Templatebestanden bijvoegen bij een opdracht

Je kunt bestanden bijvoegen bij een opdracht, zodat elke leerling een eigen exemplaar krijgt om te bewerken en in te leveren. Dit zijn enkele voorbeelden van bijlagen:

• Google-documenten of Microsoft® Word®-bestanden met uitleg voor een werkstuk
  • Pdf's voor werkbladen
  • Google Spreadsheets voor gegevensanalyse
  • Google Presentaties voor presentaties
  • Google Sites voor digitale portfolio's of projecttemplates
  • Colab-notebooks voor programmeringsopdrachten

Leerlingen kunnen het inleveren van werk ongedaan maken vóór de inleverdatum van een opdracht. Na de inleverdatum kunnen leerlingen het inleveren niet meer ongedaan maken. Als de opdracht geen inleverdatum heeft, kunnen leerlingen het inleveren van werk altijd ongedaan maken.

Opmerking: Als je Opdrachten wilt gebruiken, moet je een leerbeheersysteem (LBS) gebruiken en een Google Workspace for Education-account hebben. Dit account lijkt op jenaam@jeschool.edu. Als Opdrachten niet is geïnstalleerd in je LBS, vraag je je beheerder om Aan de slag met Opdrachten te bekijken.

Bestanden toevoegen in Opdrachten met Canvas

De volgende instructies gelden voor Canvas-gebruikers.

1. Selecteer in Canvas de lesgroep en maak een opdracht.
  2. Ga naar Submission Type (Inlevertype) en selecteer External Tool (Externe Tool)and then klik op Find (Zoeken).
  3. Klik op Google Assignments (Google Opdrachten). Er wordt een pop-upvenster geopend.
  4. Als dit de eerste keer is dat je Opdrachten gebruikt in de lesgroep, moet je je Google-account bevestigen.
  5. Selecteer Opdracht maken.
  6. Voer onder Titel een naam voor de opdracht in.
  7. Klik onder Bestanden op Bijvoegen en selecteer bestanden.
  8. Klik op Maken.
    Het venster met Opdrachten wordt gesloten.
  9. Klik op Select (Selecteren) om de selectie van de externe tool te beëindigen.

Bestanden toevoegen in Opdrachten met Schoology

De volgende instructies gelden voor Schoology-gebruikers.

1. Selecteer in Schoology de lesgroep en open de lijst Materials (Materiaal).
  2. Klik op Add Materials (Materiaal toevoegen)and thenselecteer Google Assignments (Google Opdrachten).
  3. Als dit de eerste keer is dat je Opdrachten gebruikt in de lesgroep, moet je je Google-account bevestigen.
  4. Klik onder Bestanden op Bijvoegen en selecteer bestanden.
  5. Voer een titel in voor de opdracht.
  6. (Optioneel) Pas de punten en de inleverdatum aan, voeg een rubriek toe of schakel originaliteitsrapporten in voor de opdracht.
  7. Klik op Maken
    Het venster met Opdrachten wordt gesloten.
  8. Open de opdracht.