun oppilaat ovat vastanneet kysymykseen, he näkevät oletuksena yhteenvedon ryhmän vastauksista. Jos haluat laittaa tämän ominaisuuden pois päältä, napauta Oppilaat näkevät kurssin yhteenvedon ‑kohdan vieressä oleva valitsin Pois päältä ‑asentoon .

Palautuspäivän tai ‑ajan lisääminen

Oletuksena kysymyksellä ei ole palautuspäivää. Voit muuttaa asetusta seuraavasti:
  1. Napauta Palautuspäivä .
  2. Valitse päivämäärä.
  3. Valitse OK.
  4. Valinnainen: Jos haluat lisätä palautusajan, napauta Aika, lisää kellonaika ja napauta OK.
Vinkki: Tehtävän tilaksi merkitään heti palautuspäivänä tai ‑ajankohtana Puuttuu tai Palautettu myöhässä.

Aiheen lisääminen

1. Valitse Aihe .
  2. Valitse vaihtoehto:
    • Luo uusi aihe napauttamalla Uusi aihe ja kirjoita aiheen nimi.
    • Valitse aihe listasta napauttamalla sitä.
  3. Napauta Tallenna.
Lue lisätietoja striimin järjestämisestä.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä kysymykseen Drive-tiedostoja, linkkejä, kuvia tai YouTube-videoita. Jos laitteessasi on Android 7.0 Nougat tai uudempi, voit vetää materiaaleja Classroomiin toisesta sovelluksesta, kun molemmat sovellukset ovat auki kahtia jaetussa näytössä.
Napauta Liitä ja valitse sopiva vaihtoehto:
Vinkkejä:
  • Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, napauta Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään kysymykseen, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.
  • Liittämisen vaihtoehdot:
    • Liitä Drivesta: Napauta Drive Etkö näe Drive-kuvaketta? ja sitten valitse, mitä haluat liittää ja sitten Valitse.
    • Liitä linkki: Napauta Linkki , kirjoita URL-osoite ja valitse sitten Lisää.
    • Liitä tiedosto laitteelta: Napauta Tiedosto ja sitten valitse liitettävä tiedosto ja sitten Valitse ,
    • Liitä YouTube-video: Napauta YouTube ja valitse sopiva vaihtoehto:
      • Hae liitettävä video: Kirjoita avainsanat hakukenttään ja valitse Hae ja sitten valitse video, jonka haluat liittää ja sitten Lisää.
      • Liitä videolinkki: Lisää URL-osoite, napauta videota ja sitten Lisää.
    • Ota kuva: Napauta Ota kuva , ota kuva ja napauta Valmis .
    • Kuvaa video: Napauta Kuvaa video , kuvaa video ja napauta Valmis .
    • Lisää uusi PDF-tiedosto: Napauta Uusi PDF . Voit kirjoittaa muistiinpanoja tai piirtää kuvia PDF-tiedostoon. Kun olet valmis, napauta Lisää ja sitten Tallenna.
    • Poista liite: Valitse liitteen vierestä Poista .

Tietoja Drive-tiedostojen yhteensopivuudesta Androidin vanhempien versioiden kanssa

Android-laitteesi versio vaikuttaa siihen, miten voit liittää tiedostoja Drivesta. Voit tarkistaa laitteesi Android-version kohdasta Android-version tarkistaminen.
Jos käytössäsi on Android 4.4 KitKat, et näe Drive-kuvaketta , mutta voit silti liittää Drive-tiedostoja:
  • Napauta Tiedosto ja sitten valitse liitettävä tiedosto.
Jos käytössäsi on Android 4.3 Jelly Bean, sinua pyydetään päivittämään laitteesi, kun napautat Drive-kuvaketta . Katso ohjeet Android-version päivittämistä käsittelevästä artikkelista. Päivitystoiminto ei välttämättä ole käytettävissä joillakin vanhemmilla laitteilla, mutta voit valita myös toisen vaihtoehdon:
  • Voit liittää tiedoston kopioimalla tiedoston linkin mobiiliselaimesta ja sitten napauta Lisää linkki .
  • Käytä tietokonetta mobiililaitteen sijaan.
Kysymyksen postaaminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen
Tärkeää: Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, napauta Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään kysymykseen, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.
  • Jos haluat lähettää kysymyksen heti, napauta Määritä .
  • Jos haluat ajoittaa kysymyksen postattavaksi myöhemmin:
    1. Napauta Lisää ja sitten Ajoita.
    2. Napauta Ajoita: päivä ‑kohdasta päivämäärää ja valitse päivämäärä ja aika.
    3. Napauta Ajoita. Kysymys postataan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.
  • Jos haluat tallentaa kysymyksen luonnoksena, napauta Lisää ja sitten Tallenna luonnos.
  • Näet ajoitetut kysymykset ja kysymysluonnokset napauttamalla Tehtävät.
Kysymyksen muokkaaminen
Tärkeää: Jos kysymys on postattu usealle ryhmälle, sen muokkaaminen yhdessä ryhmässä ei aiheuta muutoksia kysymykseen muissa ryhmissä.
  1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät.
  3. Napauta kysymyksen vierestä Lisää ja sitten Muokkaa
  4. Valitse vaihtoehto:
    • Postattu kysymys: Tee muutokset ja sitten napauta Tallenna.
    • Ajoitettu kysymys: Tee muutokset ja sitten napauta Ajoita.
    • Kysymysluonnos: Tee muutokset ja sitten napauta Lisää ja sitten Tallenna luonnos.
Koko ryhmälle tarkoitetun kommentin lisääminen kysymykseen
  1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät ja sitten valitse kysymys.
  3. Napauta näytön yläreunasta Kysymys.
  4. Napauta näytön alareunasta Lisää kommentti, lisää kommenttisi ja sitten valitse Postaa .
Kysymyksen käyttäminen uudelleen
Jos haluat käyttää kysymyksen uudelleen, tutustu ohjeartikkeliin Viestin käyttäminen uudelleen.
Kysymyksen poistaminen
Jos poistat kysymyksen, kaikki siihen liittyvät arvosanat ja kommentit poistetaan. Luomasi tai oppilaiden luomat liitteet ja tiedostot ovat kuitenkin edelleen käytettävissä Google Drivessa.
Varoitus! Kysymyksen poistoa ei voi kumota.
  1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät.
  3. Napauta kysymyksen vierestä Lisää ja sitten Poista.
  4. Vahvista napauttamalla uudelleen Poista.

Oppilaiden mahdollisuus postata ja lukea kysymystä koskevia kommentteja

Kun luot kysymyksen, voit kertoa ohjeissa, että haluat oppilaiden postaavan kommentteja, jotka näkyvät koko ryhmälle. Sekä monivalintakysymyksissä että lyhyissä kysymyksissä oppilaat voivat lukea ryhmän kommentteja ja vastata niihin. Lisäksi oppilaat voivat lähettää yksityisiä kommentteja opettajille.
Lue lisää oppilaiden kommenttien käsittelystä artikkelista Oppilaiden julkaisu- ja kommentointioikeuksien määrittäminen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita