Legg ved malfiler i oppgaver

Du kan legge ved filer i oppgaver, slik at alle elevene får hver sin kopi de kan redigere og levere inn. Her er noen eksempler på vedlegg:

• Google-dokumenter eller Microsoft® Word®-filer for skriveoppgaver
  • PDF-er for arbeidsark
  • Google Regneark-filer for dataanalyse
  • Google Presentasjoner-filer for presentasjoner
  • Google Nettsteder-nettsteder for digitale porteføljer eller prosjektmaler
  • Colab-notatbøker for programmeringsøvelser

Elevene kan trekke tilbake arbeid før oppgavefristen. Etter fristen kan ikke elevene trekke tilbake arbeidet sitt. Hvis oppgaven ikke har noen frist, kan elevene trekke tilbake arbeidet sitt når som helst.

Merk: For å kunne bruke Oppgaver trenger du en læringsplattform og en Google Workspace for Education-konto. Kontoen ser vanligvis slik ut: navnetditt@skolendin.edu. Hvis Oppgaver ikke er installert på læringsplattformen din, kan du be administratoren din om å gå til Kom i gang med Oppgaver.

Legg ved filer i Oppgaver med Canvas

Veiledningen nedenfor er for Canvas-brukere.

1. I Canvas velger du kurset ditt og oppretter en oppgave.
  2. Under Submission Type (Innsendingstype) velger du External Tool (Eksternt verktøy) og deretter klikk på Find (Finn).
  3. Klikk på Google Assignments (Google Oppgaver). Et forgrunnsvindu åpnes.
  4. Hvis dette er første gang du bruker Oppgaver for kurset, må du bekrefte Google-kontoen din.
  5. Velg Create Assignment (Opprett oppgave).
  6. Skriv inn et navn for oppgaven under Title (Tittel).
  7. Under Files (Filer) klikker du på Attach (Legg ved) og velger filer.
  8. Klikk på Create (Opprett).
    Oppgaver-vinduet lukkes.
  9. Klikk på Select (Velg) for å fullføre valget av det eksterne verktøyet.

Legg ved filer i Oppgaver med Schoology

Veiledningen nedenfor er for Schoology-brukere.

1. Velg kurset ditt i Schoology, og åpne listen Materials (Materiell).
  2. Klikk på Add Materials (Legg til materiell) og deretter velg Google Assignments (Google Oppgaver).
  3. Hvis dette er første gang du bruker Oppgaver for kurset, må du bekrefte Google-kontoen din.
  4. Under Files (Filer) klikker du på Attach (Legg ved) og velger filer.
  5. Skriv inn en tittel for oppgaven.
  6. (Valgfritt) Juster poengene og fristen, legg til en rubrikk, eller slå på plagiatrapporter for oppgaven.
  7. Klikk på Create (Opprett).
    Oppgaver-vinduet lukkes.
  8. Åpne oppgaven.