Tehtävän palauttaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille.

Työt palautetaan Classroomiin verkossa. Kotitehtävän tyypistä ja liitteistä riippuen näet Palauta- tai Merkitse valmiiksi ‑toiminnon.

Kaikki viimeisen palautuspäivän jälkeen palautetut tai valmiiksi merkityt kotitehtävät merkitään myöhästyneiksi.

Tärkeää:

• Voit lähettää kotitehtävän vain ennen viimeistä palautuspäivää.
  • Jos haluat muokata jo palauttamaasi kotitehtävää, peru palautus ennen viimeistä palautuspäivää, tee muutokset ja lähetä se uudelleen.

Kotitehtävän palauttaminen

Voit

• liittää kotitehtävään yhden tai useamman tiedoston
  • ladata kuvia kameran rullalta
  • avata omistamiasi tiedostoja Google Docsissa, Slidesissa, Sheetsissä ja Drawingsissa, työstää niitä ja liittää ne sitten kotitehtävään.

Turn in an Assignment Using Google Classroom (Web)

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävää ja sitten Näytä ohjeet.
  4. Voit liittää kohteen näin:
    1. Klikkaa Omat tehtäväsi ‑kohdasta Lisää tai luoja sittenvalitse Google Drive , Linkki Linkki tai Tiedosto .
    2. Valitse liitettävä tiedosto tai kirjoita linkin URL-osoite ja klikkaa Lisää.
  5. Voit liittää uuden dokumentin seuraavasti:
    1. Valitse Omat tehtäväsi ‑kohdasta Lisää tai luoja sittenDocs Docs, Slides , Sheets  tai Drawings .
      Uusi tiedosto liitetään työhösi, ja se avautuu näytölle.
    2. Klikkaa tiedostoa ja lisää tiedot.
  6. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen nimen vierestä Poista .
  7. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin opettajallesi, kirjoita kommenttisi Yksityiset kommentit ‑kohtaan ja valitse Julkaise .
  8. Klikkaa Palauta ja vahvista.

Kotitehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Tärkeää: Jos näet virheilmoituksen valitessasi Palauta, kerro siitä opettajalle.

Kysymystehtävän palauttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kysymystehtävää ja sitten Näytä ohjeet.
  4. Klikkaa lomaketta ja vastaa kysymyksiin.
  5. Valitse Lähetä.
    Jos lomake on kotitehtävän ainoa työ, kotitehtävän tilaksi merkitään Palautettu.
  6. Jos kotitehtävä sisältää muita töitä, klikkaa Avaa tehtävä.

Kotitehtävän palauttaminen, jos se sisältää sinulle osoitetun dokumentin

Jos opettajasi on liittänyt dokumentin, jonka otsikossa on nimesi, kyseinen tiedosto on henkilökohtainen kopio, jota muut oppilaat eivät voi nähdä tai muokata. Opettaja voi nähdä työsi etenemisen ennen kuin klikkaat Palauta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävää ja sitten Näytä ohjeet.
  4. Avaa sinulle osoitettu tiedosto klikkaamalla kuvaa, jossa on nimesi.
  5. Lisää työsi.
  6. Klikkaa dokumentista tai Classroomista Palauta ja vahvista.

Kotitehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Tärkeää: Jos näet virheilmoituksen valitessasi Palauta, kerro siitä opettajalle.

Kotitehtävän merkitseminen valmiiksi

Tärkeää: Jos palautat kotitehtävän tai merkitset sen valmiiksi viimeisen palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen kertaalleen jo ennen palautuspäivää.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävää ja sitten Näytä ohjeet.
  4. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin opettajallesi, kirjoita kommenttisi Yksityiset kommentit ‑kohtaan ja valitse Julkaise .
  5. Klikkaa Merkitse valmiiksi ja vahvista.

Kotitehtävän tilaksi tulee Palautettu.

Kotitehtävän lähetyksen kumoaminen

Haluatko tehdä muutoksia tehtävään, jonka olet jo palauttanut? Voit kumota työn lähetyksen, tehdä muutokset ja palauttaa työn sitten uudelleen.

Tärkeää: Jos palautat kotitehtävän tai merkitset sen valmiiksi viimeisen palautuspäivän jälkeen, kyseinen tehtävä merkitään myöhästyneeksi, vaikka olisit palauttanut sen kertaalleen jo ennen palautuspäivää. Jos peruutat tehtävän lähetyksen, muista palauttaa se uudelleen ennen viimeistä palautuspäivää.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävää ja sitten Näytä ohjeet.
  4. Klikkaa Kumoa lähetys ja vahvista.
    Huom. Tehtävän palautus on nyt kumottu. Palauta kotitehtävä uudelleen ennen määräpäivää.