Mededelingen voor je leerlingen posten

Dit artikel is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Je kunt mededelingen voor een lesgroep posten in de lesgroepupdates. Mededelingen zijn posts zonder opdracht. Je kunt ze gebruiken om informatie of door te geven aan je leerlingen of ze ergens aan te herinneren. Mededelingen worden in chronologische volgorde weergegeven. Als je wilt, kun je een oudere post bovenaan zetten.

Je kunt conceptmededelingen maken en mededelingen inplannen. Ook kun je bepalen wie mag reageren op posts. Als een leerling meldingen inschakelt, krijgt deze een e-mail als je een mededeling post.

Alles openen  |  Alles sluiten

Een mededeling maken

Je kunt mededelingen posten in een of meer lesgroepen of voor bepaalde leerlingen in een lesgroep. Je kunt ook bijlagen toevoegen.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Tik op Delen met je lesgroep en voer de mededeling in.

Je kunt de mededeling blijven bewerken en aanpassen. Als je er klaar voor bent, kijk je hieronder om de mededeling te posten, in te plannen of op te slaan.

Posten in meerdere lesgroepen

Mededelingen die je post in meerdere lesgroepen, worden gedeeld met alle leerlingen in de lesgroepen.

1. Tik op de pagina Updates op Delen met je lesgroep.
  2. Tik naast de naam van de lesgroep op Volgende .
  3. Tik op de andere lesgroepenand thenGereed.

Posten voor individuele leerlingen

Je kunt een mededeling posten voor individuele leerlingen, behalve als je de mededeling in meerdere lesgroepen post. Je kunt een mededeling niet posten voor meer dan honderd leerlingen tegelijk.

1. Tik op de pagina Updates op Delen met je lesgroep.
  2. Tik op Alle leerlingenand thennogmaals Alle leerlingen om de selectie van alle leerlingen ongedaan te maken.
  3. Tik op de naam van de leerlingen om ze te selecteren.
  4. Tik op Gereed.

Bijlagen toevoegen

Je kunt bijlagen toevoegen aan de mededeling, zoals Google Drive-bestanden, YouTube-video's en links. Google Drive-items kunnen alleen worden bekeken door leerlingen, maar kunnen worden bewerkt door mededocenten. Zie Delen van bestanden stoppen, beperken of wijzigen om deze opties voor delen te wijzigen.

1. Volg de stappen hierboven om een post te maken.
  2. Tik op Bijvoegen Bijlage toevoegenand thenkies een optie:
    Bijlagetype Instructies
     Drive
    1. Tik op Drive .
    2. Tik op het itemand thenSelecteren.
    Link
    1. Tik op Link .
    2. Voer de URL in en tik op Toevoegen.
    Bestand
    1. Tik op Uploaden .
    2. Tik op het bestand.
    Foto maken
    1. Tik op 'Foto maken' .
    2. Maak de foto en tik op Gereed .
    Video opnemen
    1. Tik op Video opnemen and thenVideo opnemen .
    2. Neem de video op en tik op Gereed .
    Nieuwe pdf
    1. Tik op Nieuwe pdf .
    2. (Optioneel) Als je aantekeningen of tekeningen wilt maken in de pdf, ga je naar Notities maken in je werk.
    3. Tik op Opslaan .
    • Tip: Als je afbeeldingen en gifs toevoegt, verschijnt er een grote versie van het eerst toegevoegde bestand als weergaveafbeelding bij de post.
    • Een weergaveafbeelding bewerken:
    1. Voeg de afbeeldingen toe.
    2. Tik rechts van de miniatuurafbeelding op het menu  en dan Instellen als weergaveafbeelding .
    • Een weergaveafbeelding verwijderen:
    1. Selecteer het menu  en dan Verwijderen als weergaveafbeelding Remove as display image.
    2. Tik op Opslaan.
  3. Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een bestand bij te voegen, tik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie van het bestand om bij de mededeling te voegen en slaat deze kopie op in de Drive-map van de lesgroep.
  4. (Optioneel) Als je een bijlage wilt verwijderen, tik je naast de bijlage op Verwijderen .

Drive-bestanden toevoegen in oudere versies van Android

Als je wilt controleren welke versie van Android je apparaat gebruikt, ga je naar Je Android-versie controleren en updaten.

Android-versie Instructies
Android 4.4 Kit Kat

Tik op Bestand  and then selecteer het bestand dat je wilt bijvoegen.

Opmerking: Het Drive-icoon  wordt niet weergegeven.

Android 4.1-4.3 Jelly Bean

Als je op het Drive-icoon tikt, wordt je gevraagd je apparaat te updaten. Zie Uw Android-versie controleren en updaten voor instructies.

De update werkt wellicht niet op sommige oudere apparaten. Gebruik dan een van deze opties:

• Kopieer de bestandslink in je mobiele browserand thentik op Link toevoegen  om de link bij te voegen.
  • Gebruik een computer in plaats van een mobiel apparaat.
Een conceptmededeling posten, inplannen of opslaan

Je kunt een mededeling meteen posten of inplannen om deze later te posten. Als je niet weet wanneer je de mededeling wilt posten, kun je deze opslaan als concept. Je concepten staan in het gedeelte Opgeslagen mededelingen bovenaan de pagina Updates.

Een mededeling posten

1. Volg de stappen hierboven om een mededeling te maken.
  2. Tik op Posten  om de mededeling meteen te posten.

Opmerking: Als je geen tekst invoert in de mededeling, is de link Posten niet actief, zelfs niet als je bijlagen toevoegt.

Een mededeling inplannen om later te posten

1. Volg de stappen hierboven om een mededeling te maken.
  2. Tik op Meer and thenPlannen.
  3. Tik bij Plannen voor datum op de datum. Selecteer een datum en tik op OK.
  4. Tik bij Plannen voor tijd op de tijd. Selecteer een tijd en tik op OK.
  5. Tik op Plannen.

De mededeling wordt automatisch gepost op de geplande datum en tijd.

6. (Optioneel) Als je de mededeling ook wilt inplannen voor een andere lesgroep, plan je deze eerst in voor één lesgroep en gebruik je de mededeling opnieuw in de andere lesgroep.

Een mededeling opslaan als concept

1. Volg de stappen hierboven om een mededeling te maken.
  2. Tik op Meer and thenConcept opslaan.
Een lesgroepreactie toevoegen aan een geposte mededeling
  1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Zoek de mededeling op de pagina Updates en tik op Lesgroepreactie toevoegen.
  4. Voer een reactie in en tik op Posten .

Mededelingen beheren

Een mededeling bewerken

Bewerkingen gelden voor individuele lesgroepen. Voor mededelingen in meerdere lesgroepen bewerk je de mededeling in elke lesgroep.

Een geposte mededeling bewerken

1. Tik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer and thenBewerken.
  2. Breng wijzigingen aan en tik op Opslaan.

Een ingeplande mededeling bewerken

1. Tik op de pagina Updates op Opgeslagen mededelingen.
  2. Tik op de mededeling.
  3. Breng wijzigingen aan en tik op Plannen.

Een conceptmededeling bewerken

1. Tik op de pagina Updates op Opgeslagen mededelingen.
  2. Tik op de mededeling en breng wijzigingen aan.
  3. Tik op  Meer and thenConcept opslaan.
Een mededeling opnieuw gebruiken

Zie Een post opnieuw gebruiken om een mededeling opnieuw te gebruiken.

Een mededeling verwijderen

Een geposte mededeling verwijderen

1. Tik op Classroom and thende lesgroep.
  2. Tik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer and thenVerwijderen.
  3. Tik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

Een ingeplande of conceptmededeling verwijderen

1. Tik op Classroom and thende lesgroep.
  2. Tik bovenaan de pagina Updates op Opgeslagen mededelingen.
  3. Veeg over de geplande of conceptmededeling.
Een mededeling bovenaan de lesgroepupdates plaatsen
Je kunt een mededeling of andere post bovenaan de lesgroepupdates plaatsen.
  1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Tik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer and then Naar boven verplaatsen.