Guide till konfigurering av Uppgifter för lärare

Den här artikeln är för lärare.

Om du är intresserad av att använda Uppgifter men inte ser verktyget i lärplattformen kanske administratören inte har konfigurerat anslutningen. Verktyget måste installeras på institutionens lärplattform av en domänadministratör för att instruktörer ska kunna använda det. Du kan kontrollera om Uppgifter har konfigurerats på lärplattformen genom att följa de här anvisningarna för att skapa hemuppgifter. Om det inte går att konfigurera en hemuppgift rekommenderar vi att du kontaktar administratören för lärplattformen och kontrollerar om verktyget har aktiverats. Beroende på vilken lärplattform ni använder kan du dela dessa installationsanvisningar med administratören:

Om du vill kontakta administratören med mer information finns en e-postmall nedan:

[Ämne]  Google Uppgifter kan nu läggas till i lärplattformen

Hej [infoga administratörens namn]!

Har du hört talas om Google Uppgifter, en ny LTI-app som ingår i Google Workspace for Education? Jag undrar om du skulle kunna installera den så att instruktörer kan använda den på lärplattformen [infoga lärplattform: Schoology, Blackboard, Canvas, Sakai, D2L o.s.v.]?

Med Google Uppgifter kan instruktörer

• skapa och dela nya kursuppgifter, till exempel mallar och arbetsblad
  • använda tidsbesparande funktioner för betygsättning, t.ex. som en användarvänlig kommentarsbank
  • kontrollera om elevernas arbeten är plagierade med plagiatrapporter
  • integrera Google Dokument och Drive direkt i den lärplattform som vi redan använder för effektiv feedback och fildelning.

Du kan läsa mer om hur du konfigurerar Google Uppgifter, som är tillgänglig för allmänheten som en tjänst i Google Workspace for Education. Som instruktör tror jag att detta skulle underlätta arbetsflöden för hemuppgifter mellan elever och instruktörer på [infoga lärplattform: Schoology, Blackboard, Canvas, Sakai, D2L o.s.v.]

Med vänlig hälsning,
[Instruktörens namn]