Je schoolwerk vinden

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen.

Je kunt voor al je lesgroepen snel toekomstige opdrachten, mededelingen, werk dat de laat is of ontbrekend werk zien. Je kunt je werk ook sorteren op onderwerp.

Snel toekomstig werk en de nieuwste mededelingen bekijken

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

Op elke lesgroepkaart zie je tot 3 opdrachten die je in de komende week moet inleveren.

2. (Optioneel) Klik op de titel van het werk om meer informatie te zien.
  3. Klik op een lesgroep om de nieuwste opdrachten, vragen of mededelingen te bekijken.

Werk bekijken voor alle lesgroepen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bovenaan op Nog doen en kies een optie:
    • Klik op Toegewezen om door je docent opgegeven werk te zien.
    • Klik op Ontbrekend om nog niet ingeleverd werk te zien.
    • Klik op Klaar om door de docent nagekeken of teruggegeven werk te zien.
  3. Klik op een titel om de details van het werk te bekijken.
  4. (Optioneel) Klik op de pijl-omlaag  of de pijl-omhoog  om werk voor een bepaalde periode te bekijken of te verbergen.

Al je werk voor een lesgroep bekijken

Je kunt een lijst bekijken met al je werk voor een lesgroep. Je ziet je cijfers, opdrachten en inleverdatums. Ook zie je of er werk te laat is of ontbreekt. Je kunt je werk ook filteren op lesgroep.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op een lesgroepkaart op Jouw werk .

Je kunt ook klikken op de lesgroepand thenSchoolwerkand thenJe werk bekijken.

3. (Optioneel) Als je bijlagen, reacties of andere informatie over een opdracht of vraag wilt zien, klik je op de titel van het werkand thenDetails weergeven.
  4. (Optioneel) Als je je werk wilt filteren, klik je onder Filters op Toegewezen, Teruggegeven met cijfer of Ontbrekend.

Controleren of er opdrachten te laat of helemaal niet zijn ingeleverd

Je docent bepaalt wat er gebeurt als je werk te laat inlevert. Classroom zelf voorkomt niet dat je na de inleverdatum werk inlevert.

Als je docent werk opgeeft, wordt dit gemarkeerd als Toegewezen. Als je je werk niet op tijd inlevert, wordt het gemarkeerd als Ontbrekend of Te laat klaar op het moment dat de inleverdatum of -tijd is bereikt. Als werk bijvoorbeeld om 09:00 uur ingeleverd moet zijn, moet je het uiterlijk om 08:59 uur inleveren. Als je het om 09:00 uur inlevert, is het te laat.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op een lesgroepkaart op Jouw werk .
  3. Klik links op Ontbrekend.
  4. (Optioneel) Klik op een item and thenDetails weergeven om meer informatie te bekijken.

Werk bekijken gerangschikt op onderwerp

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bovenaan op Schoolwerk.
  4. Klik links op een onderwerp.