Je leerlingen uitnodigen voor een lesgroep

Deze pagina is voor docenten

Als je leerlingen wilt inschrijven in je lesgroep, moet je ze uitnodigen of ze een code geven om deel te nemen.

Opmerking: Leerlingen kunnen zichzelf uitschrijven bij lesgroepen. Als ze zich uitschrijven, worden hun cijfers verwijderd.

Leerlingen of groepen leerlingen uitnodigen

Als je een groep leerlingen wilt uitnodigen, kun je een e-mailalias van Google Discussiegroepen gebruiken. Je hoeft niet de eigenaar of lid van de groep te zijn, maar je moet wel de groepsleden en e-mailadressen kunnen zien. Als je deze gegevens niet kunt zien, neem je contact op met je beheerder om je rechten te wijzigen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroep waaraan je leerlingen of een groep leerlingen wilt toevoegen.
  3. Klik bovenaan op Mensen en vervolgens Leerlingen uitnodigen Leerlingen uitnodigen.

Klik op

4. Voer het e-mailadres van de leerling of groep in.
    Terwijl je typt, kan er een lijst met leerlingen verschijnen.
  5. Klik onder Zoekresultaten op een leerling of groep.
  6. (Optioneel) Herhaal stap 4 en 5 om meer leerlingen of groepen uit te nodigen.
  7. Klik op Uitnodigen.

Nadat je de uitnodiging hebt verzonden, worden de namen van de genodigde leerlingen weergegeven op de lesgroeplijst.
Uitgenodigde leerlingen

Leerlingen een code geven om deel te nemen

Je kunt de code op meerdere manieren delen met je leerlingen. Je kunt de code bijvoorbeeld projecteren of kopiëren en delen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroep.
  3. Als je de code snel wilt projecteren, klik je onder de lesgroepnaam, naast de code, op Volledig scherm Volledig scherm. Klik nogmaals op Volledig scherm Volledig scherm om de code groter te laten weergeven.
  4. Klik op Instellingen Instellingen en kies een optie:

Klik op

• Als je de code wilt projecteren, klik je in het gedeelte Algemeen, naast de code, op
      de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Weergeven
      Klik op
      Klik op Volledig scherm Volledig scherm om de code groter te laten weergeven.
      Klik op

• Als je de code wilt kopiëren om deze te delen met je leerlingen, klik je in het gedeelte Algemeen, naast de code, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Kopiëren
      Klik op

5. Geef de leerlingen deze instructies:
    1. Log in bij Classroom via classroom.google.com.
    2. Klik op de pagina Lesgroepen op Toevoegen Toevoegen en vervolgens Deelnemen aan lesgroep.
    3. Voer de code in en klik op Deelnemen.
Leerlingen van buiten het schooldomein uitnodigen
Je kunt leerlingen van buiten het domein van je school of organisatie uitnodigen als de IT-beheerder van je school dit heeft ingeschakeld. Als de instelling is ingeschakeld, kun je leerlingen in andere domeinen uitnodigen op dezelfde manier als waarop je mensen binnen je domein uitnodigt.

Als je beheerder bent, bekijk je Lesgroepinstellingen configureren om de instelling in of uit te schakelen.
Een lesgroepcode resetten of uitschakelen

Als leerlingen problemen hebben met de lesgroepcode, kun je deze resetten. Als je niet wilt dat er nieuwe leerlingen deelnemen aan de lesgroep, kun je de code uitschakelen. Je kunt de code altijd weer opnieuw inschakelen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Instellingen Instellingen.

Klik op

3. Klik naast de code op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Resetten of Uitschakelen
    Klik op
  4. (Optioneel) Als je een uitgeschakelde code weer wilt inschakelen, klik je op Uitgeschakeld en vervolgens Inschakelen.
    Klik op Inschakelen

Opmerking: Als je een code opnieuw inschakelt, genereert Classroom een ​​nieuwe lesgroepcode.

Groottelimieten voor lesgroepen

G Suite for Education-accounts

De volgende groottelimieten gelden voor elke lesgroep in Classroom van docenten met een G Suite for Education-account:
  • Maximale aantal docenten: 20
  • Maximum aantal leden (docenten en leerlingen): 1000

Opmerking: Classroom gebruikt Google Groepen voor alle leerlingen en docenten. Elke persoon kan maar lid zijn van een bepaald aantal groepen. Bekijk het gedeelte Lidmaatschap in het artikel Groepsbeleid en -limieten begrijpen voor meer informatie.

Persoonlijke Google-accounts

Voor docenten met een persoonlijk Google-account gelden limieten voor activiteiten als het maken van lesgroepen of het uitnodigen van leerlingen. Meer informatie over Beleid en limieten.