Lägga upp inlägg och kommentarer i klassens flöde

Den här artikeln riktar sig till elever. Lärare ska besöka den här sidan.

Om läraren tillåter det kan du kommunicera med klassen i klassens flöde på följande sätt:

• Meddelande: information eller en fråga som du lägger till i klassens flöde.

Exempel: När ska vi besöka museet?

• Kommentar: ett svar på ett inlägg eller en kommentar.

Exempel: Vi ska dit nästa fredag.

• Svara: ett svar på en kommentar som nämner personen som skrev kommentaren.

Exempel: +Namn på den som skrev kommentaren Tack!

Om du inte vill göra ett inlägg i klassens flöde kan du skicka en privat kommentar till din lärare på en hemuppgift eller fråga.

Obs! Om läraren stänger av ljudet för dig kan du inte göra inlägg, kommentera eller svara på kommentarer. Endast lärare kan slå på ljudet för en elev.

Skapa ett inlägg

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Tryck på Dela med klassen på sidan Flöde.

Obs! Om Dela med klassen inte visas har en lärare inaktiverat behörigheten att skriva inlägg.

4. Skriv ditt meddelande följt av tryck på Lägg upp .

Lägga till en bild, fil, video eller länk i inlägget

Du kan till exempel bifoga bilder, filer, Google Drive-objekt, YouTube-videor eller länkar i inlägget.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Tryck på Berätta något för klassensidan Flöde. Om Berätta något för klassen inte visas har en lärare inaktiverat behörigheten att göra inlägg.
  4. Tryck på Bifoga  följt av välj ett alternativ:
    Typ av bilaga Anvisningar
     Drive
    1. Tryck på Drive .
    2. Tryck på objektet följt av Välj.
     Länk
    1. Tryck på Länk .
    2. Ange webbadressen och tryck på Lägg till.
     Fil
    1. Tryck på Ladda upp .
    2. Tryck på objektet.
     Ta ett foto
    1. Tryck på Kamera .
    2. Ta fotot och tryck på Klar.
     Spela in en video
    1. Tryck på Spela in video  följt avSpela in video .
    2. Spela in videon och tryck på Klar.
     PDF
    1. Tryck på Ny PDF-fil .
    2. (Valfritt) Om du vill skriva anteckningar eller rita bilder i PDF-filen öppnar du Lägga till anteckningar i arbetet.
    3. Tryck på Spara .
    • Tips! När bilder och GIF-filer bifogas visas en stor version av den första som bifogats i inlägget som en visningsbild.
    • Så här redigerar du en visningsbild:
      1. Bifoga bilderna.
      2. Tryck på menyn till höger om miniatyrbilden följt av Ange som visningsbild .
    • Så här tar du bort en visningsbild:
      1. Välj menyn  följt av Ta bort som visningsbild Remove as display image.
      2. Tryck på Spara.
  5. Skriv ett meddelande i inlägget.

Det går inte att skicka en bilaga om det inte står något i meddelandet.

6. Tryck på Lägg upp .

Obs! Om ett meddelande om att du inte har behörighet att bifoga en fil visas trycker du på Kopiera. I Classroom skapas en kopia av filen som ska bifogas till inlägget och sparas i klassens Drive-mapp.

Bifoga Drive-filer med tidigare versioner av Android

Ta reda på vilken Android-version som används på enheten på Kontrollera Android-versionen.

Android-version Anvisningar
Android 4.4 KitKat Tryck på Fil  följt av välj den fil du vill bifoga.

Obs! Du ser inte Drive-ikonen .

Android 4.1–4.3 Jelly Bean:

När du trycker på Drive-ikonen  blir du ombedd att uppdatera enheten. Du hittar anvisningar på Uppdatera Android-versionen

Uppdateringen kanske inte fungerar på vissa äldre enheter, men du kan välja ett annat alternativ:

• Kopiera länken till filen från webbläsaren på telefonen följt av tryck på Lägg till länk  för att bifoga den.
  • Använd en dator i stället för en mobil enhet.

Radera ett inlägg

Du kan bara radera dina egna inlägg.

Om du raderar ett inlägg tas även tillhörande kommentarer bort. Du kan inte ångra den här åtgärden. Däremot kan läraren se alla borttagna inlägg.
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Tryck på Mer  på inlägget följt av Radera.
  4. Tryck på Radera för att bekräfta.

Kommentera ett inlägg

Kommentarer är endast text. Du kan inte lägga till bilder, länkar eller videor. Lärare kan radera kommentarer.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Tryck på Lägg till klasskommentar på inlägget följt av Lägg till klasskommentar.
  4. Skriv kommentaren och tryck på Lägg upp .

Svara på en kommentar

Den här funktionen är endast tillgänglig i datorversionen av Classroom. Klicka på Dator och läs anvisningarna där.

Ta bort en kommentar

Du kan bara radera dina egna kommentarer.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Leta upp inlägget med din kommentar och tryck på # klasskommentar.
  4. Tryck på kommentaren följt av Radera.
  5. Tryck på Radera för att bekräfta.

Skicka en privat kommentar till läraren

Från en hemuppgift eller fråga kan du skicka en privat kommentar till en lärare. Alla lärare i kursen kan visa och svara på privata kommentarer. När du öppnar en hemuppgift eller fråga kan du se alla svar som läraren ger. Alla lärare kan se privata kommentarer även efter att de har tagits bort.
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Tryck på frågan eller hemuppgiften på sidan Flöde.
  4. Tryck på Lägg till privat kommentar längst ned.
  5. Skriv kommentaren följt av tryck på Inlägg .