Schoolovereenkomsten aanzetten voor originaliteitsrapporten in Classroom

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders.

Als je een Google Workspace for Education Plus-account of de Teaching and Learning Upgrade hebt, kun je docenten toestaan bestanden van leerlingen te controleren tegen ingeleverde opdrachten van andere leerlingen als ze een originaliteitsrapport laten maken.

Stap 1: Schoolovereenkomsten aanzetten

Belangrijk: Zet schoolovereenkomsten alleen aan voor docenten op je school.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenClassroom.
  3. Selecteer links de organisatie-eenheid die de docenten bevat. Je kunt ook de organisatie op het hoogste niveau geselecteerd laten als je docenten verifieert.
  4. Klik op Originaliteitsrapportenand thenvink het vakje aan voor Schoolovereenkomsten voor originaliteitsrapporten aanzetten.
  5. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Stap 2: Stel gedeelde Drives in

Je moet gedeelde Drives instellen voor de opslag van eerdere inzendingen van leerlingen voor de originaliteitsrapporten.

1. Ga naar de Google Classroom-pagina.
  2. Je wordt misschien gevraagd om schoolovereenkomsten in te stellen en gedeelde Drives aan te zetten. Klik hiervoor op Schoolovereenkomsten instellen.

Als je gedeelde Drives aanzet tijdens het instellen, gebeurt het volgende:

• Er wordt voor het serviceaccount een configuratiegroep gemaakt met de naam Originality Drive Policy Group.
  • De groepsinstelling wordt gewijzigd zodat er gedeelde Drives voor schoolovereenkomsten kunnen worden gemaakt, maar er gebeurt niets met andere gebruikers.
  • De groepsinstellingen worden gewijzigd zodat docenten schoolovereenkomsten kunnen bekijken voor de hele school.
  • Nieuwe ingeleverde opdrachten van leerlingen worden automatisch toegevoegd aan de gedeelde Drive, zodat deze in de toekomst kunnen worden gescand.

Belangrijk voor de werking van schoolovereenkomsten:

• Je mag de configuratiegroep Originality Drive Policy Group niet verwijderen.
  • Je mag de gedeelde Drive Originality corpus niet verwijderen.

Stap 3: Controleer het Vault-bewaarbeleid (optioneel)

Als je Google Vault gebruikt, kun je bepalen hoelang bestanden van leerlingen in Google Drive bewaard blijven. Zie Bestanden in Drive bewaren met Vault voor meer informatie.