Originaliteitsrapporten en privacy

Als je originaliteitsrapporten gebruikt, wordt Google niet de eigenaar van de content. De content is van jou en je leerlingen.

In originaliteitsrapporten wordt gezocht naar openbaar beschikbare informatie op internet. Ze worden niet permanent opgeslagen.

Google Workspace for Education Fundamentals voldoet aan de volgende nalevingsnormen:

• Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA)
  • Children’s Online Privacy Protection Act van 1998 (COPPA)
  • De Student Privacy Pledge is geïntroduceerd door het Future of Privacy Forum (FPF)
  • ISO/IEC 27018:2014 (Gegevensnormen)

Veelgestelde vragen over accounts

Moeten scholen zich inschrijven voor Workspace for Education?

Ja. Alleen docenten met een Workspace for Education-account kunnen originaliteitsrapporten voor opdrachten aanzetten.

Kan ik opdrachten van leerlingen ontvangen in een Google Drive die is gekoppeld aan mijn persoonlijke adres (@gmail.com)?

Nee. Je kunt alleen opdrachten van leerlingen ontvangen in een Google Drive die gekoppeld is aan je Workspace for Education-account.

Waarom kunnen leerlingen hun werk inleveren via hun persoonlijke Google-account (@gmail.com)?

We begrijpen dat leerlingen soms liever bestanden maken in hun persoonlijke Google-account. Voor het gebruiksgemak van leerlingen kunnen ze bestanden inleveren vanuit het Google-account waarin ze de bestanden hebben gemaakt. De workflow wordt zo eenvoudiger voor de leerlingen, zodat er geen problemen zijn met schakelen tussen accounts en bestandseigendom.

Mogen leerlingen volgens FERPA hun opdrachten inleveren en terugkrijgen via een persoonlijk Google-account (@gmail.com)?

Ja. De leerling maakt de keuze om een persoonlijk Google-account te gebruiken. FERPA geldt voor opdrachten wanneer die zich binnen de onderwijsinstelling bevinden. Vanwege deze wet moeten docenten en beheerders opdrachten ontvangen, opslaan en nakijken binnen een door de instelling gemaakt Workspace for Education-account.

Veelgestelde vragen over privacy

Hoe waarborgt Google de privacy van gegevens?

Bekijk de Privacyverklaring van Workspace for Education voor meer informatie over hoe Workspace for Education informatie verzamelt, gebruikt en deelt.

Worden opdrachtbestanden van leerlingen opgeslagen in een algemene opslagplaats?

Nee. Google slaat opdrachtbestanden niet op in een algemene opslagplaats.

Instellingen die Google Workspace for Education Plus of de Teaching and Learning Upgrade gebruiken, kunnen een privé-opslagplaats voor leerlingwerk bijhouden die eigendom is van de school. Deze kunnen ze in toekomstige originaliteitsrapporten gebruiken om het werk op schoolovereenkomsten te controleren. Docenten of de school kunnen ingeleverde opdrachten van leerlingen kopiëren naar het originaliteitscorpus op de Google Drive van de school, waarop gegevens staan die eigendom zijn van en worden beheerd door de school. Het werk van leerlingen wordt naar het corpus gekopieerd. Zo kan het werk worden vergeleken met dat van andere leerlingen. Dan moet wel aan deze voorwaarden worden voldaan:

• Schoolovereenkomsten staan aan voor het domein
  • Originaliteitsrapporten staan aan voor de opdracht
  • Het bestandstype wordt ondersteund

Ga als volgt te werk om de opslagplaats te openen:

1. Ga naar de beheerpagina voor schoolovereenkomsten.
  2. Klik op Originaliteitscorpus.

Vergelijken originaliteitsrapporten opdrachten met bronnen van externe domeinen? Zo ja, kunnen die docenten dan de opdrachten van mijn leerlingen zien?

Nee. Google slaat het werk van leerlingen nergens op om het te vergelijken met externe domeinen. Docenten in andere domeinen kunnen de opdrachten van je leerlingen niet zien.

Instellingen die Google Workspace for Education Plus of de Teaching and Learning Upgrade gebruiken, kunnen een privé-opslagplaats voor leerlingwerk bijhouden die eigendom is van de school. Deze kunnen ze gebruiken voor toekomstige originaliteitsrapporten.