Alkuperäraportit ja tietosuoja

Jos käytät alkuperäraportteja, Google ei omista sisältöäsi. Sisältö kuuluu sinulle ja oppilaillesi.

Alkuperäraporttien haku koskee julkisesti verkossa olevaa sisältöä. Niitä ei tallenneta pysyvästi.

Google Workspace for Education Fundamentals on seuraavien vaatimustenmukaisuusstandardien mukainen:

• Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA)
  • Children’s Online Privacy Protection Act vuodelta 1998 (COPPA)
  • Future of Privacy Forumin (FPF) laatima Student Privacy Pledge ‑sitoumus
  • ISO/IEC 27018:2014 (tietoturvastandardit)

Usein kysyttyä tileistä

Onko oppilaitosten rekisteröidyttävä Workspace for Educationiin?

Kyllä. Vain Workspace for Education ‐tilejä käyttävät opettajat voivat ottaa alkuperäraportit käyttöön kotitehtävissä.

Voinko saada oppilaiden tehtävät Google Driveen, joka on yhdistetty henkilökohtaiseen osoitteeseeni (@gmail.com)?

Et. Voit saada oppilaiden tehtävät vain siihen Google Driveen, joka on yhdistetty Workspace for Education ‐tiliisi.

Miksi oppilaat voivat palauttaa tehtäviään henkilökohtaisilta Google-tileiltään (@gmail.com)?

Tiedämme, että oppilaat haluavat joskus luoda tiedostoja henkilökohtaisilla Google-tileillään. Valinnanvapauden ja helppokäyttöisyyden lisäämiseksi sallimme oppilaiden palauttaa tiedostoja siltä Google-tililtä, jolla he ovat luoneet tiedostot. Tämä helpottaa oppilaiden työnkulkua, koska tiliä ei tarvitse vaihtaa ja vältetään tiedostojen omistajuuteen liittyvät ongelmat.

Onko FERPA-lain mukaista antaa oppilaiden käyttää henkilökohtaisia Google-tilejään (@gmail.com) tehtävien palauttamiseen ja palautettujen tehtävien vastaanottamiseen?

Kyllä. Oppilas valitsee, käyttääkö hän henkilökohtaista Google-tiliään. FERPA koskee tehtäviä silloin, kun oppilaitos käsittelee niitä. Tämän lain takia edellytämme, että opettajat ja järjestelmänvalvojat vastaanottavat, tallentavat ja arvioivat tehtävät oppilaitoksen tarjoamilla Workspace for Education ‑tileillä.

Usein kysyttyä tietosuojasta

Miten Google varmistaa tietosuojan?

Workspace for Educationin tietosuojailmoituksesta saat lisätietoja siitä, miten Workspace for Education kerää, käyttää ja jakaa tietoja.

Tallennetaanko oppilaiden tehtävätiedostot yleiseen datasäilöön?

Ei. Google ei tallenna tehtävätiedostoja yleiseen datasäilöön.

Google Workspace for Education Plus- tai Teaching and Learning Upgrade ‑versioita käyttävät oppilaitokset voivat ottaa oppilaiden töille käyttöön yksityisen, oppilaitoksen omistaman datasäilön, jonka avulla voidaan tarkistaa toisten oppilaiden tehtävistä löytyneitä vastaavuuksia tulevissa alkuperäraporteissa. Opettaja tai oppilaitos voi kopioida oppilaiden palautukset oppilaitoksen Google Drivessa olevaan alkuperäkorpukseen, joka sisältää oppilaitoksen omistamaa ja hallinnoimaa dataa. Oppilaiden työt kopioidaan samasta koulusta löytyneiden tekstien aineistoon, jotta niitä voidaan verrata muiden oppilaiden tehtäviin, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

• Samasta koulusta löytyneet tekstit ovat käytössä verkkotunnuksessa
  • Alkuperäraportit ovat käytössä kotitehtävässä
  • Tiedostotyyppiä tuetaan

Pääset datasäilöön näin:

1. Siirry järjestelmänvalvojien "Samasta koulusta löytyneet tekstit" ‑sivulle.
  2. Valitse Alkuperäkorpus.

Sisällyttääkö alkuperäraportti tarkistukseen ulkoisia verkkotunnuksia? Jos näin on, voivatko näitä verkkotunnuksia käyttävät opettajat nähdä oppilaideni tehtävät?

Ei. Google ei tallenna oppilaiden töitä ulkoisten verkkotunnusten välistä tarkistusta varten. Muita verkkotunnuksia käyttävät opettajat eivät näe oppilaidesi tehtäviä.

Google Workspace for Education Plus- tai Teaching and Learning Upgrade ‑versioita käyttävät oppilaitokset voivat ottaa oppilaiden töille käyttöön yksityisen, oppilaitoksen omistaman datasäilön, jota voidaan käyttää tulevissa alkuperäraporteissa.

Muita artikkeleita