Opret et spørgsmål

Denne artikel er for undervisere.

Som Classroom-underviser kan du sende korte svar eller spørgsmål med flere svarmuligheder. Når du sender et spørgsmål, kan du se antallet af elever, der har svaret. Du kan også oprette kladder med spørgsmål, som du vil sende senere, og sende et spørgsmål til enkelte elever.

Opret et spørgsmål
På hold, der er oprettet efter den 17. april 2019, vises opslag på siden Opgaver øverst.

Når du opretter et spørgsmål, kan du:

Opret et spørgsmål

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet og derefter Opgaver.
  3. Øverst på siden skal du klikke på Opret og derefter Spørgsmål.
  4. Skriv spørgsmålet og en eventuel vejledning.
  5. Hvis det er spørgsmål med korte svar, kan eleverne redigere deres svar og svare hinanden. Du kan aktivere eller deaktivere disse valgmuligheder.
    • Eleverne kan redigere svar: Hvis du vil give eleverne mulighed for at redigere deres svar efter indsendelse, skal du klikke på kontakten, så den aktiveres  .

Bemærk! Elever kan kun redigere deres svar, før du giver karakter.

• Eleverne kan svare hinanden: Hvis du vil give eleverne mulighed for at se og kommentere holdkammeraters svar, når de har besvaret spørgsmålet, skal du klikke på kontakten, så den aktiveres .
      Hvis du vil forhindre, at eleverne kan se hinandens svar, skal du klikke på kontakten, så den deaktiveres .

Bemærk! Der er ingen tegnbegrænsning for spørgsmål med korte svar.

Vælg et eller flere hold

Under Til skal du klikke på den nedadvendte pil og dereftervælg det eller de hold, du vil medtage.

Bemærk! Du kan ikke sende til enkelte elever på flere hold. Opslag til flere hold deles med alle elever på holdene.

Tildel til en eller flere elever

Et spørgsmål sendes som standard til alle elever på holdet. Du kan sende opslag med spørgsmål til enkelte elever. Men du kan ikke sende opslag til enkelte elever, hvis mere end ét hold er involveret. Du kan heller ikke oprette opslag til mere end 100 enkelte elever ad gangen.

1. Ud for Alle elever skal du klikke på den nedadvendte pil og derefter Alle elever for at fravælge denne valgmulighed.
  2. Vælg de elever, der skal tildeles spørgsmålet.

Bemærk! På siden Strøm kan du på spørgsmålet se det antal elever, der har fået stillet spørgsmålet. Hvis du vil se elevernes navne, kan du klikke på antal elever på spørgsmålet.

Tilføj en bedømmelseskategori

Du kan føje bedømmelseskategorier til spørgsmål for at få et bedre overblik. Med bedømmelseskategorier kan du og dine elever se den kategori, som et spørgsmål tilhører, f.eks. Lektier eller Stile. Underviserne kan også se kategorierne på siden Karakterer.

Under Bedømmelseskategori skal du klikke på den nedadvendte pil  og derefter vælg en kategori i menuen.
Du kan få flere oplysninger om bedømmelseskategorier ved at gå til Føj en bedømmelseskategori til opslag eller Konfigurer bedømmelse.

Rediger pointværdien

Du kan ændre pointværdien for et spørgsmål eller fjerne karakteren for spørgsmålet. Spørgsmål er som standard angivet til 100 point.

1. Klik på værdien under Point.
  2. Angiv en ny pointværdi, eller vælg Uden karakter.
    Bemærk! Når eleverne besvarer et spørgsmål uden karakter, skal de klikke på Aflever. Hvis eleverne ikke overholder en afleveringsfrist, vises status for opgaven som Mangler eller Afleveret for sent. Opgaver uden en afleveringsfrist vises som Tildelt.

Opret et spørgsmål med flere svarmuligheder

1. Ud for Kort svar skal du klikke på den nedadvendte pil og derefter Flere svarmuligheder.
  2. Klik på Valgmulighed 1, og angiv den første svarmulighed.
  3. Du kan tilføje så mange valgmuligheder, du vil, ved at klikke på Tilføj valgmulighed.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil slette en valgmulighed, kan du klikke på Fjern ud for den.
  5. Når eleverne afleverer en besvarelse af et spørgsmål, får de som standard vist en oversigt over holdets svar. Hvis du vil deaktivere denne funktion, skal du ud for Eleverne kan se holdoversigten klikke på kontakten, så den deaktiveres .

Tilføj en afleveringsfrist

Spørgsmål har som standard ingen afleveringsfrist. Sådan angiver du en afleveringsfrist:

1. Klik på den nedadvendte pil  under Afleveringsfrist.
  2. Klik på den nedadvendte pil ud for Ingen afleveringsfrist.
  3. Klik på en dato i kalenderen.
  4. (Valgfrit) Du kan angive et afleveringstidspunkt ved at klikke på Tidspunkt og derefter angiv et tidspunkt, og angiv AM eller PM.
    Bemærk! Opgaver markeres som Mangler eller Afleveret for sent efter afleveringsfristens udløbsdato eller -tidspunkt. Hvis opgaver f.eks. skal afleveres kl. 9.00, skal du angive 9.01 som afleveringstidspunktet. Du kan finde en vejledning i, hvordan du tjekker opgavestatus, ved at gå til Se opgavestatus og svar fra eleverne.

Tilføj et emne

1. Klik på den nedadvendte pil  under Emne.
  2. Vælg en mulighed:
    • Hvis du vil oprette et emne, skal du klikke på Opret emne og angive et emnenavn.
    • Hvis du vil vælge et emne på listen, skal du klikke på det.

Få flere oplysninger om, hvordan du organiserer din holdstrøm.

Tilføj vedhæftede filer

Du kan føje materialer til dit spørgsmål. Det kan f.eks. være Google Drev-filer, links eller YouTube-videoer.

Hvis du vil uploade en fil, skal du klikke på Vedhæft . Vælg filen, og klik på Upload.

Sådan vedhæfter du en Google Drev-fil:

1. Klik på Drev .
  2. Vælg elementet, og klik på Tilføj.
    Bemærk! Hvis du får en meddelelse om, at du ikke har tilladelse til at vedhæfte en fil, kan du klikke på Kopiér. Classroom laver en kopi, som du kan føje til dit spørgsmål, og gemmer den i holdets mappe i Drev.

Du kan vedhæfte en YouTube-video ved at klikke på YouTube og vælge en af mulighederne:

• Sådan søger du efter en video, du vil vedhæfte:
    1. Angiv dine søgeord i søgefeltet, og klik på Søg .
    2. Klik på videoen og derefter Tilføj.
  • Sådan vedhæfter du et videolink:
    1. Klik på Webadresse.
    2. Angiv webadressen, og klik på Tilføj.

Hvis du vil vedhæfte et link, skal du klikke på Link , angive webadressen og klikke på Tilføj link.

Du kan slette en vedhæftet fil ved at klikke på Fjern ud for den.

Opslå, planlæg eller gem en spørgsmålskladde

Bemærk! Hvis du får en meddelelse om, at du ikke har tilladelse til at vedhæfte en fil, kan du klikke på Kopiér. Classroom laver en kopi, som du kan føje til dit spørgsmål, og gemmer den i holdets mappe i Drev.

Hvis du vil sende spørgsmålet med det samme, kan du klikke på Spørg.

Du kan planlægge et spørgsmål, som skal opslås på et senere tidspunkt:

1. Følg vejledningen ovenfor for at oprette et spørgsmål og vælge hold.
    • Hvis du vil planlægge det samme spørgsmål til flere hold, skal du sørge for at vælge alle de hold, du vil medtage.
  2. Ud for Spørg skal du klikke på den nedadvendte pil og derefter Planlæg.
  3. Ud for datoen skal du klikke på den nedadvendte pil , og vælge en udgivelsesdato og et tidspunkt for hvert hold.
    • Når du angiver et klokkeslæt i Classroom, angives det som standard som PM (efter middag), medmindre du vælger AM (før middag).
  4. Kun for flere hold:
    • (Valgfrit) Vælg en afleveringsfrist og et emne for hvert hold.
    • (Valgfrit) Hvis du vil kopiere det valgte tidspunkt og den valgte dato for det første hold til alle efterfølgende hold, skal du klikke på Kopiér indstillinger til alle
  5. Klik på Planlæg. Spørgsmålet bliver automatisk opslået på den dato og det klokkeslæt, som du har angivet.
    Bemærk! Planlagte spørgsmål kan være forsinket i op til fem minutter efter oprettelsestidspunktet.

Hvis du vil gemme spørgsmålet som en kladde, skal du ud for Spørg klikke på den nedadvendte pil og derefter Gem kladde.

Hvis du vil se planlagte spørgsmål og spørgsmålskladder, skal du klikke på Opgaver.

Rediger et spørgsmål

Bemærk! Hvis et spørgsmål er opslået til flere hold, kan du ændre det på ét hold, uden at det ændres på de øvrige hold.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet og derefter Opgaver.
  3. Ud for spørgsmålet skal du klikke på Mere og derefter Rediger.
  4. Vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil redigere et opslået spørgsmål: Foretag dine ændringer, og klik på Gem.
    • Hvis du vil redigere et planlagt spørgsmål: Foretag dine ændringer, og klik på Planlæg.
    • Hvis du vil redigere en spørgsmålskladde: Foretag dine ændringer. Ud for Spørg skal du klikke på den nedadvendte pil  og derefter Gem kladde.
Føj en holdkommentar til et spørgsmål
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Øverst på siden skal du klikke på Opgaver og derefter spørgsmålet og derefter Se spørgsmål.
  3. Klik på Spørgsmål for at skrive en kommentar til holdet øverst på siden.
  4. Klik på Tilføj en kommentar til holdet, skriv din kommentar, og klik på Send.
Genbrug et spørgsmål
Se Genbrug et opslag, hvis du vil genbruge et spørgsmål.
Slet et spørgsmål

Hvis du sletter et spørgsmål, slettes alle karakterer og kommentarer, der er relateret til spørgsmålet. Eventuelle vedhæftede filer eller filer, som du eller dine elever har oprettet, er dog stadig tilgængelige i Google Drev.

Advarsel! Når et spørgsmål er slettet, kan handlingen ikke fortrydes.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på dit hold og derefter Opgaver.
  3. Ud for spørgsmålet skal du klikke på Mere  og derefter Slet.
  4. Klik på Slet igen for at bekræfte.

Bed eleverne om at se eller skrive kommentarer til et spørgsmål

Når du opretter et spørgsmål, kan du bede eleverne om at skrive kommentarer til holdet. Eleverne kan se og svare på holdkommentarer både i forbindelse med spørgsmål med flere svarmuligheder og spørgsmål med korte svar. Eleverne kan også skrive private kommentarer til underviserne.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du administrerer elevkommentarer, ved at gå til Angiv tilladelser for elevopslag og -deling.