Tehtävän palauttaminen

Näet sinulle annetut tehtävät Striimi-sivulta. Voit tehdä tehtävät ja palauttaa ne sähköisesti Classroomin kautta. Opettajasi näkee palauttamasi tehtävän ja antaa sille arvosanan.

Voit palauttaa tehtävän kahdella tavalla:

• Jos tehtävään tarvitaan liitteitä, katso kohta Tehtävän palauttaminen.
  • Jos tehtävään ei tarvita liitteitä, katso kohta Tehtävän merkitseminen valmiiksi.

Tehtävää voi muokata palauttamisen jälkeen. Kaikki palautuspäivän jälkeen palautetut tai valmiiksi merkityt tehtävät merkitään kuitenkin myöhästyneiksi.

Tehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten tehtävää.

Jos tehtävään on liitetty lomake

1. Klikkaa lomaketta ja vastaa kysymyksiin.
  2. Klikkaa Lähetä ja sitten Merkitse valmiiksi ja vahvista toiminto.

Jos lomake on tehtävän ainoa työ, tehtävän tilaksi merkitään Palautettu.

3. Jos tehtävä sisältää muita töitä, klikkaa Avaa tehtävä.

Jos tehtävään on liitetty dokumentti, jossa on nimesi

Jos opettajasi on liittänyt tiedoston, jonka otsikossa on nimesi, kyseinen tiedosto on henkilökohtainen kopio, jota muut oppilaat eivät voi nähdä tai muokata. Opettaja voi nähdä työn etenemisen ennen kuin klikkaat Palauta.

1. Avaa dokumentti tarkasteltavaksi klikkaamalla pikkukuvaa.
  2. (Valinnainen) Lisää tiedot.
  3. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Kun palautat tehtävän, opettaja näkee nimelläsi merkityn dokumentin.

Kohteiden liittäminen tai luominen tehtävään

1. Jos opettajasi on liittänyt tiedoston, avaa se katseltavaksi klikkaamalla pikkukuvaa.
  2. (Valinnainen) Kohteen liittäminen:
    1. Klikkaa Omat tehtäväsi ‑kohdasta + Lisää tai luo ja sitten Drive Drive, Linkki Linkki tai Tiedosto Liitä.
    2. Valitse liitettävä tiedosto tai kirjoita linkin URL-osoite ja klikkaa Lisää.
      Huom. Et voi liittää tiedostoa, jota et omista.
  3. (Valinnainen) Uuden liitteen luominen:
    1. Klikkaa Omat tehtäväsi ‑kohdasta + Lisää tai luo ja sitten valitse Luo uusi ‑kohdasta tiedostotyyppi.

Omat tehtäväsi ‑kohtaan tulee näkyviin uusi tiedosto.

2. Klikkaa tiedostoa ja anna tiedot.
      Huom. Voit liittää tai luoda useamman kuin yhden tiedoston.
  4. (Valinnainen) Voit poistaa liitteen klikkaamalla Poista Poista.
  5. (Valinnainen) Lisää Yksityiset kommentit ‑kohtaan yksityinen kommentti opettajalle ja klikkaa Julkaise.
  6. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Klikkaa Palauta

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Huom. Voit nähdä tehtäväsi myös ryhmän kalenterista.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten tehtävää.
  3. (Valinnainen) Lisää Yksityiset kommentit ‑kohtaan yksityinen kommentti opettajalle ja klikkaa Julkaise.
  4. Klikkaa Merkitse valmiiksi ja vahvista.

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Huom. Voit nähdä tehtäväsi myös ryhmän kalenterista.

Tehtävän muokkaaminen palauttamisen tai valmiiksi merkitsemisen jälkeen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten tehtävää.
  3. Klikkaa Kumoa lähetys ja vahvista.

Klikkaa Kumoa lähetys

Tehtävän palautus on nyt kumottu. Muista palauttaa tehtävä uudelleen ennen palautuspäivää.

4. Tee muutokset.
  5. (Valinnainen) Liitä uudet tiedostot tai linkit.
  6. (Valinnainen) Lisää Yksityiset kommentit ‑kohtaan yksityinen kommentti opettajalle ja klikkaa Julkaise.
  7. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Klikkaa Palauta

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Huom. Voit nähdä tehtäväsi myös ryhmän kalenterista.

Tärkeää: Jos palautat tehtävän tai merkitset sen valmiiksi palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen jo kertaalleen ennen palautuspäivää.