Kysymyksen luominen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Opettajat voivat lähettää Classroomiin lyhyen vastauksen kysymyksiä ja monivalintakysymyksiä. Kysymyksen lähettämisen jälkeen voit seurata vastanneiden oppilaiden määrää kurssin postausseinällä. Voit myös tehdä luonnoksia myöhemmin lähetettävistä kysymyksistä tai lähettää kysymyksen yksittäisille oppilaille.

Kun oppilaat ovat palauttaneet valmiit työt, voit arvostella ja palauttaa ne takaisin oppilaille.

Kysymyksen luominen
  1. Kirjaudu Classroomiin Google-tililläsi.

Esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLisätietoja.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Siirry näytön alaosaan ja vie hiiri kohdan Lisää Lisää päälle ja sitten klikkaa Luo kysymys Luo kysymys.
  4. Kirjoita otsikko ja mahdolliset ohjeet.
  5. Lyhyen vastauksen kysymyksissä oppilaat voivat kommentoida toistensa vastauksia ja muokata vastauksiaan. Voit ottaa vastausten vuorovaikutustoiminnot käyttöön tai poistaa ne käytöstä seuraavilla asetuksilla:
    • Oppilaat voivat kommentoida toistensa vastauksia – Kysymykseen vastattuaan oppilas voi nähdä luokkatovereidensa vastaukset ja kommentoida niitä. Jos tämän toiminnon asetuksena on Poissa käytöstä Ei päällä, oppilaat eivät näe toistensa vastauksia.
    • Oppilaat voivat muokata vastausta – Oppilaat voivat muokata vastaustaan lähetettyään sen.

Huom. Lyhyen vastauksen kysymyksissä ei ole merkkirajoitusta.

Kysymyksen julkaiseminen muillakin kursseilla

1. Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja sitten valitse kurssit, joille haluat lähettää kysymyksen.

Huom. Et voi lähettää viestiä useiden kurssien yksittäisille oppilaille. Useille kursseille lähetetyt kysymykset jaetaan kurssien kaikille oppilaille.

Kysymyksen lähettäminen yksittäisille oppilaille

Oletuksena kysymys lähetetään kaikille kurssin oppilaille, mutta voit lähettää kysymyksen myös yksittäisille oppilaille. Et kuitenkaan voi lähettää kysymystä yksittäisille oppilaille, elleivät kaikki heistä ole samalla kurssilla. Et voi myöskään lähettää kysymystä yli 100 oppilaalle kerrallaan.

1. Poista Kaikki oppilaat ‑kohdan valinta klikkaamalla sen vierestä alanuolta Alanuoli ja sitten Kaikki oppilaat.
  2. Valitse oppilaat, joille haluat lähettää kysymyksen.

Huom. Näet kurssin postausseinällä, kuinka monelle oppilaalle olet lähettänyt kysymykseen liittyviä viestejä.  Näet oppilaiden nimet klikkaamalla kysymyksen kohdalta [lukumäärä] oppilasta.

Monivalintakysymyksen luominen

1. Klikkaa Lyhyt vastaus ‑kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja sitten Monivalinta.
  2. Klikkaa 1. vaihtoehto ja kirjoita ensimmäinen vastausvaihtoehto.
  3. Voit lisätä niin monta vaihtoehtoa kuin haluat klikkaamalla Lisää vaihtoehto.
  4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa vaihtoehdon, klikkaa sen vierestä Poista Poista.
  5. (Valinnainen) Jos et halua oppilaiden näkevän yhteenvetoa vastauksista, valitse Poista käytöstä Poista käytöstä.

6. Klikkaa Kysy-kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja valitse Kysy, Aikatauluta tai Tallenna luonnos. Saat lisätietoja ohjeartikkelista Kysymyksen julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen.

Palautuspäivän tai ‑ajan lisääminen

Oletuksena vastauksella ei ole palautuspäivää. Voit lisätä palautuspäivän seuraavasti:

1. Klikkaa Ei määräpäivää ‑kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja sitten Ei määräpäivää ja valitse päivämäärä.
  2. (Valinnainen) Määritä palautusaika klikkaamalla Aika ja kirjoittamalla aika.
  3. Klikkaa Kysy-kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja valitse Kysy, Aikatauluta tai Tallenna luonnos. Saat lisätietoja ohjeartikkelista Kysymyksen julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen.

Aiheen lisääminen kysymykseen

1. Klikkaa Ei aihetta ‑kohdan vierestä alanuolta Alanuoli.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.
  3. Klikkaa Kysy-kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja valitse Kysy, Aikatauluta tai Tallenna luonnos. Saat lisätietoja ohjeartikkelista Kysymyksen julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen.

Lue lisätietoja postausseinän järjestämisestä.

Aineiston lisääminen kysymykseen

• Jos haluat ladata tiedoston, klikkaa Liitä Liitä. Valitse sitten tiedosto ja klikkaa Lähetä.
  • Jos haluat liittää Google Drive ‑kohteen, kuten dokumentin tai lomakkeen, toimi seuraavasti:
    1. Valitse Drive Drive.
    2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
  • Jos haluat liittää YouTube-videon, klikkaa YouTube YouTube ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Liitettävän videon hakeminen:
      1. Anna avainsanoja Videohaku-kohdassa ja klikkaa Haku Haku.
      2. Klikkaa videota ja sitten Lisää linkki.
    • Videon linkin liittäminen:
      1. Klikkaa URL-osoite.
      2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
  • Jos haluat liittää linkin, klikkaa Linkki Linkki, kirjoita URL-osoite ja valitse Lisää.
  • Jos haluat poistaa liitteen, valitse liitteen vierestä Poista Poista.
  • Klikkaa Kysy-kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja valitse Kysy, Aikatauluta tai Tallenna luonnos. Saat lisätietoja ohjeartikkelista Kysymyksen julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen.
Kysymyksen julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen
  • Voit julkaista kysymyksen välittömästi klikkaamalla Kysy.
  • Jos haluat ajoittaa kysymyksen julkaistavaksi myöhemmin, klikkaa Kysy-kohdan vierestä alanuolta Alanuolija sitten Aikatauluta.
    1. Klikkaa päiväyksen vierestä alanuolta Alanuoli ja valitse päivämäärä ja aika.
    2. Valitse Aikatauluta. Kysymys lähetetään automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.
      Huom. Jos haluat ajoittaa kysymyksen toisellekin kurssille, ajoita se ensin yhdelle kurssille ja käytä sitten kysymystä uudelleen.
  • Jos haluat tallentaa kysymyksen luonnoksena, klikkaa Kysy-kohdan vierestä alanuolta Alanuolija sitten Tallenna luonnos.
  • Jos haluat nähdä ajoitetut viestit ja viestiluonnokset, klikkaa postausseinän yläosasta Tallennetut viestit.
Kysymyksen muokkaaminen
  1. Kirjaudu Classroomiin Google-tililläsi.

Esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLisätietoja.

2. Klikkaa kurssia ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat muokata julkaistua kysymystä, toimi seuraavasti:
      1. Klikkaa kysymyksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
      2. Tee muutokset ja klikkaa Tallenna.
    • Jos haluat muokata aikataulutettua kysymystä, klikkaa yläreunassa Tallennetut viestit.
      1. Klikkaa kysymystä.
      2. Tee muutokset.
      3. Klikkaa Kysy-kohdan vierestä alanuolta Alanuolija sitten Aikatauluta.
    • Jos haluat muokata kysymysluonnosta, klikkaa yläreunasta Tallennetut viestit.
      1. Klikkaa kysymystä.
      2. Tee muutokset.
      3. Klikkaa Kysy-kohdan vierestä alanuolta Alanuolija sitten Tallenna luonnos.

Huom. Jos kysymys on lähetetty useammalle kurssille, sen muokkaaminen yhdellä kurssilla ei aiheuta muutoksia kysymykseen muilla kursseilla.

Kysymyksen käyttäminen uudelleen

Jos haluat käyttää kysymyksen uudelleen, tutustu ohjeartikkeliin Kysymyksen käyttäminen uudelleen.

Kysymyksen poistaminen
  1. Kirjaudu Classroomiin Google-tililläsi.

Esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLisätietoja.

2. Klikkaa kurssia ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Lähetetyn kysymyksen poistaminen:
      1. Klikkaa kysymyksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista.
      2. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.
    • Kysymysluonnoksen tai ajoitetun kysymyksen poistaminen:
      1. Klikkaa yläosasta Tallennetut viestit.
      2. Klikkaa kysymyksen vierestä Poista Poista ja sitten Poista.