Miten opettajat ja oppilaat voivat jakaa tiedostoja

Kun opettaja luo tehtävän, hän voi liittää siihen Google Docs- tai PDF-tiedoston tai muita materiaaleja, joita oppilaat voivat käsitellä. Esimerkkejä liitteistä:

• esseetehtävä Docs-tiedostona
  • laskentataulukko PDF-tiedostona
  • kuvatiedosto.

Kun opettaja on julkaissut tehtävän, oppilaat muokkaavat tiedostoja ja voivat lisätä omia materiaalejaan. Kun oppilaat palauttavat tehtävät, opettaja voi tarkistaa tehtävät ja tiedostot ja arvioida ne.

Kun tiedostoja vaihdetaan oppilaiden ja opettajien välillä, Kotitehtävät-työkalu hallinnoi automaattisesti Drive-tiedostojen lupia. Kun opettaja vastaanottaa oppilaiden töitä, hän saa automaattisesti niiden muokkausoikeudet.

Arviointiprosessi Google Kotitehtävissä

Tärkeää:

• Oppilaat voivat perua kotitehtävän palautuksen
    • ennen tehtävän määräpäivää
    • jos tehtävällä ei ole määräpäivää.
  • Oppilaat eivät voi perua kotitehtävän palautusta
    • tehtävän määräpäivän jälkeen.

Toiminto: Opettaja luo tehtävän, liittää siihen tiedostoja ja julkaisee tehtävän.

Tulos: Liitetyistä tiedostoista luodaan kopiot kullekin oppilaalle.

Toiminto: Oppilas lisää ja muokkaa tiedostoja sekä palauttaa tehtävän.

Tulos: Tiedoston omistajuus siirretään opettajalle. Oppilas ei voi muokata tiedostoja, mutta hän voi silti tarkastella niitä.

Toiminto: Opettaja arvioi tehtävän ja palauttaa sen oppilaalle.

Tulos: Tiedoston omistajuus siirretään takaisin oppilaalle. Oppilas voi muokata kotitehtävää.

Toiminto: Oppilas saa arvosanan ja palautteen.

Valinnainen: Oppilas voi muokata tehtävää ja lähettää sen uudelleen.

1. Opettaja liittää tiedoston ja julkaisee tehtävän

Tiedoston luvat opettajan julkaistua kotitehtävän:
  • Opettaja
    • voi tarkastella tai muokata oppilaiden tiedostoja ennen kotitehtävien palauttamista
    • ei voi poistaa tehtävään liitettyjä tiedostoja
    • voi nähdä oppilaiden tiedostot opettajan Kotitehtävät-kurssin Drive-kansiosta.
  • Oppilaat
    • voivat lisätä ja muokata tiedostoja
    • voivat nähdä tiedostonsa Kotitehtävät-kurssin Drive-kansiosta.

2. Oppilas tekee tehtävän valmiiksi ja palauttaa sen

Tiedoston luvat oppilaan palautettua kotitehtävän:
  • Opettaja
    • saa oppilaiden tiedostojen täydet muokkausoikeudet.
  • Oppilaat
    • eivät voi muokata tiedostoja tai nähdä opettajan arvioinnin edistymistä.

Jokaisesta tiedostosta tallennetaan varmuuskopio oppilaan Kotitehtävät-kurssin Drive-kansioon. Oppilas omistaa varmuuskopion, eikä sitä jaeta opettajalle.

3. Opettaja arvioi ja palauttaa tehtävän

Tiedoston luvat opettajan palautettua kotitehtävän:
  • Opettaja
    • siirtää tiedoston omistajuuden takaisin oppilaalle
    • voi yhä tarkastella ja muokata oppilaiden tiedostoja.
  • Oppilaat
    • omistavat tiedostonsa
    • voivat tarkastella ja muokata tiedostojaan.

Jokaisesta arvioidusta tiedostosta tallennetaan varmuuskopio opettajan Kotitehtävät-kurssin Drive-kansioon. Opettaja omistaa varmuuskopion. Sitä ei jaeta oppilaalle, ja se sisältää kaikki alkuperäisen arvosanatiedoston kommentit tai palautteet.

4. Oppilas saa arvosanan ja voi muokata kotitehtävää

Kun opettaja palauttaa tehtävän, oppilas saa jälleen tiedostojen omistajuuden ja voi muokata niitä.

Oppilaat voivat muokata tehtäviään ja lähettää tiedostonsa uudelleen opettajan suostumuksella.

Arviointiprosessi Canvas SpeedGraderissa™

Tärkeää: Oppilaat eivät voi kumota tiedostojen lähetyksiä. Sen sijaan he voivat lähettää uusia versioita.

Toiminto: Opettaja luo tehtävän, liittää siihen tiedostoja ja julkaisee tehtävän.

Tulos: Liitetyistä tiedostoista luodaan kopiot kullekin oppilaalle, jotka saavat niiden omistajuuden.

Toiminto: Oppilas lisää ja muokkaa tiedostoja sekä palauttaa tehtävän.

Tulos: Tiedostot ladataan SpeedGraderiin™. Oppilaat voivat edelleen muokata tiedostojaan ja lähettää uusia versioita.

Toiminto: Opettaja arvioi ja palauttaa oppilaan tehtävän SpeedGraderissa™.

Tulos: Oppilas saa arvosanan ja palautteen Canvasissa.

Toiminto: Oppilas saa arvosanan ja palautteen Canvasissa.

Valinnainen: Oppilas voi muokata tiedostojaan ja palauttaa tehtävän uudelleen.

1. Opettaja liittää tiedoston ja julkaisee tehtävän

Tiedoston luvat opettajan julkaistua kotitehtävän:

• Opettaja
    • voi tarkastella ja muokata oppilaiden tiedostoja ennen kotitehtävien palauttamista
    • ei voi poistaa tehtävään liitettyjä tiedostoja
    • voi nähdä oppilaan tiedostot opettajan Kotitehtävät-kurssin Drive-kansiosta.
  • Oppilaat
    • voivat lisätä ja muokata tiedostoja.

2. Oppilas tekee tehtävän valmiiksi ja palauttaa sen

Tiedostojen luvat oppilaiden palautettua tehtävät:
  • Opettaja
    • voi tarkastella ja muokata oppilaiden tiedostoja Drivessa
    • voi arvioida oppilaiden tehtäviä SpeedGraderissa™.
  • Oppilaat
    • säilyttävät tiedostojen omistajuuden ja muokkausoikeudet
    • voivat lähettää tiedostoista uusia versioita
    • voivat ladata tiedostonsa SpeedGraderiin™.

3. Opettaja arvioi ja palauttaa tehtävän

Tiedoston luvat opettajan palautettua kotitehtävän SpeedGraderissa™:
  • Opettaja
    • voi tarkastella ja muokata oppilaiden tiedostoja Drivessa.
  • Oppilaat
    • säilyttävät tiedostojen omistajuuden ja muokkausoikeudet
    • voivat lähettää tiedostoista uusia versioita.

4. Oppilas saa arvosanan ja voi muokata kotitehtävää

Kun opettaja on palauttanut kotitehtävät SpeedGraderissa™, oppilaat voivat muokata tiedostojaan ja lähettää niistä uusia versioita.

Usein kysyttyä

Miten opettaja voi tehdä jokaisesta tiedostosta kopion oppilaille?

Kun opettaja julkaisee tehtävän, johon on liitetty tiedostoja opettajan omalta laitteelta tai Google Drivesta, Kotitehtävät luo jokaisesta tiedostosta kopion kullekin oppilaalle. Tiedosto tallentuu automaattisesti luotuun kurssikansioon, joka sijaitsee oppilaan Driven Kotitehtävät-kansiossa.

Voiko oppilas lähettää Drive-tiedoston, jota hän ei omista?

Ei. Oppilaan on omistettava Drive-tiedosto, jotta hän voi lähettää sen tehtävän mukana. Oppilas ei voi lähettää tiedostoja, joita muut ovat jakaneet hänen kanssaan. Oppilas voi kuitenkin luoda jaetun tiedoston kopion ja lähettää sen.

Mitä tapahtuu, jos opettaja poistaa oppilaan tiedoston vahingossa?

Jos opettaja poistaa oppilaan tiedoston vahingossa Drivesta, tiedosto saattaa olla edelleen saatavilla Roskakori-kansiossa, ja opettaja voi palauttaa tiedoston sieltä. Jos opettaja on poistanut tiedoston Roskakorista, järjestelmänvalvojan on palautettava se.

Jos järjestelmänvalvoja ei voi palauttaa tiedostoa, opettaja voi pyytää oppilasta perumaan tehtävän palautuksen ja lähettämään sen uudelleen käyttämällä Driven Kotitehtävät-kansion varmuuskopiota.

Voiko oppilas perua opettajalle palautetun tiedoston jakamisen?

Kyllä. Jos opettajan täytyy tarkastella tiedostoa, hän voi avata sen varmuuskopion Driven kurssikansiosta.

Miten opettaja voi tarkastella palauttamaansa tiedostoa?

Jos oppilaan tiedosto on edelleen jaettu, opettaja voi avata tiedoston Kotitehtävissä ja nähdä kaikki nykyiset muokkaukset. Jos oppilas on perunut tiedoston jakamisen, opettaja voi pyytää, että oppilas jakaa tiedoston uudelleen Docsissa tai Drivessa.

Jos opettaja haluaa tarkastella tiedostoja siinä tilassa, jossa ne olivat oppilaan palauttaessa, opettaja voi avata tiedoston varmuuskopion Driven Kotitehtävät-kansiosta. Varmuuskopiotiedostojen nimen etuliitteenä on "Kopio".

Miksi opettaja ei voi muokata tiedostoa?

• Opettajan tulisi tarkastaa, onko tiedoston luvaksi valittu Vain lukuoikeus vai Muokkausoikeudet. Jos tilana on Vain lukuoikeus, tiedostoa ei voi muokata.
  • Työkalupalkista pitää olla valittuna Muokkaus. Jos valittuna on Ehdota, muokkaukset näkyvät marginaalissa ehdotuksina vihreällä tekstillä.
    Valitse muokkaustila

Mitä ovat tiedostojen luvat?

Tiedostojen luvat määrittävät, mitä voit tehdä tiedostolle roolisi perusteella. Kotitehtävissä käytetään kahdenlaisia tiedostojen käyttöoikeuksia: asetuksena voi olla Muokkausoikeudet tai Vain lukuoikeus. Kotitehtävät määrittää automaattisesti oikeat käyttöoikeudet, kun tehtäviä palautetaan oppilaille tai opettajille.
Huom. Jos oppilailla on tiedosto avoinna useammassa kuin yhdessä välilehdessä, heidän käyttöoikeutensa muutetaan Vain lukuoikeus ‑tilaan kaikissa välilehdissä tiedoston lähetyksen yhteydessä.
Näiden tiedoston käyttöoikeuksien ansiosta... Voin:
Muokkausoikeudet Tehdä tiedostoon muutoksia. Luoda tai poistaa sisältöä. Jättää kommentteja, ehdottaa muokkauksia tai tehdä muokkauksia suoraan.
Vain lukuoikeus Katsoa tiedostoa ilman muutosmahdollisuutta.

Miten opettaja voi tarkistaa tiedostojen luvat?

Voit tarkistaa tiedoston luvat, kun avaat tiedoston. Jos pystyt muokkaamaan tiedostoa, sinulla on muokkausoikeudet. Jos et pysty muokkaamaan tiedostoa, sinulla on vain lukuoikeus. Luvat päivitetään, kun oppilaat ja opettajat lähettävät tiedostoja.

Miten opettaja voi muokata tiedostoa yhteistyössä ennen kuin oppilas palauttaa sen?

Ennen kuin oppilas palauttaa kotitehtävän, voit tarkastella ja muokata kaikkia liitettyjä tiedostoja opettajan roolissa. Näin voit arvioida oppilaan työtä ja antaa siitä palautetta. Oppilas näkee palautteesi, kuten kommentit ja ehdotetut muokkaukset, ja voi tehdä muutoksia ennen tehtävän palauttamista.

Miten oppilaat voivat muokata tiedostoa yhteistyössä ennen kuin opettajat palauttavat sen?

Oppilaat voivat katsoa opettajan tiedostoon tekemät muokkaukset ennen sen palauttamista. He eivät näe kommenttejasi tai ehdotettuja muokkauksia ennen kuin palautat tiedoston.

Jos haluat, että oppilaat näkevät kommenttisi ja ehdotetut muokkaukset ennen tiedoston palauttamista:

1. Avaa oppilaan tiedosto arviointityökalussa.
  2. Siirry kohtaan Tiedostot ja valitse Avaa uudessa ikkunassa .
  3. Voit antaa oppilaille muokkausoikeudet jakamalla tiedoston heille.