Tehtävän palauttaminen

Työt palautetaan Classroomiin verkossa. Tehtävän tyypistä ja liitteistä riippuen näet Palauta- tai Merkitse valmiiksi ‑toiminnon.

Jos haluat muokata palauttamaasi työtä, voit peruuttaa tehtävän lähetyksen ennen viimeistä palautuspäivää, tehdä muutokset ja lähettää tehtävän uudelleen. Kaikki viimeisen palautuspäivän jälkeen palautetut tai valmiiksi merkityt tehtävät merkitään kuitenkin myöhästyneiksi.

Kotitehtävän palauttaminen

Voit liittää työhösi yhden tai useamman tiedoston. Voit myös avata uusia tiedostoja Google Docsissa, Slidesissa, Sheetsissä ja Drawingsissa, työstää niitä ja liittää ne sitten kotitehtävääsi. Et kuitenkaan voi liittää tiedostoa, jota et omista.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa tehtävääja sittenNäytä tehtävä.
  4. Voit liittää kohteen seuraavasti:
    1. Valitse Omat tehtäväsi ‑kohdasta Lisää tai luoja sittenvalitse Google Drive "", Linkki Linkki tai Tiedosto "".
      Lisää tai luo tehtävätiedostoja
    2. Valitse liitettävä tiedosto tai kirjoita linkin URL-osoite ja klikkaa Lisää.
  5. Voit liittää uuden dokumentin seuraavasti:
    1. Valitse Omat tehtäväsi ‑kohdasta Lisää tai luoja sittenDocs Docs, Slides "", Sheets "" tai Drawings Drawing.
      Uusi tiedosto liitetään työhösi, ja se avautuu näytölle.

Lisää tai luo tehtävätiedostoja

2. Klikkaa tiedostoa ja lisää tiedot.
  6. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen nimen vierestä Poista "".
  7. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin opettajallesi, kirjoita kommenttisi Yksityiset kommentit ‑kohtaan ja valitse Julkaise "".
  8. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Klikkaa Palauta
    Tärkeää: Jos näet virheilmoituksen valitessasi Palauta, kerro siitä opettajallesi.

Kyselytehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa tehtävääja sittenNäytä tehtävä.
  4. Klikkaa lomaketta ja vastaa kysymyksiin.
  5. Valitse Lähetä.
    Jos lomake on kotitehtävän ainoa työ, kotitehtävän tilaksi merkitään Palautettu.
  6. Jos tehtävä sisältää muita töitä, klikkaa Avaa tehtävä.

Kotitehtävän palauttaminen, jos se sisältää sinulle osoitetun dokumentin

Jos opettajasi on liittänyt dokumentin, jonka otsikossa on nimesi, kyseinen tiedosto on henkilökohtainen kopio, jota muut oppilaat eivät voi nähdä tai muokata. Opettaja voi nähdä työsi etenemisen ennen kuin klikkaat Palauta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa tehtävääja sittenNäytä tehtävä.
  4. Avaa sinulle osoitettu tiedosto klikkaamalla kuvaa, jossa on nimesi.
  5. Lisää työsi.
  6. Klikkaa dokumentista tai Classroomista Palauta ja vahvista.

Klikkaa Palauta

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.
    Tärkeää: Jos näet virheilmoituksen valitessasi Palauta, kerro siitä opettajallesi.

Kotitehtävän merkitseminen valmiiksi

Tärkeää: Jos palautat tehtävän tai merkitset sen valmiiksi viimeisen palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen jo kertaalleen ennen palautuspäivää.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa tehtävääja sittenNäytä tehtävä.
  4. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin opettajallesi, kirjoita kommenttisi Yksityiset kommentit ‑kohtaan ja valitse Julkaise "".
  5. Klikkaa Merkitse valmiiksi ja vahvista.

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Kotitehtävän lähetyksen kumoaminen

Haluatko tehdä muutoksia tehtävään, jonka olet jo palauttanut? Voit kumota työn lähetyksen, tehdä muutokset ja palauttaa työn sitten uudelleen.

Tärkeää: Jos palautat kotitehtävän tai merkitset sen valmiiksi viimeisen palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen kertaalleen jo ennen palautuspäivää. Jos peruutat tehtävän lähetyksen, muista palauttaa se uudelleen ennen viimeistä palautuspäivää.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa tehtävääja sittenNäytä tehtävä.
  4. Klikkaa Kumoa lähetys ja vahvista.
    Huom. Tehtävän palautus on nyt kumottu. Palauta tehtävä uudelleen ennen viimeistä palautuspäivää.Klikkaa Kumoa lähetys