Oppilaiden kutsuminen ryhmään

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Voit kutsua oppilaita liittymään ryhmään kolmella tavalla:

• Voit lähettää kutsulinkin: Oppilaat liittyvät klikkaamalla linkkiä.
  • Voit lähettää sähköpostikutsun: Oppilaat voivat liittyä sähköpostin tai Classroomin kautta.
  • Voit jakaa ryhmän koodin: Oppilaat lisäävät koodin Classroomiin.

Jos oppilailla on ongelmia linkin tai koodin kanssa, voit nollata ne tai lähettää oppilaille kutsun sähköpostitse.

Oppilaat voivat lukea ohjeet Ryhmään liittyminen oppilaana ‑artikkelista.

Huom. Oppilaat voivat perua ryhmään osallistumisensa. Jos oppilas peruu osallistumisensa, hänen arvosanansa poistetaan.

Oppilaiden kutsuminen

Oppilaiden kutsuminen kutsulinkillä

Jokaisella luomallasi ryhmällä on kutsulinkki. Kun jaat linkin oppilaille, he voivat liittyä ryhmään.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista Lisää ""ja sitten Kopioi kutsulinkki.
    Copy invite link
  3. Liitä linkki oppilaille lähetettävään sähköpostiin.
    Kun oppilaat saavat viestin, he voivat liittyä ryhmään klikkaamalla linkkiä.
Huom. Jos Kopioi kutsulinkki ‑toimintoa ei näy, varmista, että Kutsukoodit on otettu käyttöön.
Oppilaiden kutsuminen sähköpostikutsulla

Voit lähettää sähköpostikutsun yksittäisille oppilaille tai oppilasryhmälle. Oppilaat voivat hyväksyä kutsun sähköpostista tai Classroomista.

Huom. Voit kutsua oppilasryhmän käyttämällä Google Ryhmien sähköpostialiasta. Sinun ei tarvitse olla ryhmän jäsen tai omistaja, mutta sinulla on oltava ryhmän jäsenten ja sähköpostiosoitteiden katseluoikeudet. Jos et näe näitä tietoja, pyydä järjestelmänvalvojaa muuttamaan käyttöoikeuksia.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää, johon haluat kutsua oppilaita.
  3. Klikkaa yläreunasta Henkilöt ja sitten Kutsu oppilaita "".

Klikkaa Kutsu oppilaita

4. Lisää oppilaan tai ryhmän sähköpostiosoite.
    Kun kirjoitat tekstiä, hakutulosten alapuolelle saattaa tulla näkyviin automaattisesti täydentyvä luettelo.
  5. (Valinnainen) Valitse hakutuloksista oppilas tai ryhmä.
  6. (Valinnainen) Voit kutsua lisää oppilaita tai ryhmiä toistamalla vaiheet 4‒5.
  7. Klikkaa Kutsu.

Huom. Jos sinulla on ongelmia sähköpostiosoitteiden lisäämisessä, osoite saattaa kuulua verkkotunnukseen, joka on oppilaitoksesi ulkopuolella.

Kun olet lähettänyt kutsun:

• Ryhmäluettelosi päivittyy, jolloin siinä näkyvät kutsuttujen oppilaiden nimet.
    Kutsutut oppilaat
  • Oppilaat voivat klikata Liity sähköpostista tai ryhmän kortista.
    Klikkaa Liity

Oppilaiden kutsuminen ryhmän koodilla

Jokaisella luomallasi ryhmällä on ryhmän koodi. Kun jaat koodin oppilaille, he voivat liittyä ryhmään. Jaa koodi liittämällä se viestiin, näyttämällä se projektorilla tai kirjoittamalla se taululle.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset "".
    Klikkaa Asetukset
  3. (Valinnainen) Jos haluat liittää koodin viestiin, kopioi koodi Yleiset-osion Ryhmän koodi ‑kohdasta.
    Klikkaa Kopioi
  4. (Valinnainen) Jos haluat näyttää koodin projektorilla, klikkaa Yleiset-osion Ryhmänäkymä-kohdasta Näytä ryhmän koodi "".
    Valitse Näytä
    Jos haluat suurentaa koodin, klikkaa Koko näyttö "".
    Valitse Koko näyttö
    Vinkki: Voit näyttää koodin nopeasti missä tahansa ryhmässä Striimi-sivulta. Klikkaa ryhmän nimen alapuolelta koodin vierestä Koko näyttö "". Jos haluat suurentaa näkymää vielä enemmän, klikkaa uudelleen Koko näyttö ""
  5. Anna oppilaille koodin lisäksi nämä ohjeet:
    1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse Ryhmät-sivulta Lisää ""ja sitten Liity ryhmään.
    3. Kirjoita koodi ja valitse Liity.
Kutsulinkin tai ryhmän koodin hallinnointi
Jokaisella ryhmällä on kutsulinkki ja ryhmän koodi, joita kutsutaan kutsukoodeiksi. Kun jaat kutsukoodit oppilaille, he voivat liittyä ryhmään.
Kutsukoodit ovat oletusarvoisesti päällä (käytössä).

Voit

• nollata kutsukoodit, jos niiden käytössä on ongelmia
  • poistaa kutsukoodit käytöstä, jotta uudet oppilaat eivät voi liittyä ryhmään
  • ottaa kutsukoodit käyttöön, jotta uudet oppilaat voivat liittyä ryhmään.
    Tämä tarvitsee tehdä vain, jos koodit on poistettu käytöstä.

Kun nollaat kutsukoodit tai otat ne käyttöön, Classroom luo uudet kutsukoodit. Aiemmat koodit eivät toimi.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset "".
    Klikkaa Asetukset
  3. Klikkaa Hallinnoi kutsukoodeja ‑kohdassa olevaa alanuolta "" ja valitse vaihtoehto:
    • Nollaa kutsukoodit valitsemalla Vaihda kutsukoodit.
    • Poista kutsukoodit käytöstä valitsemalla Poista kutsukoodit käytöstä.
    • Ota kutsukoodit käyttöön valitsemalla Ota kutsukoodit käyttöön.
      Manage invite codes
  4. (Valinnainen) Voit kopioida ryhmän koodin Ryhmän koodi ‑kohdasta.
  5. (Valinnainen) Voit kopioida kutsulinkin klikkaamalla Kutsulinkki-kohdasta Kopioi kutsulinkki "".

Edellä on ohjeet siihen, miten voit kutsua oppilaita ryhmän koodilla tai kutsulinkillä.

Oppilaiden kutsuminen oppilaitoksen verkkotunnuksen ulkopuolelta
Voit kutsua oppilaita oppilaitoksen tai organisaation verkkotunnuksen ulkopuolelta samalla tavalla kuin kutsut omaan verkkotunnukseesi kuuluvia oppilaita, mutta IT-järjestelmänvalvojan on laitettava kyseinen asetus päälle.

Jos olet järjestelmänvalvoja, lue Ryhmien asetusten määrittäminen ‑artikkelista ohjeet siihen, miten asetus laitetaan päälle ja pois.

Ryhmien kokorajoitukset

G Suite for Education ‑tilit

Seuraavat Classroomin kurssikohtaiset kokorajoitukset koskevat opettajia, jotka käyttävät G Suite for Education ‑tiliä:
  • Opettajien enimmäismäärä: 20
  • Jäsenten (opettajien ja oppilaiden) enimmäismäärä: 1 000

Huom. Classroomissa käytetään kaikkien oppilaiden ja opettajien hallinnointiin Google Ryhmiä. Kukin henkilö voi kuulua vain tiettyyn määrään ryhmiä. Lisätietoja on Understand Groups policies and limits ‑artikkelin Membership-kohdassa.

Henkilökohtaiset Google-tilit

Henkilökohtaista Google-tiliä käyttävien opettajien toimintoja koskevat lisärajoitukset, jotka rajoittavat esimerkiksi ryhmien luomista ja oppilaiden kutsumista. Lue lisätietoja käytännöistä ja rajoituksista.