Tehtävän palauttaminen

Voit tehtävästä riippuen palauttaa henkilökohtaisen dokumentin, jonka opettaja on määrittänyt sinulle, luoda oman Google Docs ‑dokumentin tai lisätä tiedostoja tehtävään.

Jos haluat muokata palauttamaasi tehtävää, voit peruuttaa tehtävän lähetyksen. Kaikki viimeisen palautuspäivän jälkeen palautetut tai valmiiksi merkityt tehtävät merkitään kuitenkin myöhästyneiksi.

Tehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät ja sitten kotitehtävä.
  3. Voit liittää kohteen seuraavasti:
    1. Valitse Omat tehtäväsi ‑kohdasta Lisää tai luo ja sitten valitse Google Drive , Linkki Linkki tai Tiedosto .
      Lisää tai luo tehtävätiedostoja
    2. Valitse liitettävä tiedosto tai kirjoita linkin URL-osoite ja klikkaa Lisää.
      Huom. Et voi liittää tiedostoa, jota et omista.
  4. Voit liittää uuden dokumentin seuraavasti:
    1. Valitse Omat tehtäväsi ‑kohdasta Lisää tai luo ja sitten valitse Docs Docs, Slides Slides, Sheets Sheets tai Drawings Drawing.
      Uusi tiedosto liitetään työhösi, ja se avautuu näytölle.

Lisää tai luo tehtävätiedostoja

2. Klikkaa tiedostoa ja lisää tiedot.
      Huom. Voit liittää tai luoda useamman kuin yhden tiedoston.
  5. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, napauta sen nimen vierestä Poista .
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä opettajallesi yksityisen kommentin, kirjoita kommenttisi Yksityiset kommentit ‑kohtaan ja valitse Julkaise Julkaise.
  7. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Klikkaa Palauta
    Huom. Jos näet virheilmoituksen valitessasi Palauta, kerro siitä opettajallesi.

Kyselytehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät ja sitten kotitehtävä.
  3. Klikkaa lomaketta ja vastaa kysymyksiin.
  4. Klikkaa Lähetä ja sitten Merkitse valmiiksi ja vahvista.
    Jos lomake on kotitehtävän ainoa työ, kotitehtävän tilaksi merkitään Palautettu.
  5. (Valinnainen) Jos tehtävä sisältää muita töitä, klikkaa Avaa tehtävä.

Tehtävän palauttaminen, jos se sisältää sinulle osoitetun dokumentin

Jos opettajasi on liittänyt dokumentin, jonka otsikossa on nimesi, kyseinen tiedosto on henkilökohtainen kopio, jota muut oppilaat eivät voi nähdä tai muokata. Opettaja voi nähdä työsi etenemisen ennen kuin klikkaat Palauta
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät ja sitten kotitehtävä.
  3. Avaa sinulle määritetty tiedosto klikkaamalla pikkukuvaa, jossa on nimesi.
  4. Lisää tiedot.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa dokumentista Palauta ja vahvista.
    • Klikkaa Classroomissa kotitehtävästä Palauta ja vahvista.

Klikkaa Palauta
      Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.
      Huom.
      Jos näet virheilmoituksen valitessasi Palauta, kerro siitä opettajallesi.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

Tärkeää: Jos palautat tehtävän tai merkitset sen valmiiksi viimeisen palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen jo kertaalleen ennen palautuspäivää.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät ja sitten kotitehtävä.
  3. (Valinnainen) Lisää Yksityiset kommentit ‑kohtaan yksityinen kommentti opettajalle ja klikkaa Julkaise.
  4. Klikkaa Merkitse valmiiksi ja vahvista.

Tehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Tehtävän lähetyksen peruuttaminen

Tärkeää: Jos palautat tehtävän tai merkitset sen valmiiksi viimeisen palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen jo kertaalleen ennen palautuspäivää. Jos peruutat tehtävän lähetyksen, muista palauttaa se uudelleen ennen viimeistä palautuspäivää.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät ja sitten kotitehtävä.
  3. Klikkaa Kumoa lähetys ja vahvista.
    Huom. Tehtävän palautus on nyt kumottu. Palauta kotitehtävä uudelleen ennen viimeistä palautuspäivää.Klikkaa Kumoa lähetys

Myöhässä olevien tai puuttuvien kotitehtävien tarkistaminen

Opettaja määrittää ryhmän käytännöt myöhässä oleville töille. Classroom ei kuitenkaan estä sinua palauttamasta työtä, joka on myöhässä.
Kun opettaja antaa kotitehtävän, sen tilaksi merkitään Annettu tehtäväksi. Jos et palauta työtä ajoissa, sen tilaksi merkitään Puuttuu tai Valmis myöhässä, kun viimeinen palautuspäivä tai ‑aika koittaa. Jos työ on palautettava esimerkiksi klo 9.00 mennessä, palauta se viimeistään klo 8.59. Jos palautat klo 9.00, työ on myöhässä.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista Omat tehtäväsi Omat tehtäväsi.
  3. Näet kunkin työn tilan oikeassa reunassa:
    • Annettu tehtäväksi: Työ, jonka opettaja on antanut tehtäväksi. Tarkista viimeinen palautuspäivä.
    • Palautettu: Työ, jonka olet palauttanut ajoissa.
    • Arvosteltu: Näet arvosanasi sellaisista töistä, jotka opettaja on arvostellut ja palauttanut sinulle.
    • Palautettu: Valmis-merkki näkyy sellaisten töiden kohdalla, joita ei ole arvosteltu, mutta jotka opettaja on palauttanut sinulle.
    • Puuttuu: Työ, jota et ole palauttanut.
    • Palautettu: Valmis myöhässä: Työ, jonka olet palauttanut myöhässä.
  4. (Valinnainen) Voit katsoa kohteen tiedot laajentamalla sen klikkaamalla ja sitten klikkaa Näytä tiedot.

Lue lisätietoja töiden tilan tarkistamisesta ja töiden seuraamisesta Ryhmään liittyvien tehtävien katseleminen ‑artikkelista.