Tehtävän palauttaminen

Voit tehtävästä riippuen palauttaa henkilökohtaisen dokumentin, jonka opettaja on määrittänyt sinulle, luoda oman Google Docs ‑dokumentin tai lisätä tiedostoja tehtävään.

Jos haluat muokata palauttamaasi tehtävää, voit peruuttaa tehtävän lähetyksen. Kaikki viimeisen palautuspäivän jälkeen palautetut tai valmiiksi merkityt tehtävät merkitään kuitenkin myöhästyneiksi.

Tehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät  tehtävä.
  3. Voit liittää kohteen seuraavasti:
    1. Valitse Omat tehtäväsi ‑kohdasta Lisää tai luo ja sitten valitse Google Drive Drive, Linkki Linkki tai Tiedosto Liitä.
      Lisää tai luo tehtävätiedostoja
    2. Valitse liitettävä tiedosto tai kirjoita linkin URL-osoite ja klikkaa Lisää.
      Huom. Et voi liittää tiedostoa, jota et omista.
  4. Voit liittää uuden dokumentin seuraavasti:
    1. Valitse Omat tehtäväsi ‑kohdasta Lisää tai luo ja sitten valitse Docs Docs, Slides Slides, Sheets Sheets tai Drawings.
      Uusi tiedosto liitetään tehtävääsi, ja se avautuu näytölle.

Lisää tai luo tehtävätiedostoja

2. Klikkaa tiedostoa ja lisää tiedot.
      Huom. Voit liittää tai luoda useamman kuin yhden tiedoston.
  5. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, napauta sen nimen vierestä Poista Poista.
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä opettajallesi yksityisen kommentin, kirjoita kommenttisi Yksityiset kommentit ‑kohtaan ja valitse Julkaise Julkaise.
  7. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Klikkaa Palauta

Kyselytehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät  tehtävä.
  3. Klikkaa lomaketta ja vastaa kysymyksiin.
  4. Klikkaa Lähetä ja sitten Merkitse valmiiksi ja vahvista.
    Jos lomake on tehtävän ainoa työ, tehtävän tilaksi merkitään Palautettu.
  5. (Valinnainen) Jos tehtävä sisältää muita töitä, klikkaa Avaa tehtävä.

Tehtävän palauttaminen, jos se sisältää henkilökohtaisesti määritetyn dokumentin

Jos opettajasi on liittänyt dokumentin, jonka otsikossa on nimesi, kyseinen tiedosto on henkilökohtainen kopio, jota muut oppilaat eivät voi nähdä tai muokata. Opettaja voi nähdä työsi etenemisen ennen kuin klikkaat Palauta
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät  tehtävä.
  3. Avaa henkilökohtaisesti määritetty tiedosto klikkaamalla pikkukuvaa, jossa on nimesi.
  4. Lisää tiedot.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa dokumentista Palauta ja vahvista.
    • Klikkaa Classroomissa tehtävästä Palauta  ja vahvista.

Klikkaa Palauta
      Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

Tärkeää: Jos palautat tehtävän tai merkitset sen valmiiksi viimeisen palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen jo kertaalleen ennen palautuspäivää.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät  tehtävä.
  3. (Valinnainen) Lisää Yksityiset kommentit ‑kohtaan yksityinen kommentti opettajalle ja klikkaa Julkaise.
  4. Klikkaa Merkitse valmiiksi ja vahvista.

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Tehtävän lähetyksen peruuttaminen

Tärkeää: Jos palautat tehtävän tai merkitset sen valmiiksi viimeisen palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen jo kertaalleen ennen palautuspäivää. Jos peruutat tehtävän lähetyksen, muista palauttaa se uudelleen ennen viimeistä palautuspäivää.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät  tehtävä.
  3. Klikkaa Kumoa lähetys ja vahvista.
    Huom. Tehtävän palautus on nyt kumottu. Palauta tehtävä uudelleen ennen viimeistä palautuspäivää.Klikkaa Kumoa lähetys