Bifoga mallfiler till en hemuppgift

Du kan bifoga filer i en hemuppgift så att alla elever får en egen kopia som de kan redigera och lämna in. Här är några exempel på bilagor:

• Google Dokument- och Microsoft® Word®-filer för undervisningsmaterial
  • PDF-filer för arbetsblad
  • Google Kalkylark för dataanalys
  • Google Presentationer för presentationer
  • Google Sites för digitala portföljer eller mallar till projektarbeten
  • Colab-anteckningsböcker för programmeringsövningar.

Eleverna kan ångra inlämningen före hemuppgiftens slutdatum. Det går inte att ångra inlämningen efter slutdatumet. Om hemuppgiften inte har ett slutdatum kan eleverna när som helst ångra inlämningen.

Obs! För att kunna använda Uppgifter behöver du en lärplattform (LMS) och ett Google Workspace for Education-konto. Kontot har oftast formatet yourname@yourschool.edu. Om Uppgifter inte har installerats på din LMS ber du administratören att öppna Komma igång med Uppgifter.

Bifoga filer i Uppgifter med Canvas

Följande anvisningar gäller Canvas-användare.

1. Välj din kurs i Canvas och skapa en hemuppgift.
  2. Välj External Tool under Submission Type följt avklicka på Find.
  3. Klicka på Google Assignments. Då öppnas ett popupfönster.
  4. Om det är första gången du använder Uppgifter i kursen bekräftar du ditt Google-konto.
  5. Välj Create assignment.
  6. Ange ett namn på hemuppgiften under Title.
  7. Klicka på Attach under Files och välj filer.
  8. Klicka på Create.
    Fönstret för Uppgifter stängs.
  9. Klicka på Select (välj) när du är klar med att välja externt verktyg.

Bifoga filer i Uppgifter med Schoology

Följande anvisningar gäller för Schoology-användare.

1. Välj din kurs i Schoology och öppna listan Materials.
  2. Klicka på Add Materials följt av välj Google Assignments.
  3. Om det är första gången du använder Uppgifter i kursen bekräftar du ditt Google-konto.
  4. Klicka på Attach under Files och välj filer.
  5. Ge hemuppgiften en titel.
  6. (Valfritt) Anpassa poäng och slutdatum, lägg till ett bedömningskriterium eller aktivera plagiatrapporter för hemuppgiften.
  7. Klicka på Create
    Fönstret för Uppgifter stängs.
  8. Öppna hemuppgiften.