Plagiatrapporter och integritet

Google gör inga anspråk på att äga ditt innehåll om du använder plagiatrapporter. Innehållet tillhör dig och dina elever.

Plagiatrapporterna söker efter vad som är allmänt tillgängligt på webben. De lagras inte permanent.

Google Workspace for Education Fundamentals uppfyller kraven i dessa standarder:

• FERPA (Family Educational Rights and Privacy Act)
  • COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act) från 1998
  • Student Privacy Pledge introducerat av FPF (Future of Privacy Forum)
  • ISO/IEC 27018:2014 (datastandarder)

Vanliga frågor om konton

Måste skolor registrera sig för Workspace for Education?

Ja. Det är bara lärare med Workspace for Education-konton som kan aktivera plagiatrapporter för uppgifter.

Kan jag ta emot elevuppgifter i Google Drive om Drive är kopplat till en privat e-postadress (@gmail.com)?

Nej. Du kan bara ta emot elevuppgifter i Google Drive om Drive är kopplat till ett Workspace for Education-konto.

Varför kan eleverna lämna in arbeten från sina personliga Google-konton (@gmail.com)?

Vi förstår att eleverna av olika skäl föredrar att skapa filer i sina personliga Google-konton. I syfte att ge eleverna valmöjligheter och underlätta användningen tillåter vi att de skickar in filer från det Google-konto där de skapade dem. Med denna flexibilitet förenklas elevernas arbetsflöden, och kontobyten och ägarproblem för filerna kan undvikas.

Är det i enlighet med FERPA att tillåta elever att använda Google-konton (@gmail.com) för att lämna in och ta emot uppgifter som skickas tillbaka?

Ja. Eleven väljer själv om han eller hon vill använda ett personligt Google-konto. FERPA tillämpas på uppgifter medan de hanteras av utbildningsinstitutionen. Det är på grund av den här lagen som vi kräver att lärare och administratörer ska ta emot, lagra och betygsätta uppgifter i Workspace for Education-konton som tillhandahålls av institutionen.

Vanliga frågor om integritet

Hur ser Google till att dataintegriteten upprätthålls?

Läs integritetsmeddelandet för Workspace for Education om du vill veta mer om hur Workspace for Education samlar in, använder och delar information.

Sparas elevernas uppgiftsfiler på en global lagringsplats?

Nej. Google sparar inte uppgiftsfiler på en global lagringsplats.

Institutioner med Google Workspace for Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade kan aktivera en privat lagringsplats som ägs av skolan. De kan använda lagringsplatsen för framtida plagiatrapporter. Lärarna eller skolan kan kopiera elevernas inlämnade uppgifter till korpusen för unikt innehåll på skolans Google Drive, som innehåller data som ägs och kontrolleras av skolan. Elevers arbeten kopieras till korpusen för skolmatchningar så att de kan jämföras med andra elevers arbeten, när alla följande punkter stämmer:

• Skolmatchningar har aktiverats för domänen
  • Plagiatrapporter har aktiverats för uppgiften
  • Filtypen stöds

Så här kommer du åt lagringsplatsen:

1. Öppna administratörssidan för skolmatchning.
  2. Klicka på Korpus för unikt innehåll.

Kontrolleras källor från externa domäner i plagiatrapporterna? Och kan lärarna på dessa skolor i så fall se mina elevers hemuppgifter?

Nej. Google lagrar inte elevers arbeten för att jämföra dem med externa domäner. Lärare på andra domäner kan inte se dina elevers hemuppgifter.

Institutioner med Google Workspace for Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade kan aktivera en privat lagringsplats som ägs av skolan. De kan använda lagringsplatsen för framtida plagiatrapporter.