Tehtävän palauttaminen

Näet sinulle osoitetut kotitehtävät kurssin postausseinällä. Voit tehdä tehtävät ja palauttaa ne Classroomissa. Opettajasi näkee palautetut tehtävät kurssin postausseinällä heti.

Voit palauttaa tehtävän kahdella tavalla:

• Jos haluat liittää tiedostoja kotitehtävään, katso kohta Tehtävän palauttaminen.
  • Jos et halua liittää tiedostoja, katso kohta Tehtävän merkitseminen valmiiksi.

Tehtävää voi muokata palauttamisen jälkeen. Kaikki palautuspäivän jälkeen palautetut tai valmiiksi merkityt tehtävät merkitään kuitenkin myöhästyneiksi.

Tehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten tehtävää.

Jos tehtävään on liitetty lomake

1. Klikkaa lomaketta ja vastaa kysymyksiin.
  2. Klikkaa Lähetä ja sitten Merkitse valmiiksi ja vahvista toiminto.

Jos lomake on tehtävän ainoa työ, tehtävä merkitään valmiiksi.

3. Jos tehtävä sisältää muita töitä, klikkaa Avaa tehtävä.

Jos tehtävään on liitetty dokumentti, jossa on nimesi

Jos opettajasi on liittänyt tiedoston, jonka otsikossa on nimesi, kyseinen tiedosto on henkilökohtainen kopio, jota muut oppilaat eivät voi nähdä tai muokata. Opettaja voi nähdä työn etenemisen ennen kuin klikkaat Palauta.

1. Avaa dokumentti tarkasteltavaksi klikkaamalla pikkukuvaa.
  2. (Valinnainen) Anna tiedot.
  3. Valitse Palauta.

Kun palautat tehtävän, opettaja näkee nimelläsi merkityn dokumentin.

Kohteiden liittäminen tai luominen kotitehtävään

1. Jos opettajasi on liittänyt tiedoston, avaa se katseltavaksi klikkaamalla pikkukuvaa.
  2. (Valinnainen) Kohteen liittäminen:
    1. Klikkaa Lisää-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Drive Drive, Linkki Linkki tai Tiedosto Liitä.
    2. Valitse liitettävä tiedosto tai kirjoita linkin URL-osoite ja klikkaa Lisää.
  3. (Valinnainen) Uuden liitteen luominen:
    1. Klikkaa Luo-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse tiedostotyyppi.

Työsi-kohtaan tulee näkyviin uusi tiedosto.

2. Klikkaa tiedostoa ja anna tiedot.

Huom. Voit liittää tai luoda useamman kuin yhden tiedoston.

4. (Valinnainen) Voit poistaa liitteen klikkaamalla Poista Poista.
  5. (Valinnainen) Lisää opettajallesi yksityinen kommentti ja klikkaa Julkaise.
  6. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Klikkaa Palauta

Tehtävän tilaksi tulee Valmis.

Huom. Voit käyttää tehtäviäsi myös kurssin kalenterista.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten tehtävää.
  3. (Valinnainen) Lisää opettajallesi yksityinen kommentti ja klikkaa Julkaise.
  4. Klikkaa Merkitse valmiiksi ja vahvista.

Tehtävän tilaksi tulee Valmis.

Huom. Voit käyttää tehtäviäsi myös kurssin kalenterista.

Tehtävän muokkaaminen palauttamisen tai valmiiksi merkitsemisen jälkeen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten tehtävää.
  3. Klikkaa Kumoa lähetys ja vahvista.

Klikkaa Kumoa lähetys

Tehtävän palautus on nyt kumottu.  Muista palauttaa tehtävä uudelleen ennen palautuspäivää.

4. Tee muutokset.
  5. (Valinnainen) Liitä uusia tiedostoja tai linkkejä.
  6. (Valinnainen) Lisää opettajallesi yksityinen kommentti ja klikkaa Julkaise.
  7. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Klikkaa Palauta

Tehtävän tilaksi tulee Valmis.

Huom. Voit käyttää tehtäviäsi myös kurssin kalenterista.

Tärkeää: Jos palautat kotitehtävän tai merkitset kotitehtävän valmiiksi palautuspäivän jälkeen, se merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit aikaisemmin palauttanut tehtävän ennen palautuspäivää.