Opret et spørgsmål

Denne artikel er for undervisere.

Som Classroom-underviser kan du sende korte svar eller spørgsmål med flere svarmuligheder. Når du sender et spørgsmål, kan du se antallet af elever, der har svaret. Du kan også oprette kladder med spørgsmål, som du vil sende senere, og sende et spørgsmål til enkelte elever.

Opret et spørgsmål
På hold, der er oprettet efter den 17. april 2019, vises opslag på siden Opgaver øverst.
Når du opretter et spørgsmål, kan du gøre følgende:

Opret et spørgsmål

1. Tryk på Classroom og derefter holdet.
  2. Tryk på Ressourcer.
  3. Tryk på Tilføj og derefter Spørgsmål.
  4. Skriv spørgsmålet og en eventuel vejledning.
  5. Hvis det er spørgsmål med korte svar, kan eleverne redigere deres svar og svare hinanden. Du kan aktivere eller deaktivere disse indstillinger.
    • Elever kan redigere svar: Hvis du vil give eleverne mulighed for at redigere deres svar efter indsendelsen, skal du trykke på kontakten, så den aktiveres . Elever kan kun redigere deres svar, før du giver karakter.
    • Elever kan svare hinanden: Hvis du vil give eleverne mulighed for at se og kommentere holdkammeraters svar, når de har besvaret spørgsmålet, skal du trykke på kontakten, så den aktiveres .
      Hvis du vil forhindre, at eleverne kan se hinandens svar, skal du trykke på kontakten, så den deaktiveres .
Tip! Der er ingen tegnbegrænsning for spørgsmål med korte svar.

Opslå til et eller flere hold

1. Tryk på Næste ud for holdets navn.
  2. Tryk på eventuelle yderligere hold og derefter Udfør.
Tip! Du kan ikke oprette opslag til enkelte elever på flere hold. Opslag til flere hold deles med alle elever på holdene.

Tildel til en eller flere elever

Et spørgsmål opslås som standard til alle elever på holdet. Du kan sende opslag med spørgsmål til enkelte elever. Men du kan ikke sende opslag til enkelte elever, hvis mere end ét hold er involveret. Du kan heller ikke oprette opslag til mere end 100 enkelte elever ad gangen.
  1. Øverst til højre kan du tjekke, om "Alle elever" er fravalgt.
    • Hvis "Alle elever" er valgt, skal du trykke på Alle elever for at fravælge valgmuligheden.
  2. Tryk på de elevers navne, du vil sende et spørgsmål til.
  3. Tryk på Udfør.
Tip! Du kan se, hvor mange elever der har fået tildelt spørgsmålet, i holdstrømmen. Hvis du vil se navnene på eleverne, kan du trykke på antal elever på spørgsmålet.

Tilføj en bedømmelseskategori

Du kan føje bedømmelseskategorier til spørgsmål for at få et bedre overblik. Med bedømmelseskategorier kan du og dine elever se den kategori, som et spørgsmål tilhører, f.eks. Lektier eller Stile. Underviserne kan også se kategorierne på siden Karakterer.
Du kan tildele kategorier på en mobilenhed, men du kan kun oprette nye kategorier på en computer.
  1. Tryk på Ingen kategori ud for Bedømmelseskategori.
  2. Vælg en kategori.
Du kan få flere oplysninger ved at gå til Føj en bedømmelseskategori til opslag.

Rediger pointværdien

Du kan ændre pointværdien for et spørgsmål eller fjerne karaktergivningen for det. Spørgsmål har som standard 100 point.
  1. Tryk på en værdi ud for Point i alt .
  2. Angiv en ny pointværdi, eller tryk på Uden karakter.
    • Ved opgaver uden karakter skal elever trykke på Aflever. Hvis eleverne ikke overholder en afleveringsfrist, vises status for opgaven som "Mangler" eller "Afleveret for sent".
  3. Tryk på Gem.

Opret et spørgsmål med flere svarmuligheder

1. Tryk på Kort svar og derefter Flere svarmuligheder og derefter Tilføj svar.
  2. Tryk på Valgmulighed 1 for at angive den første svarmulighed.
  3. Du kan tilføje så mange valgmuligheder, som du vil, ved at trykke på Tilføj valgmulighed.
  4. Valgfrit: Hvis du vil slette en valgmulighed, skal du trykke på Fjern ud for den.
  5. Når eleverne afleverer en besvarelse af et spørgsmål, får de som standard vist en oversigt over holdets svar. Hvis du vil deaktivere denne funktion, skal du ud for Eleverne kan se holdoversigten trykke på kontakten, så den deaktiveres .

Tilføj en afleveringsfrist

Spørgsmål har som standard ingen afleveringsfrist. Sådan ændrer du dette:
  1. Tryk på Afleveringsfrist .
  2. Vælg en dato.
  3. Tryk på OK.
  4. Valgfrit: Hvis du vil tilføje en afleveringsfrist, skal du trykke på Tidspunkt, vælge et tidspunkt og derefter trykke på OK.
Tip! Opgaver markeres som "Mangler" eller "Afleveret for sent", så snart den angivne dato eller tidspunkt for fristen udløber.

Tilføj et emne

1. Tryk på Emne .
  2. Vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil oprette et nyt emne, skal du trykke på Nyt emne og angive et emnenavn.
    • Tryk på emnenavnet for at vælge et emne på listen.
  3. Tryk på Gem.
Få flere oplysninger om, hvordan du organiserer din holdstrøm.

Tilføj vedhæftede filer

Du kan føje Drev-filer, links, billeder eller YouTube-videoer til dit spørgsmål. På enheder med Android 7.0 Nougat eller nyere versioner kan du trække materiale til Classroom fra en anden app, når de to apps er åbnet på en opdelt skærm.
Tryk på Vedhæft , og vælg en af mulighederne:
Tips!
  • Hvis du får en meddelelse om, at du ikke har tilladelse til at vedhæfte en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom laver en kopi, som du kan føje til dit spørgsmål, og gemmer den i holdets mappe i Drev.
  • Til:
    • Vedhæft et Drev-element: Tryk på Drev Kan du ikke se Drev-ikonet? og derefter det element, du vil vedhæfte og derefter Vælg.
    • Vedhæft et link: Tryk på Link , og angiv derefter en webadresse og tryk på Tilføj.
    • Vedhæft en fil fra din enhed: Tryk på Fil og derefter filen, du vil vedhæfte og derefter Vælg.
    • Vedhæft en YouTube-video: Tryk på YouTube , og vælg en af mulighederne:
      • Sådan søger du efter en video, du vil vedhæfte: Angiv dine søgeord i søgefeltet, og tryk på Søg og derefter videoen, du vil vedhæfte og derefter Indsæt.
      • Hvis du vil vedhæfte et videolink: Angiv en webadresse, og tryk på en video og derefter Indsæt.
    • Tag et billede: Tryk på Tag billede , tag et billede og tryk på Udfør .
    • Optag en video: Tryk på Optag video , optag en video og tryk på Udfør .
    • Tilføj en ny PDF-fil: Tryk på Ny PDF . Du kan skrive noter eller tegne billeder i PDF-filen. Når du er færdig, skal du trykke på Mere og derefter Gem.
    • Sådan sletter du en vedhæftet fil: Tryk på Fjern ud for en vedhæftet fil.

Om Drev-filer i tidligere versioner af Android

Vedhæftning af filer fra Drev på din Android-enhed afhænger af, hvilken version du har. Du kan se, hvilken version af Android din enhed kører, ved at gå til Tjek din Android-version.
Hvis du kører Android 4.4 KitKat: Du vil ikke kunne se Drev-ikonet , men du kan stadig vedhæfte Drev-filer:
  • Tryk på Filer og derefter vælg en fil, der skal vedhæftes.
Hvis du bruger Android 4.3 Jelly Bean: Du bliver bedt om at opdatere din enhed, når du trykker på Drev-ikonet . Du kan finde en vejledning ved at gå til Opdater din Android-version. Opdateringen fungerer muligvis ikke på visse ældre enheder, men du kan vælge en anden mulighed:
  • Kopiér fillinket fra din mobilbrowser og derefter tryk på Tilføj link for at vedhæfte det.
  • Brug en computer i stedet for en mobilenhed.
Opslå, planlæg eller gem en spørgsmålskladde
Vigtigt! Hvis du får en meddelelse om, at du ikke har tilladelse til at vedhæfte en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom laver en kopi, som du kan føje til dit spørgsmål, og gemmer den i holdets mappe i Drev.
  • Hvis du vil slå spørgsmålet op med det samme, skal du trykke på Tildel .
  • Du kan planlægge, at spørgsmålet skal opslås på et senere tidspunkt:
    1. Tryk på Mere og derefter Planlæg.
    2. Tryk på datoen under Planlæg til dato, og vælg en dato og et klokkeslæt.
    3. Tryk på Planlæg. Spørgsmålet sendes automatisk på den dato og det klokkeslæt, du har angivet.
  • Du kan gemme spørgsmålet som en kladde ved at trykke på Mere og derefter Gem kladde.
  • Hvis du vil se planlagte spørgsmål og spørgsmålskladder, skal du trykke på Ressourcer.
Rediger et spørgsmål
Vigtigt! Hvis et spørgsmål er opslået til flere hold, kan du ændre det på ét hold, uden at det ændres på de øvrige hold.
  1. Tryk på Classroom og derefter holdet.
  2. Tryk på Ressourcer.
  3. Ud for spørgsmålet skal du trykke på Mere og derefter Rediger.
  4. Vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil redigere et opslået spørgsmål: Foretag dine ændringer og derefter tryk på Gem.
    • Hvis du vil redigere et planlagt spørgsmål: Foretag dine ændringer og derefter tryk på Planlæg.
    • Hvis du vil redigere en spørgsmålskladde: Foretag dine ændringer og derefter tryk på Mere og derefter Gem kladde.
Føj en holdkommentar til et spørgsmål
  1. Tryk på Classroom og derefter holdet.
  2. Tryk på Ressourcer og derefter spørgsmålet.
  3. Tryk på Spørgsmål øverst på siden.
  4. Nederst skal du trykke på Tilføj en kommentar til holdet, skrive din kommentar og derefter trykke på Opret opslag .
Genbrug et spørgsmål
Se Genbrug et opslag, hvis du vil genbruge et spørgsmål.
Slet et spørgsmål
Hvis du sletter et spørgsmål, slettes alle karakterer og kommentarer, der er relateret til spørgsmålet. Alle vedhæftede filer og filer, som du eller eleverne har oprettet, er dog stadig tilgængelige i Google Drev.
Advarsel! Når et spørgsmål er slettet, kan handlingen ikke fortrydes.
  1. Tryk på Classroom og derefter holdet.
  2. Tryk på Ressourcer.
  3. Ud for spørgsmålet skal du trykke på Mere og derefter Slet.
  4. Tryk på Slet igen for at bekræfte.

Bed eleverne om at se eller skrive kommentarer til et spørgsmål

Når du opretter et spørgsmål, kan du bede eleverne om at skrive kommentarer til holdet. Eleverne kan se og svare på holdkommentarer både i forbindelse med spørgsmål med flere svarmuligheder og spørgsmål med korte svar. Eleverne kan også skrive private kommentarer til underviserne.
Du kan få flere oplysninger om, hvordan du administrerer elevkommentarer, ved at gå til Giv elever tilladelse til at oprette opslag og kommentere.