Skicka meddelanden till dina elever

Den här artikeln är för lärare. Elever besöker den här sidan.

Du kan lägga upp meddelanden till klassen i klassens flöde. Meddelanden är inlägg utan hemuppgifter. Du kan använda dem för att skicka aviseringar eller påminnelser till eleverna. Meddelanden visas i kronologisk ordning. Om du vill kan du lägga ett äldre inlägg överst.

Du kan skriva utkast till meddelanden, schemalägga meddelanden och styra vem som kan kommentera och svara på inlägg. Om en elev aktiverar aviseringar får han eller hon ett e-postmeddelande när du lägger upp ett meddelande.

Öppna alla  |  Stäng alla

Skapa ett meddelande

Du kan lägga upp meddelanden till en eller flera klasser eller till specifika elever i en klass. Du kan även lägga till bilagor.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Tryck på Dela med klassen och skriv meddelandet.

Du kan fortsätta redigera och anpassa meddelandet. Annars kan du läsa om hur du lägger upp, schemalägger eller sparar meddelanden nedan.

Lägga upp frågor i fler klasser

Meddelanden till flera klasser delas med alla elever i klasserna.

1. Tryck på Dela med klassen på sidan Flöde .
  2. Tryck på Nästa  bredvid klassens namn.
  3. Tryck på eventuella ytterligare klasserföljt avKlar.

Lägga upp till enskilda elever

Du kan lägga upp meddelanden till enskilda elever om de inte går i olika klasser. Du kan inte lägga upp meddelanden till fler än 100 elever åt gången.

1. Tryck på Dela med klassen på sidan Flöde .
  2. Tryck på Alla eleverföljt av och avmarkera alternativet genom att trycka på Alla elever igen.
  3. Välj de önskade eleverna genom att trycka på deras namn.
  4. Tryck på Klar.

Lägga till bilagor

Du kan bifoga filer, till exempel Google Drive-filer, YouTube-videor eller länkar i meddelandet. Objekt i Google Drive är skrivskyddade för elever och kan redigeras av hjälplärare. Läs mer om hur du ändrar inställningarna i Stoppa, begränsa eller ändra delning.

1. Följ stegen ovan om du vill skapa ett inlägg.
  2. Tryck på Bifoga Bifogaföljt av välj ett alternativ:
    Typ av bilaga Anvisningar
     Drive
    1. Tryck på Drive .
    2. Tryck på objektet följt av Välj.
    Länk
    1. Tryck på Länk .
    2. Ange webbadressen och tryck på Lägg till.
    Fil
    1. Tryck på Ladda upp .
    2. Tryck på filen.
    Ta foto
    1. Tryck på Ta foto .
    2. Ta fotot och tryck på Klar .
    Spela in video
    1. Tryck på Spela in video följt avSpela in video .
    2. Spela in videon och tryck på Klar .
    Ny PDF-fil
    1. Tryck på Ny PDF-fil .
    2. (Valfritt) Om du vill skriva anteckningar eller rita bilder i PDF-filen öppnar du Lägga till anteckningar i arbetet.
    3. Tryck på Spara .
    • Tips! När bilder och GIF-filer bifogas visas en stor version av den första som bifogats i inlägget som en visningsbild.
    • Så här redigerar du en visningsbild:
    1. Bifoga bilderna.
    2. Tryck på menyn till höger om miniatyrbilden följt av Ange som visningsbild .
    • Så här tar du bort en visningsbild:
    1. Välj menyn följt av Ta bort som visningsbild Remove as display image.
    2. Tryck på Spara.
  3. Om du ser ett meddelande om att du inte har behörighet att bifoga en fil trycker du på Kopiera. I Classroom skapas en kopia av filen som ska bifogas till meddelandet och sparas i klassens Drive-mapp.
  4. (Valfritt) Om du vill ta bort en bilaga trycker du på Ta bort  bredvid bilagan.

Bifoga Drive-filer med tidigare versioner av Android

Ta reda på vilken Android-version som används på enheten på Kontrollera Android-versionen.

Android-version Anvisningar
Android 4.4 KitKat

Tryck på Fil  följt av välj den fil du vill bifoga.

Obs! Du ser inte Drive-ikonen .

Android 4.1–4.3 Jelly Bean:

När du trycker på Drive-ikonen blir du ombedd att uppdatera enheten. Du hittar anvisningar på Uppdatera Android-versionen

Uppdateringen kanske inte fungerar på vissa äldre enheter, men du kan välja ett annat alternativ:

• Kopiera länken till filen från webbläsaren på telefonenföljt avtryck på Lägg till länk  för att bifoga den.
  • Använd en dator i stället för en mobil enhet.
Lägga upp, schemalägga eller spara ett meddelandeutkast

Du kan lägga upp ett meddelande direkt eller schemalägga det så att det läggs upp senare. Om du är osäker på när du vill lägga upp meddelandet kan du spara det som ett utkast. Dina utkast sparas i avsnittet Sparade meddelanden högst upp på sidan Flöde.

Lägga upp ett meddelande

1. Följ stegen ovan om du vill skapa ett meddelande.
  2. Tryck på Lägg upp  om du vill lägga upp meddelandet direkt.

Obs! Om du inte anger text i meddelandet är länken Lägg upp inte aktiv även om du lägger till bilagor.

Schemalägga ett meddelande att lägga upp senare

1. Följ stegen ovan om du vill skapa ett meddelande.
  2. Tryck på Mer  följt av Schemalägg.
  3. Vid Schemalägg för datum trycker du på datumet, väljer ett datum och trycker på OK.
  4. Vid Schemalägg för tid trycker du på tiden, väljer en tid och trycker på OK.
  5. Tryck på Schemalägg.

Meddelandet läggs upp automatiskt på utsatt datum och tid.

6. (Valfritt) Om du vill schemalägga meddelandet för en annan klass så schemalägger du det först för en klass och återanvänder meddelandet i den andra klassen.

Spara ett meddelande som utkast

1. Följ stegen ovan om du vill skapa ett meddelande.
  2. Tryck på Mer följt avSpara utkast.
Lägga till en klasskommentar i ett inlägg
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Leta upp meddelandet på sidan Flöde och tryck på Lägg till klasskommentar.
  4. Skriv en kommentar och tryck på Lägg upp .

Hantera meddelanden

Redigera ett meddelande

Ändringarna påverkar enskilda klasser. Om du vill skicka meddelanden till flera klasser ändrar du meddelandena för varje klass för sig.

Redigera ett upplagt meddelande

1. Tryck på Mer  följt av Redigera på sidan Flöde.
  2. Gör ändringarna och tryck på Spara.

Redigera ett schemalagt meddelande

1. Tryck på Sparade meddelanden på sidan Flöde.
  2. Tryck på meddelandet.
  3. Gör ändringarna och tryck på Schemalägg.

Redigera ett utkast av ett meddelande

1. Tryck på Sparade meddelanden på sidan Flöde.
  2. Tryck på meddelandet och gör ändringarna.
  3. Tryck på  Mer följt avSpara utkast.
Återanvända ett meddelande

Läs mer om att återanvända meddelanden i Återanvända ett inlägg.

Radera ett meddelande

Ta bort ett publicerat meddelande

1. Tryck på Classroom följt avklassen.
  2. Tryck på Mer  följt av Radera på sidan Flöde.
  3. Bekräfta genom att trycka på Radera igen.

Ta bort ett schemalagt meddelande eller ett meddelandeutkast

1. Tryck på Classroom följt avklassen.
  2. Tryck på Sparade meddelanden högst upp på sidan Flöde.
  3. Svep över det schemalagda meddelandet eller meddelandeutkastet.
Flytta ett meddelande överst i klassens flöde
Du kan flytta ett meddelande eller ett annat inlägg överst i klassens flöde.
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Tryck på Mer  på meddelandet på sidan Flöde följt av Flytta till överst på sidan.

Relaterade ämnen