Opret et spørgsmål

Denne artikel er for undervisere.

Som Classroom-underviser kan du sende korte svar eller spørgsmål med flere svarmuligheder. Når du sender et spørgsmål, kan du se antallet af elever, der har svaret. Du kan også oprette kladder med spørgsmål, som du vil sende senere, og sende et spørgsmål til enkelte elever.

Opret et spørgsmål
På hold, der er oprettet efter den 17. april 2019, vises opslag på siden Opgaver øverst.

Når du opretter et spørgsmål, kan du:

Åbn siden med spørgsmål

1. Tryk på Classroom og derefter holdet.
  2. Tryk på Opgaver.
  3. Tryk på Tilføj og derefter Spørgsmål .
  4. Skriv spørgsmålet og en eventuel vejledning.
  5. Hvis det er spørgsmål med korte svar, kan eleverne redigere deres svar og svare hinanden. Du kan aktivere eller deaktivere disse valgmuligheder.
    • Elever kan redigere svar : Hvis du vil give eleverne mulighed for at redigere deres svar efter indsendelsen, skal du trykke på kontakten, så den aktiveres  .

Bemærk! Elever kan kun redigere deres svar, før du giver karakter.

• Elever kan svare hinanden: Hvis du vil give eleverne mulighed for at se og kommentere holdkammeraters svar, når de har besvaret spørgsmålet, skal du trykke på kontakten, så den aktiveres .
      Hvis du vil forhindre, at eleverne kan se hinandens svar, skal du trykke på kontakten, så den deaktiveres .

Bemærk! Der er ingen tegnbegrænsning for spørgsmål med korte svar.

Opret opslag til et eller flere hold

1. Tryk på Næste ud for holdets navn.
  2. Tryk eventuelt på flere hold, og tryk på Udfør.

Bemærk! Du kan ikke sende opslag med spørgsmål til enkelte elever på flere hold. Opslag til flere hold deles med alle elever på holdene.

Tildel til en eller flere elever

Et spørgsmål opslås som standard til alle elever på holdet. Du kan sende opslag med spørgsmål til enkelte elever. Men du kan ikke sende opslag til enkelte elever, hvis mere end ét hold er involveret. Du kan heller ikke opslå spørgsmål til mere end 100 enkelte elever ad gangen.

1. Tryk på Alle elever, og tryk derefter på Alle elever igen for at fjerne markeringen.
  2. Tryk på elevernes navne for at vælge dem.
  3. Tryk på Udfør.

Bemærk! På siden Strøm kan du se det antal af elever, der har fået tildelt spørgsmålet. Hvis du vil se navnene på eleverne, kan du trykke på [antal] elever på spørgsmålet.

Tilføj en bedømmelseskategori

Du kan føje bedømmelseskategorier til spørgsmål for at få et bedre overblik. Med bedømmelseskategorier kan du og dine elever se den kategori, som et spørgsmål tilhører, f.eks. lektier eller essays. Undervisere kan også se kategorierne på siden Karakterer.

Du kan føje en kategori til et spørgsmål på en mobilenhed, men du kan kun oprette kategorier på en computer.

1. Tryk på Ingen kategori ud for Bedømmelseskategori.
  2. Vælg en kategori.

Du kan få flere oplysninger ved at gå til Føj en bedømmelseskategori til opslag.

Rediger pointværdien

Du kan ændre pointværdien for et spørgsmål eller fjerne karakteren for spørgsmålet. Spørgsmål er som standard angivet til 100 point.

1. Tryk på værdien ud for Point.
  2. Angiv en ny pointværdi, eller tryk på Uden karakter.
    Bemærk! Ved opgaver uden karakter skal elever trykke på Aflever. Hvis eleverne ikke overholder en afleveringsfrist, vises status for opgaven som Mangler eller Afleveret for sent.
  3. Tryk på Gem.

Opret et spørgsmål med flere svarmuligheder

1. Tryk på Kort svar og derefter Flere svarmuligheder.
  2. Tryk på Valgmulighed 1 for at angive den første svarmulighed.
  3. Tryk på Tilføj mulighed for at tilføje flere valgmuligheder.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil slette en valgmulighed, skal du trykke på Fjern ud for den.
  5. Når eleverne afleverer en besvarelse af et spørgsmål, får de som standard vist en oversigt over holdets svar. Hvis du vil deaktivere denne funktion, skal du ud for Eleverne kan se holdoversigten trykke på kontakten, så den deaktiveres .

Tilføj en afleveringsfrist

Som standard er der ikke nogen afleveringsfrist for svaret. Sådan angiver du en afleveringsfrist:

1. Tryk på Afleveringsfrist, vælg en dato, og tryk på OK.
  2. (Valgfrit) Hvis du vil tilføje et afleveringstidspunkt, skal du trykke på Tidspunkt, vælge et tidspunkt og derefter trykke på OK.
    Bemærk! Opgaver markeres som Mangler eller Afleveret for sent efter afleveringsfristens udløbsdato eller -tidspunkt.

Tilføj et emne

1. Tryk på Intet emne.
  2. Vælg en mulighed:
    • Hvis du vil oprette et nyt emne, skal du trykke på Tilføj emne og angive et emnenavn.
    • Tryk på et emne på listen, hvis du vil vælge et, der allerede er oprettet.
  3. Tryk på Gem.

Få flere oplysninger om, hvordan du organiserer din holdstrøm.

Tilføj vedhæftede filer

Du kan føje Drev-filer, links, billeder eller fotos til dit spørgsmål.

Tryk på Vedhæft , og vælg en af mulighederne:

Du kan vedhæfte et Drev-element ved at trykke på Drev og derefter trykke på det element, du vil vedhæfte.
Bemærk! Hvis du får en meddelelse om, at du ikke har tilladelse til at vedhæfte en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom laver en kopi, som du kan føje til dit spørgsmål, og gemmer den i holdets mappe i Drev.

Du kan vedhæfte et link ved at trykke på Link , angive webadressen og trykke på Tilføj.

Du kan vedhæfte en fil fra din enhed ved at trykke på Filer  og vælge filen.

Du kan vedhæfte et billede ved at trykke på Vælg foto og vælge billedet.

Hvis du vil tage et billede, skal du trykke på Brug kamera. Tag billedet, og tryk på Brug billede.

Du kan slette en vedhæftet fil ved at trykke på Fjern ud for den vedhæftede fil.

Opslå, planlæg eller gem en spørgsmålskladde

Bemærk! Hvis du får en meddelelse om, at du ikke har tilladelse til at vedhæfte en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom laver en kopi, som du kan føje til dit spørgsmål, og gemmer den i holdets mappe i Drev.

• Hvis du vil opslå spørgsmålet med det samme, skal du trykke på Opret opslag .
  • Du kan planlægge, at spørgsmålet skal opslås på et senere tidspunkt:
    1. Tryk på Mere og derefter Planlæg.
    2. Tryk på datoen under Planlæg til dato, og vælg en dato og et klokkeslæt.
    3. Tryk på Planlæg. Spørgsmålet opslås automatisk på den dato og det klokkeslæt, du har angivet.

Bemærk! Hvis du vil planlægge spørgsmålet til et andet hold, skal du først planlægge det for det ene hold og derefter genbruge spørgsmålet til det andet hold.

• Du kan gemme spørgsmålet som en kladde ved at trykke på Mere og derefter Gem ændringer.
  • Hvis du vil se planlagte spørgsmål og spørgsmålskladder, skal du trykke på Opgaver.
Rediger et spørgsmål

Bemærk! Hvis du opretter et spørgsmål til flere hold, kan du ændre det på ét hold, uden at det ændres på de øvrige hold.

1. Tryk på Classroom  og derefter holdet.
  2. Tryk på Opgaver
  3. Stryg til venstre på spørgsmålet og derefter tryk på Rediger .
  4. Vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil redigere et oprettet eller planlagt spørgsmål, skal du foretage dine ændringer og trykke på Gem eller Planlæg.
    • Hvis du vil redigere en spørgsmålskladde, skal du foretage dine ændringer og trykke på Mere og derefter Gem ændringer.
Føj en holdkommentar til spørgsmålet
  1. Tryk på Classroom  og derefter holdet.
  2. Øverst på siden skal du trykke på Opgaver og derefter spørgsmålet.
  3. Tryk på Spørgsmål øverst på siden.
  4. Nederst på siden skal du trykke på Tilføj en kommentar til holdet, skrive din kommentar og trykke på Opret .
Genbrug et spørgsmål

Se Genbrug et opslag, hvis du vil genbruge et spørgsmål.

Slet et spørgsmål

Hvis du sletter et spørgsmål, slettes alle karakterer og kommentarer, der er relateret til spørgsmålet. Alle vedhæftede filer og filer, som du eller eleverne har oprettet, er dog stadig tilgængelige i Google Drev.

Advarsel! Når et spørgsmål er slettet, kan handlingen ikke fortrydes.
  1. Tryk på Classroom og derefter holdet.
  2. Tryk på Opgaver
  3. På spørgsmålet skal du stryge til venstre og derefter tryk på Slet .
  4. Tryk på Slet igen for at bekræfte.

Bed eleverne om at se eller skrive kommentarer til et spørgsmål

Når du opretter et spørgsmål, kan du bede eleverne om at skrive kommentarer til holdet. Eleverne kan se og svare på holdkommentarer både i forbindelse med spørgsmål med flere svarmuligheder og spørgsmål med korte svar. Eleverne kan også skrive private kommentarer til underviserne.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du administrerer elevkommentarer, ved at gå til Angiv tilladelser for elevopslag og -deling.