Lämna in en hemuppgift

Den här artikeln riktar sig till elever.

Du lämnar in uppgifter online i Classroom. Alternativet heter Lämna in eller Markera som klar, beroende vilket slags hemuppgift det gäller och vilka bilagor det har.

Alla hemuppgifter som lämnas in eller markeras som klara efter slutdatumet markeras som sena.

Obs!

• Du kan bara lämna in en hemuppgift före slutdatumet.
  • Om du behöver redigera en hemuppgift som du har lämnat in kan du ångra inlämningen före slutdatumet, göra ändringarna och sedan lämna in igen.

Lämna in en hemuppgift

Du kan

• bifoga en eller flera filer i hemuppgiften
  • ladda upp foton från kamerabilder
  • öppna och arbeta i filer i Google Dokument, Presentationer, Kalkylark eller Teckningar och bifoga dem i hemuppgiften.

Turn in an Assignment Using Google Classroom (Web)

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på hemuppgiften följt av Visa anvisningar.
  4. Så här skickar du med en bilaga:
    1. Klicka på Lägg till eller skapa under Ditt arbete följt av välj Google Drive , Länk Länka eller Fil .
    2. Välj bilagan eller ange länkens webbadress och klicka sedan på Lägg till.
  5. Så här bifogar du ett nytt dokument:
    1. Klicka på Lägg till och skapa under Ditt arbete följt av Dokument Dokument, Presentationer , Kalkylark  eller Teckningar .
      En ny fil bifogas och öppnas.
    2. Klicka på filen och ange informationen.
  6. (Valfritt) Om du vill ta bort en bilaga klickar du på Ta bort bredvid bilagans namn.
  7. (Valfritt) Om du vill lägga till en privat kommentar till läraren skriver du din kommentar under Privata kommentarer och klickar på Lägg upp .
  8. Klicka på Lämna in och bekräfta.

Statusen för hemuppgiften ändras till Inlämnad.

Obs! Om du får ett felmeddelande när du klickar på Lämna in kontaktar du instruktören.

Lämna in ett quiz

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på quizet följt av Visa anvisningar.
  4. Klicka på formuläret och svara på frågorna.
  5. Klicka på Skicka.
    Om formuläret är det enda som ska göras i hemuppgiften ändras statusen för den till Inlämnad.
  6. Om det finns mer att göra i hemuppgiften klickar du på Öppna hemuppgift.

Lämna in en hemuppgift med ett tilldelat dokument

Om läraren har bifogat ett dokument med ditt namn i titeln är det din personliga kopia att granska och redigera. När du arbetar i dokumentet kan läraren granska arbetet innan du klickar på Lämna in

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på hemuppgiften följt av Visa anvisningar.
  4. Öppna filen som tilldelats dig genom att klicka på bilden med ditt namn.
  5. Gör uppgiften.
  6. Klicka på Lämna in i dokumentet eller i Classroom och bekräfta.

Statusen för hemuppgiften ändras till Inlämnad.

Obs! Om du får ett felmeddelande när du klickar på Lämna in kontaktar du instruktören.

Markera en hemuppgift som klar

Viktigt! Alla hemuppgifter som lämnas in eller markeras som klara efter slutdatumet registreras som sena, även om du tidigare lämnade in hemuppgiften före slutdatumet.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på hemuppgiften följt av Visa anvisningar.
  4. (Valfritt) Om du vill lägga till en privat kommentar till läraren skriver du din kommentar under Privata kommentarer och klickar på Lägg upp .
  5. Klicka på Markera som klar och bekräfta.

Statusen för hemuppgiften ändras till Inlämnad.

Ångra inlämning av en uppgift

Vill du ändra något i en uppgift som du redan har lämnat in? Det är bara att ångra inlämningen, göra ändringarna och lämna in den igen.

Viktigt! Alla hemuppgifter som lämnas in eller markeras som klara efter slutdatumet markeras som sena, även om du tidigare lämnade in hemuppgiften före slutdatumet. Om du ångrar inlämningen av hemuppgiften måste du skicka den igen före slutdatumet.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på hemuppgiften följt av Visa anvisningar.
  4. Klicka på Ångra inlämning och bekräfta.
    Obs! Inlämningen av hemuppgiften har ångrats. Lämna in den igen före slutdatumet.