Opdrachten instellen in Schoology of een ander LBS

Dit artikel is bedoeld voor beheerders.

Opmerking: Kijk hier als je Opdrachten wilt instellen in Canvas.

Ga als volgt te werk om Opdrachten in te stellen in je leerbeheersysteem (LBS):

1. Genereer een Learning Tools Interoperability-sleutel (LTI) en een geheime code in de Opdrachten-beheerdersconsole.
  2. Gebruik de gegenereerde LTI-sleutel en geheime code om Opdrachten in te stellen als een LTI-tool in je LBS.

Opdrachten instellen in Schoology

Step 1: Een Learning Tools Interoperability-sleutel (LTI) en een geheime code genereren
  1. Ga naar de Beheerdersconsole van Opdrachten.
  2. Klik op Nieuw paar genereren.
    Generate new pair
  3. Selecteer Schoology in de lijstand thenklik op Genereren.
    Select Schoology
  4. Sla de LTI-sleutel en geheime code op of kopieer deze. Je hebt ze nodig in stap 2.
    Tip: Klik pas op Gereed als je stap 2 hebt voltooid om de sleutel en het geheim bij de hand te houden.
    Setup
Stap 2: De installatie voltooien in Schoology
  1. Log in bij Schoology als beheerder.
  2. Ga naar het Apps Center van Schoology.
  3. Klik op de Google Opdrachten-app
  4. Klik op Install LTI app (LTI-app installeren)and thenI agree (Ik ga akkoord).
    Install LTI App
  5. Klik op Add to organization (Toevoegen aan organisatie).
    Add
    Je ziet je organisatie-apps.
  6. Klik naast Google Assignments (Google Opdrachten) op Configure (Configureren).
    Configure
  7. Voer in de velden Consumer key (Gebruikerssleutel) en Shared secret (Gedeelde token) de sleutel en het geheim in die je hebt gegenereerd in stap 1 hierbovenand thenklik op Save settings (Instellingen opslaan).
    Save settings
  8. Klik op School Apps (School-apps) om terug te gaan naar je organisatie-apps.
  9. Klik naast Google Assignments (Google Opdrachten) op Install/Remove (Installeren/Verwijderen).
    Install
  10. Vink het vakje aan naast All courses (Alle lesgroepen)and thenklik op Submit (Verzenden).
    Submit
Als een docent nu materiaal toevoegt aan een lesgroep, wordt de Google Opdrachten-app als optie weergegeven.

Opdrachten instellen in andere LBS'en

Step 1: Een Learning Tools Interoperability-sleutel (LTI) en een geheime code genereren
  1. Ga naar de Beheerdersconsole van Opdrachten.
  2. Klik op Nieuw paar genererenand thenselecteer je LBS in de lijstand thenklik op Genereren.
  3. Sla de LTI-sleutel en geheime code op of kopieer deze. Je hebt ze nodig in stap 2.
    Tip: Klik pas op Gereed als je stap 2 hebt voltooid om de sleutel en het geheim bij de hand te houden.
Stap 2: Ga naar de Help-community voor Opdrachten voor specifieke instructies voor je LBS