Google Meetin pienryhmähuoneet

Pienryhmähuoneiden avulla valvojat voivat jakaa osallistujia pienempiin ryhmiin videopuhelun aikana. Valvojan on käynnistettävä pienryhmähuoneet tietokoneella videopuhelun aikana. Pienryhmähuoneita ei tällä hetkellä voi livestriimata tai tallentaa.

Vinkki: Kokouksen ajoittajasta tai aloittajasta tulee valvoja. Kokouksella voi olla vain yksi valvoja. Jos kokous siirretään toisen henkilön kalenteriin tai ajoitetaan sen kautta, kyseisestä henkilöstä saattaa tulla valvoja.

Edellytykset

Pienryhmähuoneet ovat tällä hetkellä käytettävissä G Suite Business-, Workspace Essentials-, Business Standard-, Business Plus-, Enterprise Essentials-, Enterprise Standard- ja Enterprise Plus ‑versioissa. Ominaisuus on myös niiden käyttäjien saatavilla, joilla on Google Workspace for Education Plus ‑lisenssi ja oikeudet luoda kokouksia.

Pienryhmähuoneiden käytön vaatimukset

Voit osallistua pienryhmähuoneisiin seuraavissa tilanteissa:

• Käytät tietokonetta tai päivitettyä Meetin mobiiliversiota Meet app tai Gmail-sovellusta .
  • Soitat kokoukseen puhelimella.
  • Sinut kutsutaan puhelinsoitolla.
  • Olet kirjautunut Google-tilille.
  • Olet anonyymi käyttäjä (et ole kirjautunut Google-tilille).

Et voi osallistua pienryhmähuoneisiin seuraavissa tilanteissa:

• Et käytä päivitettyä Meetin mobiiliversiota Meet app tai Gmail-sovellusta .
  • Käytät Meet-laitteistoa tai yhteentoimivia laitteita.

Videopuhelun valvojalle

Voit luoda kokouksiin pienryhmähuoneita Google Kalenterissa, kun luot tapahtuman tai muokkaat sitä. Voit luoda pienryhmähuoneita myös kokouksen aikana.

Pienryhmähuoneiden luominen etukäteen Google Kalenterissa

Siirry osoitteeseen calendar.google.com ja valitse jompikumpi seuraavista:

Uusi kokous

1. Luo uusi Google Kalenterin tapahtuma.
  2. Klikkaa Lisää Google Meet ‑videokokous
  3. Lisää osallistujat.
  4. Klikkaa Muuta neuvottelun asetuksia Asetukset
  5. Klikkaa vasemmalta Pienryhmähuoneet .
  6. Valitse pienryhmähuoneiden määrä ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää nimet suoraan huoneeseen.
    • Sekoita ryhmät klikkaamalla Sekoita
  7. Klikkaa Tallenna.

Aiemmin luotu kokous

1. Avaa Google Kalenterin tapahtuma.
  2. Valitse Muokkaa tapahtumaa Muokkaa tapahtumaa
  3. Valitse tapahtuman tiedoista Muuta neuvottelun asetuksia Asetukset
  4. Klikkaa vasemmalta Pienryhmähuoneet .
  5. Valitse pienryhmähuoneiden määrä ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää heidän nimensä suoraan huoneeseen.
    • Sekoita ryhmät klikkaamalla Sekoita
  6. Valitse Tallenna

Pienryhmähuoneiden luominen kokouksen aikana

1. Aloita videopuhelu tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Toiminta  nuoli oikeallePienryhmähuoneet.
  3. Valitse pienryhmähuoneiden lukumäärä pienryhmähuoneiden paneelista. Voit luoda puheluun enintään 100 pienryhmähuonetta.
  4. Tämän jälkeen puhelun osallistujat jaetaan huoneisiin. Voit siirtää henkilöitä huoneesta toiseen manuaalisesti seuraavilla tavoilla:
    • Lisää osallistujan nimi suoraan pienryhmähuoneeseen.
    • Klikkaa osallistujan nimeä. Pidä hiiren painiketta pohjassa ja sitten vedä ja pudota nimi toiseen pienryhmään.
    • Voit sekoittaa ryhmät uudelleen satunnaiseen järjestykseen klikkaamalla Sekoita .
  5. Valitse oikeasta alakulmasta Avaa huoneet.

Vinkki: Näytön alareunassa näkyy ilmoitus, kun osallistuja pyytää apua valvojalta. Voit liittyä kyseisen osallistujan pienryhmähuoneeseen klikkaamalla Liity. Jos haluat palata asiaan myöhemmin, valitse Myöhemmin. Pienryhmähuoneiden paneelissa apua pyytäneiden huoneiden yläpuolella näkyy "Pyysi apua" ‑banneri.

Pienryhmähuoneiden valinnaiset ominaisuudet

1. Valinnainen: Jos haluat poistaa osallistujat, jotka eivät kyseisellä hetkellä ole kokouksessa, tai määrittää pienryhmähuoneet uudelleen, tee näin:

• Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin yläreunasta PoistaSulje X. Klikkaa alareunaan avautuvasta "Poistetaanko käyttäjät, joiden yhteys on katkennut?" ‑ilmoituksesta Poista.
    • Vinkki: Jos käytät uudelleen sellaisen kokouksen linkkiä, johon pienryhmähuoneet on aiemmin määritetty, ja poistat käyttäjät, joiden yhteys on katkennut, kaikki osallistujat siirretään päähuoneeseen ja kaikki aiemmat pienryhmähuoneet kumotaan.
  2. Valinnainen: Voit asettaa pienryhmähuoneisiin ajastimen. Jokaisessa huoneessa näkyy 30 sekunnin laskuri ennen ajan loppumista.
    • Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin yläreunasta AjastinTyhjä tiimalasi
    • Aseta ajastimeen haluamasi aika ja klikkaa OK.
    • Vinkki: Voit muokata ajastinta tai poistaa sen milloin tahansa. Pääset muokkaustilaan klikkaamalla pienryhmähuoneiden paneelista AjastinTyhjä tiimalasi.

Pienryhmähuoneiden muokkaaminen, niihin liittyminen ja niistä poistuminen

Pienryhmähuoneiden luomisen jälkeen voit tehdä niihin muutoksia tai liittyä niihin, jolloin voit valvoa keskusteluja ja osallistua niihin itse.

Vinkki: Valvojat eivät näe chat-viestejä, jotka osallistujat lähettävät toisilleen ennen pienryhmähuoneeseen liittymistä tai pienryhmähuoneesta poistumisen jälkeen.

• Voit tehdä muutoksia osallistujaryhmiin tai pienryhmähuoneiden määrään, kun klikkaat Muokkaa huoneita Muokkaa. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa Tallenna
    • Vinkki: Osallistujien on klikattava Liity ennen siirtymistä toiseen huoneeseen.
  • Voit liittyä yksittäiseen pienryhmähuoneeseen klikkaamalla pienryhmähuoneen numeron vierestä Liity.
  • Voit poistua kaikista pienryhmähuoneista ja palata päähuoneeseen, kun klikkaat nykyisen pienryhmähuoneen kohdalta Poistu.

Pienryhmähuoneiden sulkeminen

1. Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin oikeasta yläkulmasta Sulje huoneet Huoneet
  2. Valitse avautuvasta ilmoitusikkunasta Sulje kaikki huoneet.
Tärkeää: Pienryhmähuoneen osallistujilla on 30 sekuntia aikaa päättää keskustelu, minkä jälkeen heitä pyydetään palaamaan päähuoneeseen. Jos haluat ohittaa 30 sekunnin aikarajan ja sulkea kaikki huoneet heti, klikkaa pienryhmähuoneiden paneelista Sulje huoneet Huoneet. Osallistujien on liityttävä tai palattava päähuoneeseen klikkaamalla, vaikka suljet kaikki huoneet heti.

Videopuhelun osallistujille

Pienryhmähuoneeseen liittyminen

Valvoja luo pienryhmähuoneet ja kutsuu sinut liittymään yhteen niistä. Valvoja voi liittyä mihin tahansa pienryhmähuoneeseen milloin tahansa videopuhelun aikana.

1. Kirjaudu Google-tilillesi tietokoneella tai mobiililaitteella.
  2. Liity videopuheluun tietokoneella tai Meet-mobiilisovelluksella. Lue lisää eri tavoista liittyä videopuheluun, jos olet oppilas.
  3. Kun valvoja kutsuu sinut pienryhmähuoneeseen, näet näytöllä kehotteen. Klikkaa Liity. Jos klikkaat Peruuta, pysyt päähuoneessa.
    • Vinkki: Jos osallistut soittamalla, voit siirtyä pienryhmähuoneeseen, vaihtaa pienryhmähuoneesta toiseen tai palata päähuoneeseen valitsemalla *2.
  4. Pienryhmähuoneessa voit puhua tai lähettää chat-viestejä muille osallistujille.

Vinkkejä pienryhmähuoneiden käyttöön

• Jos valvoja siirtää sinut toiseen pienryhmähuoneeseen, näet näytöllä uuden kehotteen. Voit vaihtaa huonetta klikkaamalla Liity
  • Jos valvoja asettaa ajastimen, pienryhmäistunnon jäljellä oleva aika näkyy näytön yläreunassa.
  • Kun valvoja lopettaa istunnon tai ajastimen aika kuluu loppuu, pienryhmähuoneen osallistujilla on 30 sekuntia aikaa päättää keskustelu ja palata päähuoneeseen.
  • Voit tarvittaessa pyytää apua pienryhmäistunnon aikana näin:
    • Tietokone: Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta Pyydä apua. Jos et enää tarvitsekaan apua, klikkaa Peruuta avunpyyntö
    • Mobiililaite: Napauta oikeasta alakulmasta Valikko Lisää nuoli oikealle Pyydä apua.  Jos et enää tarvitsekaan apua, napauta Peruuta avunpyyntö
    • Soittamalla osallistuvat käyttäjät eivät tällä hetkellä voi pyytää apua.

Päähuoneeseen palaaminen

Videopuhelun aikana voit poistua pienryhmähuoneesta ja palata videopuhelun päähuoneeseen.

• Tietokoneella: Klikkaa yläreunasta Palaa pääpuheluun
  • Mobiililaitteella: Valitse yläreunasta Palaa pääpuheluun.

Kun valvoja sulkee kaikki pienryhmähuoneet, näet kehotteen päähuoneeseen palaamisesta. Valitse Palaa pääpuheluun.