Hitta klassuppgifter

Den här artikeln riktar sig till elever.

Du kan snabbt visa kommande hemuppgifter och meddelanden och se vad som är försenat eller saknas för alla klasser. Du kan även ordna uppgifter efter ämne.

Se kommande uppgifter och nya meddelanden snabbt

1. Tryck på Classroom .

På varje klasskort kan du granska upp till tre hemuppgifter som ska lämnas under kommande vecka.

2. (Valfritt) Tryck på uppgiftens titel om du vill visa mer information.
  3. Tryck på en klass om du vill se de senaste hemuppgifterna, frågorna eller meddelandena.

Visa uppgifter för alla klasser

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på Visa Att göra-lista.

3. (Valfritt) Om du vill sortera uppgifterna trycker du på TilldeladSaknas eller Klar.
  4. Tryck på ett namn om du vill se eventuella anvisningar eller kommentarer.
  5. (Valfritt) Om du vill visa eller dölja uppgifter för en viss tidsperiod trycker du på nedåtpilen eller uppåtpilen .

Check your work offline

På Android-enheter kan du använda vissa funktioner i Classroom-appen utan internetanslutning. Elever kan
  • granska klassmeddelanden och hemuppgifter
  • visa och redigera nedladdade filer som bifogats i hemuppgifter
  • hantera och ta bort offlinefiler.
To access the Classroom app offline:
  1. In the Drive app, go to Settings.
  2. Turn off Transfer files over Wi-Fi.

Visa alla uppgifter för en klass

Du kan visa en lista över alla uppgifter för en klass. Du kan kolla betyg, granska hemuppgifter och slutdatum samt visa alla uppgifter som saknas eller är försenade. Du kan även filtrera uppgifterna efter klass.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen följt av Klassuppgifter .
  3. Tryck på Ditt arbete .
  4. (Valfritt) Om du vill filtrera uppgifterna trycker du på Filtrera följt avTilldelad, Återsänd eller Saknas.
  5. Tryck på ett namn om du vill se eventuella anvisningar eller kommentarer.

Kolla om det finns uppgifter som inte lämnats in i tid eller som kom in för sent

Läraren bestämmer vad som gäller när uppgifter inte lämnas in i tid. Däremot finns det inget i Classroom som hindrar att du lämnar in en uppgift efter slutdatumet.

När du blir tilldelad en uppgift av läraren markeras den som Tilldelad. Om du inte lämnar in uppgiften i tid markeras den med Saknas eller Sen inlämning så fort slutdatum och sluttid infaller. Om sluttiden för en uppgift exempelvis är kl. 09.00 ska du lämna in den senast klockan 08.59. Om du lämnar in den klockan 9 prick räknas den som försenad.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på en klass följt av Klassuppgifter .
  3. Tryck på Ditt arbete högst upp.
  4. Tryck på Filtrera följt avSaknas.

Visa uppgifter efter ämne

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på en klass följt av Klassuppgifter .
  3. Tryck på Filtrera och välj ett ämne högst upp.
  4. (Valfritt) Tryck på inlägget om du vill visa eventuella anvisningar eller kommentarer.

Relaterade ämnen