Hitta klassuppgifter

Den här artikeln riktar sig till elever.

Du kan snabbt visa kommande hemuppgifter och meddelanden och se vad som är försenat eller saknas för alla klasser. Du kan även ordna uppgifter efter ämne.

Se kommande uppgifter och nya meddelanden snabbt

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

På varje klasskort kan du granska upp till tre hemuppgifter som ska lämnas under kommande vecka.

2. (Valfritt) Klicka på arbetets titel om du vill visa mer information.
  3. Klicka på en klass om du vill se de senaste hemuppgifterna, frågorna eller meddelandena.

Visa uppgifter för alla klasser

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Att göra och välj ett alternativ:
    • Klicka på Tilldelad om du vill se uppgifter som tilldelats av din lärare.
    • Om du vill visa uppgifter som du inte lämnat in klickar du på Saknas.
    • Om du vill visa uppgifter som läraren har betygsatt eller skickat tillbaka klickar du på Klar.
  3. Klicka på en titel om du vill se information om uppgiften.
  4. (Valfritt) Om du vill visa eller dölja uppgifter för en viss tidsperiod klickar du på nedåtpilen eller uppåtpilen .

Visa alla uppgifter för en klass

Du kan visa en lista över alla uppgifter för en klass. Du kan kolla betyg, granska hemuppgifter och slutdatum samt visa alla uppgifter som saknas eller är försenade. Du kan även filtrera uppgifterna efter klass.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Ditt arbete på ett klasskort.

Du kan även klicka på klassen följt av Klassuppgifterföljt av Visa ditt arbete.

3. (Valfritt) Klicka på uppgiften följt av Visa detaljer om du vill visa bilagor, kommentarer eller mer information om en hemuppgift eller fråga.
  4. (Valfritt) Du kan filtrera uppgifterna genom att klicka på Tilldelad, Har återlämnats med betyg eller Saknas under Filter.

Kolla om det finns uppgifter som inte lämnats in i tid eller som kom in för sent

Läraren bestämmer vad som gäller när uppgifter inte lämnas in i tid. Däremot finns det inget i Classroom som hindrar att du lämnar in en uppgift efter slutdatumet.

När du blir tilldelad en uppgift av läraren markeras den som Tilldelad. Om du inte lämnar in uppgiften i tid markeras den med Saknas eller Sen inlämning så fort slutdatum och sluttid infaller. Om sluttiden för en uppgift exempelvis är kl. 09.00 ska du lämna in den senast klockan 08.59. Om du lämnar in den klockan 9 prick räknas den som försenad.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Ditt arbete på ett klasskort.
  3. Klicka på Saknas till vänster.
  4. (Valfritt) Om du vill se mer information klickar du på ett objekt följt avVisa detaljer.

Visa uppgifter efter ämne

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen.
  3. Klicka på Klassuppgifter högst upp.
  4. Klicka på ett ämne till vänster.

Relaterade ämnen