Konfigurera Uppgifter i Schoology eller en annan lärplattform

Den här artikeln riktar sig till administratörer.

Obs! Om du vill konfigurera Uppgifter i Canvas läser du den här artikeln i stället.

Du behöver göra följande för att konfigurera Uppgifter på en lärplattform:

1. Generera en LTI-nyckel och en hemlig kod i administratörskonsolen för Uppgifter.
  2. Konfigurera Uppgifter som ett LTI-verktyg på lärplattformen med hjälp av den genererade LTI-nyckeln och den hemliga koden.

Konfigurera Uppgifter i Schoology

Steg 1: Skapa en LTI-nyckel (Learning Tools Interoperability) och en hemlig kod.
  1. Öppna administratörskonsolen för Uppgifter.
  2. Klicka på Skapa nytt par.
    Generate new pair
  3. Välj Schoology på listan följt av klicka på Skapa.
    Select Schoology
  4. Spara eller kopiera LTI-nyckeln och den hemliga koden. Du behöver dem i steg 2.
    Tips! Klicka inte på Klar förrän du slutfört steg 2 så att nyckeln och hemligheten är lättillgängliga.
    Setup
Steg 2: Slutför konfigureringen i Schoology
  1. Logga in på Schoology som administratör.
  2. Öppna Schoology Apps Center.
  3. Klicka på Google Uppgifter-appen
  4. Klicka på Installera LTI-appföljt avJag godkänner.
    Install LTI App
  5. Klicka på Lägg till i organisation.
    Add
    Organisationens appar visas.
  6. Klicka på Konfigurera bredvid Google Uppgifter.
    Configure
  7. I fälten Konsumentnyckel och Delad hemlighet skriver eller klistrar du in nyckeln och hemligheten som skapades i Steg 1 ovan följt av klicka på Spara inställningar.
    Save settings
  8. Klicka på Skolappar för att återgå till organisationens appar.
  9. Klicka på Installera/ta bort bredvid Google Uppgifter
    Install
  10. Markera kryssrutan bredvid Alla kurser följt av klicka på Skicka
    Submit
När en lärare nu lägger till material i en kurs visas Google Uppgifter-appen som ett alternativ.

Konfigurera Uppgifter i andra lärplattformar

Steg 1: Skapa en LTI-nyckel (Learning Tools Interoperability) och en hemlig kod.
  1. Öppna administratörskonsolen för Uppgifter.
  2. Klicka på Skapa nytt par följt av välj lärplattformen på listanföljt av klicka på Skapa.
  3. Spara eller kopiera LTI-nyckeln och den hemliga koden. Du behöver dem i steg 2.
    Tips! Klicka inte på Klar förrän du slutfört steg 2 så att nyckeln och hemligheten är lättillgängliga.
Steg 2: Besök hjälpforumet för Uppgifter om du vill ha specifika anvisningar för din lärplattform.