Lag oppgaver

Denne artikkelen er for lærere.

Når du lager en oppgave, kan du legge den ut med en gang, lagre et utkast eller angi at den skal legges ut på et senere tidspunkt. Når elevene har fullført arbeidet og levert det inn, kan du gi arbeidet karakter og gi det tilbake til dem.

Åpne alle | Lukk alle

Lag og legg ut oppgaver

Lag oppgaver
I klasser som er opprettet etter 17. april 2019, vises innlegg på Kursarbeid-siden øverst.

Når du lager oppgaver, kan du

Lag oppgaver

1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid .

3. Trykk på Legg til og deretter Oppgave.
  4. Skriv inn tittelen og eventuelt en veiledning.

Du kan fortsette å redigere og tilpasse oppgaven. Når du er ferdig, kan du legge ut, planlegge eller lagre oppgaven som beskrevet nedenfor.

Legg ut oppgaven i flere kurs

Oppgaver som legges ut i flere kurs, deles med alle elevene på de kursene.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Trykk på Neste ved siden av kursnavnet.
  3. Trykk på eventuelle andre kurs og deretter Ferdig.

Legg ut til enkeltelever

Med mindre du legger ut noe i flere kurs, kan du legge ut oppgaver til enkeltelever. Du kan ikke legge ut kunngjøringer til mer enn 100 elever om gangen.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Trykk på Alle elevene og deretter Alle elevene på nytt for å fjerne merkingen.
  3. Trykk på navnene til elevene du vil velge.
  4. Trykk på Ferdig.

Legg til karakterkategorier

Organiser oppgaver ved hjelp av karakterkategorier. Med karakterkategorier kan du og elevene dine se hvilken kategori en oppgave tilhører, for eksempel Lekser eller Stiler. Lærere kan også se kategoriene på Karakterer-siden.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Gå til Karakterkategori og trykk på Ingen kategori.
  3. Velg en kategori.
  4. Fortsett med å lage oppgaven, eller trykk på Mer og deretter Lagre utkast.

Gå til Legg til karakterkategorier i innlegg for å finne ut mer.

Legg til en karakterperiode

For å organisere oppgaver og karakterer i skolens eller skoledistriktets karakterstruktur kan du definere karakterperioder, for eksempel kvartaler eller semestre.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Under «Karakterperiode» trykker du på rullegardinpilen Nedoverpil.
  3. Velg en karakterperiode fra menyen.

Tips: Før du kan legge til en karakterperiode i en oppgave, må du definere en karakterperiode for kurset. Finn ut hvordan du definerer eller endrer karakterperioder.

Endre poengverdien

Du kan endre poengverdier for oppgaver eller angi at oppgaven ikke skal ha karakter. Oppgaver er som standard satt til 100 poeng.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Gå til Poeng og trykk på verdien.
  3. Skriv inn en ny poengverdi, eller trykk på Ingen karakter.
  4. Trykk på Lagre.

Legg til leveringsdato eller -klokkeslett

Oppgaver har som standard ingen innleveringsfrist. Slik angir du en frist:

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Trykk på Frist og deretter velg en dato og deretter trykk på OK.
  3. (Valgfritt) Trykk på Tidspunkt og deretter velg et klokkeslett og deretter trykk på OK.
    Merk: Arbeid merkes som Mangler eller Levert etter fristen så snart datoen og klokkeslettet for fristen er nådd.

Legg til et emne

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Trykk på Mangler emne, og velg et alternativ:
    • Hvis du vil lage et emne, trykker du på Legg til emne og skriver inn et navn for emnet.
    • Trykk på et emne i listen.
  3. Trykk på Lagre.

Merk: Du kan bare legge til ett emne for hver oppgave.

Finn ut mer om hvordan du legger til emner på Kursarbeid-siden.

Legg til vedlegg

Du kan

Tilgangsnivået for Google Disk-elementer er

• lesetilgang for elever
  • redigeringstilgang for medlærere

For å endre disse delingsalternativene kan du gå til Stopp, begrens eller endre deling.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Trykk på Legg ved Legg ved og deretter velg et alternativ:
    Vedleggstype Fremgangsmåte
    Disk
    1. Trykk på Disk .
    2. Trykk på elementetog deretterVelg.
    Link
    1. Trykk på Link .
    2. Skriv inn nettadressen, og trykk på Legg til.
    Velg bilde
    1. Trykk på Velg bilde .
    2. Trykk på bildet.
    Bruk kameraet
    1. Trykk på Bruk kameraet .
    2. Ta et bildeog derettertrykk på Bruk bildet.
  3. Hvis du ser en melding om at du ikke har tillatelse til å legge ved en fil, kan du trykke på Kopiér. Classroom tar en kopi av filen som skal legges ved oppgaven, og lagrer kopien i Disk-mappen for kurset.
  4. Trykk på rullegardinpilen Nedoverpil ved siden av vedlegget, og velg et alternativ for hva elevene skal kunne gjøre med vedlegget:
    • Elevene kan se på filen: Elevene har lesetilgang til filen, men de kan ikke endre den.
    • Elevene kan endre filen: Alle elevene deler den samme filen og kan gjøre endringer i den.
    • Lag en kopi til hver elev: Hver elev får sin egen kopi av Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-filen, der elevens navn er lagt til i dokumenttittelen. Du og eleven kan redigere dokumentet. Når elevene leverer inn oppgaven, kan de ikke redigere dokumentet før du har returnert det til dem.

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig før du legger ut en oppgave.

5. (Valgfritt) Hvis du vil slette et vedlegg, går du til vedlegget og trykker på nedoverpilen Nedoverpil og deretter Slett.

Legg til en rubrikk

Finn ut mer ved å gå til Lag eller gjenbruk rubrikker for oppgaver.

Slå på Plagiatrapporter

Finn ut mer ved å gå til Slå på Plagiatrapporter.

Legg ut, planlegg eller lagre oppgaveutkast

Du kan legge ut en oppgave umiddelbart eller planlegge at den skal legges ut senere. Hvis du ikke vet når du vil legge den ut, kan du lagre den som et utkast.

For å se planlagte oppgaver og oppgaveutkast trykker du på Kursarbeid .

Legg ut oppgaver

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Hvis du vil legge ut oppgaven med én gang, trykker du på Legg ut .

Planlegg at oppgaver skal legges ut senere

Planlagte oppgaver kan bli lagt ut opptil 5 minutter senere enn publiseringstidspunktet.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).

Merk: Du kan bare planlegge oppgaver for ett enkelt kurs.

2. Trykk på Mer og deretter Planlegg.
  3. Gå til Planlegg utlegging dato, trykk på datoen, velg en dato, og trykk på OK.
  4. Gå til Planlegg utlegging klokkeslett, trykk på klokkeslettet, velg et klokkeslett, og trykk på OK.
  5. Trykk på Planlegg.

Oppgaven blir automatisk lagt ut på planlagt dato og klokkeslett.

6. Hvis du vil planlegge at oppgaven skal legges ut i et annet kurs, kan du først planlegge den i ett kurs og så gjenbruke innlegget i det andre kurset.

Lagre oppgaver som utkast

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Trykk på Mer og deretter Lagre utkast.

Du kan åpne og endre oppgaveutkast på Kursarbeid-siden.

Administrer oppgaver

Endre en oppgave

Endringer gjelder for enkeltkurs. Hvis du har lagt ut en oppgave i flere kurs, må du utføre endringene i hvert enkelt kurs.

Merk: Hvis du gir nytt navn til en oppgave, oppdateres ikke navnet på Disk-mappen for oppgaven. Gå til Disk og endre navnet på mappen.

Endre oppgaver som er lagt ut

1. Kursarbeid-siden går du til oppgaven og trykker på Mer og deretter Endre.
  2. Gjør endringene, og trykk på Lagre.

Endre planlagte oppgaver

1. På Kursarbeid-siden går du til oppgaven og trykker på Mer og deretter Endre.
  2. Skriv inn endringene, og trykk på Planlegg.

Endre oppgaveutkast

1. På Kursarbeid-siden går du til oppgaven og trykker på Mer og deretter Endre.
  2. Trykk på oppgaven, og skriv inn endringene.

Endringer lagres automatisk.

3. Velg et alternativ:
    • Tildel den med én gang (se hvordan ovenfor).
    • Planlegg at den skal legges ut på en bestemt dato og et bestemt klokkeslett (se hvordan ovenfor).
    • For å beholde et utkast og gå tilbake til Kursarbeid-siden går du til toppen og trykker på Lukk og deretter Lagre.
Legg til kurskommentarer i oppgaver
  1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Nederst trykker du på Kursarbeid og deretter oppgaven.
  3. Trykk på Veiledning øverst.
  4. Trykk på Legg til en kurskommentar,og deretter skriv kommentaren og deretter trykk på Legg ut .
Gjenbruk oppgaver

For informasjon om å gjenbruke oppgaver kan du se artikkelen Gjenbruk innlegg.

Slett oppgaver

Når du vil slette oppgaver, må du gå til Kursarbeid-siden.

Hvis du sletter en oppgave, slettes alle karakterer og kommentarer som er knyttet til oppgaven. Men eventuelle vedlegg eller filer du eller elevene har laget, er fortsatt tilgjengelige i Disk.

Advarsel! Det er ikke mulig å angre slettingen av en oppgave.
  1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid .
  3. Sveip til venstre på oppgaven og deretter trykk på Slett .
  4. Bekreft ved å trykke på Slett én gang til.