Oppilaiden kutsuminen ryhmään

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille

Voit lisätä oppilaita ryhmään kutsumalla heidät tai antamalla heille liittymiskoodin.

Oppilaiden tai oppilasryhmien kutsuminen

Voit kutsua oppilasryhmän Google Ryhmien sähköpostialiaksen avulla. Voit kutsua oppilaita, vaikka et olisi ryhmän omistaja tai jäsen. Sinulla on kuitenkin oltava oikeus nähdä ryhmän jäsenet ja sähköpostiosoitteet. Jos et näe näitä tietoja, pyydä järjestelmänvalvojaa muuttamaan käyttöoikeuksia.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää, johon haluat lisätä oppilaita tai oppilasryhmän.
  3. Klikkaa yläreunasta Henkilöt ja sitten Kutsu oppilaita Kutsu oppilaita.

Klikkaa Kutsu oppilaita

4. Kirjoita oppilaan tai ryhmän sähköpostiosoite.
    Kirjoittaessasi näkyviin saattaa tulla automaattinen täydennysluettelo.
  5. Valitse Hakutulokset-osiosta oppilas tai oppilasryhmä.
  6. (Valinnainen) Voit kutsua lisää oppilaita tai ryhmiä toistamalla vaiheet 4‒5.
  7. Valitse Kutsu.

Kun olet lähettänyt kutsun sähköpostitse, ryhmäluettelo päivittyy, jolloin siinä näkyvät kutsuttujen oppilaiden nimet.
Kutsutut oppilaat

Liittymiskoodin antaminen oppilaille

Voit antaa koodin oppilaille useilla eri tavoilla. Voit esimerkiksi heijastaa koodin seinälle projektorilla tai kopioida ja jakaa koodin.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Jos haluat näyttää koodin nopeasti projektoria käyttäessäsi, valitse ryhmän nimen alta koodin vierestä Koko näyttö Koko näyttö. Jos haluat suurentaa näkymää vielä, valitse Koko näyttö Koko näyttö uudelleen.
  4. Klikkaa Asetukset Asetukset ja valitse haluamasi vaihtoehto:

Klikkaa Asetukset

• Jos haluat näyttää koodin projektorin kautta, klikkaa Yleinen-kohdasta koodin vieressä olevaa
      alanuolta Alanuoli ja sitten Näytä
      Valitse Näytä
      Jos haluat suurentaa koodin, valitse Koko näyttö Koko näyttö.
      Valitse Koko näyttö

• Jos haluat kopioida koodin jaettavaksi oppilaille, klikkaa Yleinen-osiosta koodin vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Kopioi
      Klikkaa Kopioi

5. Anna oppilaille nämä ohjeet:
    1. Kirjaudu Classroomiin osoitteessa classroom.google.com.
    2. Valitse Ryhmät-sivulta Lisää Lisää ja sitten Liity ryhmään.
    3. Kirjoita koodi ja valitse Liity.
Oppilaiden kutsuminen koulun verkkotunnuksen ulkopuolelta
Voit kutsua koulun tai organisaation verkkotunnuksen ulkopuolisia oppilaita, jos järjestelmänvalvoja on ottanut kyseisen asetuksen käyttöön. Jos asetus on otettu käyttöön, voit kutsua oppilaita muista verkkotunnuksista samalla tavalla kuin omastakin verkkotunnuksestasi.

Jos olet järjestelmänvalvoja, katso ohjeet asetuksen käyttöön ottamiseen ja käytöstä poistamiseen artikkelista Kurssiasetusten määrittäminen.
Ryhmän koodin nollaaminen ja koodin poistaminen käytöstä

Jos oppilailla on vaikeuksia ryhmän koodin käytössä, voit nollata koodin. Voit poistaa koodin käytöstä, jos et halua, että ryhmään liittyy enää uusia oppilaita. Voit ottaa koodin uudelleen käyttöön milloin tahansa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa koodin vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Nollaa tai Poista käytöstä
    Klikkaa Nollaa
  4. (Valinnainen) Voit ottaa käytöstä poistetun koodin takaisin käyttöön klikkaamalla Poista käytöstä ja sitten Ota käyttöön.
    Klikkaa Ota käyttöön

Huom. Kun otat koodin käyttöön, Classroom luo ryhmälle uuden koodin.

Ryhmien kokorajoitukset

G Suite for Education ‑tilit

Seuraavat Classroomin kurssikohtaiset kokorajoitukset koskevat opettajia, jotka käyttävät G Suite for Education ‑tiliä:
  • Opettajien enimmäismäärä: 20
  • Jäsenten (opettajien ja oppilaiden) enimmäismäärä: 1 000

Huom. Classroomissa käytetään kaikkien oppilaiden ja opettajien hallinnointiin Google Ryhmiä. Kukin henkilö voi kuulua vain tiettyyn määrään ryhmiä. Lisätietoja on artikkelissa Understand Groups policies and limits.

Henkilökohtaiset Google-tilit

Henkilökohtaista Google-tiliä käyttävien opettajien toimintoja koskevat lisärajoitukset, jotka rajoittavat esimerkiksi ryhmien luomista ja oppilaiden kutsumista. Lue lisätietoja käytännöistä ja rajoituksista.

Vastaavat aiheet