Mallitiedostojen lisääminen kotitehtävään

Voit lisätä kotitehtävään liitteitä. Näin oppilaat saavat kukin oman muokattavan ja palautettavan kopion. Voit lisätä esimerkiksi seuraavia liitteitä:

• Google Docs- ja Microsoft® Word® ‑tiedostoja ohjeita varten
  • PDF-tiedostoja tehtävälistoja varten
  • Google Sheets ‑tiedostoja datan analysointia varten
  • Google Slides ‑tiedostoja esityksiä varten
  • Google Sites ‑tiedostoja digitaalisia portfolioita ja lopullisia projektimalleja varten
  • Colab-muistikirjoja ohjelmointiharjoituksia varten

Oppilas voi perua työnsä palautuksen ennen kotitehtävän viimeistä palautuspäivää. Oppilaat eivät voi perua palautuksiaan viimeisen palautuspäivän jälkeen. Jos tehtävällä ei ole viimeistä palautuspäivää, oppilaat voivat perua palautuksensa milloin tahansa.

Huom. Kotitehtävien käyttö edellyttää opetusalustaa ja Google Workspace for Education ‑tiliä. Tilin muoto on useimmiten nimesi@oppilaitoksesi.edu. Jos Kotitehtäviä ei ole asennettu opetusalustallesi, pyydä järjestelmänvalvojaasi tutustumaan Kotitehtävien aloitusoppaaseen.

Tiedostojen liittäminen Kotitehtäviin Canvasin avulla

Seuraavat ohjeet koskevat Canvas-käyttäjiä.

1. Valitse kurssi ja luo kotitehtävä Canvasissa.
  2. Valitse Submission Type (Palautuksen tyyppi) ‑kohdasta External Tool (Ulkoinen työkalu) ja sitten klikkaa Find (Etsi).
  3. Klikkaa Google Assignments (Google Kotitehtävät). Näytölle avautuu ponnahdusikkuna.
  4. Jos käytät Kotitehtäviä ryhmässä ensimmäistä kertaa, vahvista Google-tilisi.
  5. Valitse Create assignment (luo kotitehtävä).
  6. Kirjoita Title-kohtaan tehtävän nimi.
  7. Klikkaa Files (Tiedostot) ‑kohdasta Attach (Liitä) ja valitse tiedostot.
  8. Valitse Create (Luo).
    Kotitehtävät-ikkuna sulkeutuu.
  9. Viimeistele ulkoisen työkalun valinta klikkaamalla Select (Valitse).

Tiedostojen liittäminen Kotitehtäviin Schoologyn avulla

Seuraavat ohjeet koskevat Schoology-käyttäjiä.

1. Valitse kurssi ja avaa Materials (Materiaalit) ‑lista Schoologyssä.
  2. Klikkaa Add Materials (Lisää materiaaleja) ja sitten valitse Google Assignments (Google Kotitehtävät).
  3. Jos käytät Kotitehtäviä kurssilla ensimmäistä kertaa, vahvista Google-tilisi.
  4. Klikkaa Files (tiedostot)-kohdasta Attach (liitä) ja valitse tiedostot.
  5. Lisää kotitehtävän nimi.
  6. (Valinnainen) Voit halutessasi muokata kotitehtävän pisteytystä ja viimeistä palautuspäivää, lisätä rubriikin ja ottaa alkuperäraportit käyttöön.
  7. Valitse Create (luo)
    Kotitehtävät-ikkuna sulkeutuu.
  8. Avaa tehtävä.