Legg ut kunngjøringer til elever

Denne artikkelen er for lærere. Elever kan gå hit.

I kursstrømmen kan du legge ut kunngjøringer til alle på kurset ditt. Kunngjøringer er innlegg uten oppgaver. Du kan bruke dem til å formidle beskjeder eller påminnelser til elevene dine. Kunngjøringer vises i kronologisk rekkefølge. Hvis du vil, kan du flytte et eldre innlegg til toppen.

Du kan lage utkast til og planlegge kunngjøringer og bestemme hvem som kan kommentere eller svare på innlegg. Hvis en elev slår på varsler, får han eller hun en e-post når du legger ut en kunngjøring.

Åpne alle  |  Lukk alle

Opprett kunngjøringer

Du kan legge ut kunngjøringer til ett eller flere kurs eller til bestemte elever på et kurs. Du kan også legge til vedlegg.

1. Trykk på Classroom .
  2. Trykk på kurset.
  3. Trykk på Del med kurset ditt og skriv inn kunngjøringen.

Når du er ferdig, kan du legge ut, planlegge eller lagre kunngjøringen som beskrevet nedenfor.

Legg ut i flere kurs

Kunngjøringer som legges ut i flere kurs, deles med alle elevene på kursene.

1. Strøm-siden trykker du på Del med kurset ditt.
  2. Trykk på Neste  ved siden av kursnavnet.
  3. Trykk på eventuelle andre kursog deretterFerdig.

Legg ut til enkeltelever

Hvis du ikke legger ut en kunngjøring i flere kurs, kan du legge den ut til enkeltelever. Du kan ikke legge ut kunngjøringer til mer enn 100 elever om gangen.

1. Strøm-siden trykker du på Del med kurset ditt.
  2. Trykk på Alle eleveneog deretterAlle elevene på nytt for å fjerne merkingen.
  3. Trykk på navnene til elevene du vil velge.
  4. Trykk på Ferdig.

Legg til vedlegg

Du kan legge til vedlegg i kunngjøringer, for eksempel Google Disk-filer, YouTube-videoer eller linker. Elever har lesetilgang og medlærere har redigeringstilgang til Google Disk-elementer. For å endre disse delingsalternativene, se artikkelen om hvordan du stopper, begrenser eller endrer deling.

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette et innlegg.
  2. Trykk på Legg ved Legg vedog derettervelg et alternativ:
    Vedleggstype Fremgangsmåte
     Disk
    1. Trykk på Disk .
    2. Trykk på elementetog deretterVelg.
    Link
    1. Trykk på Link .
    2. Skriv inn nettadressen og trykk på Legg til.
    Fil
    1. Trykk på Last opp .
    2. Trykk på filen.
    Ta et bilde
    1. Trykk på Ta et bilde .
    2. Ta bildet og trykk på Ferdig .
    Ta opp video
    1. Trykk på Ta opp video og deretterTa opp video .
    2. Ta opp videoen og trykk på Ferdig .
    Ny PDF
    1. Trykk på Ny PDF .
    2. (Valgfritt) For å skrive eller tegne på PDF-filen, gå til Skriv og tegn på oppgaver.
    3. Trykk på Lagre .
    • Tips: Når du legger ved bilder og GIF-er, vises en stor versjon av det første vedlegget som visningsbilde for innlegget.
    • Slik endrer du visningsbilder:
    1. Legg ved bildene.
    2. Til høyre for miniatyrbildet trykker du på menyen og så Velg som visningsbilde .
    • Slik fjerner du visningsbilder:
    1. Velg menyen og så Fjern som visningsbilde Remove as display image.
    2. Trykk på Lagre.
  3. Hvis du ser en melding om at du ikke har tillatelse til å legge ved en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom tar en kopi av filen som skal legges ved kunngjøringen, og lagrer den i Disk-mappen for kurset.
  4. (Valgfritt) For å slette et vedlegg, trykk på Fjern  ved siden av vedlegget.

Legg ved Disk-filer med tidligere versjoner av Android

Gå til Se hvilken Android-versjon du har for å sjekke hvilken versjon av Android enheten bruker.

Android-versjon Veiledning
Android 4.4 KitKat

Trykk på Fil og deretter velg en fil du vil legge ved.

Merk: Disk-ikonet  vises ikke.

Android 4.1–4.3 Jelly Bean

Når du trykker på Disk-ikonet , blir du bedt om å oppdatere enheten din. Finn ut mer om dette ved å gå til Sjekk og oppdater Android-versjonen din

Oppdateringen fungerer kanskje ikke på enkelte eldre enheter, men du kan velge et annet alternativ:

• Kopiér fillinken fra mobilnettleserenog derettertrykk på Legg til link for å legge den ved.
  • Bruk en datamaskin i stedet for en mobilenhet.
Legg ut, planlegg eller lagre kunngjøringsutkast

Du kan legge ut en kunngjøring umiddelbart, eller du kan planlegge at den skal legges ut senere. Hvis du ikke vet når du vil legge den ut, kan du lagre den som et utkast. Utkastene dine lagres i delen Lagrede kunngjøringer øverst på Strøm-siden.

Legg ut kunngjøringer

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette en kunngjøring.
  2. Trykk på Legg ut  for å legge ut kunngjøringen umiddelbart.

Merk: Hvis du ikke skriver inn tekst i kunngjøringen, er ikke Legg ut-linken aktiv selv om du legger til vedlegg.

Planlegg at en kunngjøring skal legges ut senere

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette en kunngjøring.
  2. Trykk på Mer og deretterPlanlegg.
  3. Gå til Planlegg utlegging dato, trykk på datoen, velg en dato og trykk på OK.
  4. Gå til Planlegg utlegging klokkeslett, trykk på klokkeslettet, velg et klokkeslett og trykk på OK.
  5. Trykk på Planlegg.

Kunngjøringen blir automatisk lagt ut på angitt dato og klokkeslett.

6. (Valgfritt): Hvis du vil planlegge kunngjøringen for andre kurs, må du planlegge den for ett kurs først og deretter gjenbruke kunngjøringen i det andre kurset.

Lagre kunngjøringer som utkast

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette en kunngjøring.
  2. Trykk på Mer og deretterLagre utkast.
Legg til kurskommentarer i kunngjøringer som er lagt ut
  1. Trykk på Classroom .
  2. Trykk på kurset.
  3. Gå til Strøm-siden, finn kunngjøringen og trykk på Legg til en kurskommentar.
  4. Skriv inn en kommentar og trykk på Legg ut .

Administrer kunngjøringer

Endre kunngjøringer

Endringer gjelder for enkeltkurs. Hvis du har lagt ut en kunngjøring i flere kurs, må du utføre endringene i hvert enkelt kurs.

Endre kunngjøringer som er lagt ut

1. Strøm-siden, ved siden av kunngjøringen, trykker du på Mer og deretterEndre.
  2. Gjør endringene og trykk på Lagre.

Endre planlagte kunngjøringer

1. Strøm-siden trykker du på Lagrede kunngjøringer.
  2. Trykk på kunngjøringen.
  3. Skriv inn endringene og trykk på Planlegg.

Rediger kunngjøringsutkast

1. Strøm-siden trykker du på Lagrede kunngjøringer.
  2. Trykk på kunngjøringen og skriv inn ønskede endringer.
  3. Trykk på  Mer og deretterLagre utkast.
Gjenbruk kunngjøringer

Se Gjenbruk innlegg for å finne ut hvordan du kan gjenbruke kunngjøringer.

Slett kunngjøringer

Slett kunngjøringer som er lagt ut

1. Trykk på Classroom og deretterkurset.
  2. Strøm-siden, ved siden av kunngjøringen, trykker du på Mer og deretterSlett.
  3. Bekreft ved å trykke på Slett én gang til.

Slett planlagte kunngjøringer eller utkast

1. Trykk på Classroom og deretterkurset.
  2. Trykk på Lagrede kunngjøringer øverst på Strøm-siden.
  3. Sveip over den planlagte kunngjøringen eller utkastet.
Flytt kunngjøringer til toppen av kursstrømmen
Du kan flytte kunngjøringer eller andre innlegg til toppen av kursstrømmen.
  1. Trykk på Classroom .
  2. Trykk på kurset.
  3. Strøm-siden går du til kunngjøringen og trykker på Mer og deretterFlytt til toppen.

Beslektede emner